Master's Degree Program in Law and Information Society

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

utu.fi/degrees

UTULaw

Word een expert in de juridische uitdagingen van digitalisering!

De masteropleiding Law and Information Society (LIS) biedt essentiële inzichten, mogelijkheden en intellectuele hulpmiddelen voor het analyseren van juridische problemen van de informatiemaatschappij.

Het programma biedt zijn studenten een unieke combinatie van privaat- en publiekrecht en interdisciplinaire perspectieven. Vaardigheden op het gebied van juridische analyse, kritisch denken, onderzoek en schrijven onderscheiden uitstekende advocaten en juridische geleerden.

Onze interactieve studiemethoden zijn gebaseerd op het nieuwste pedagogisch onderzoek en cursussen worden gegeven in kleine groepen geselecteerde studenten. Het programma legt een solide basis voor doctoraatsopleiding in de rechten. Het biedt u ook de expertise die nodig is voor een succesvolle carrière bij advocatenkantoren en bedrijven, overheden en internationale organisaties, evenals bij universiteiten en onderzoeksinstellingen.

Programmastructuur

De programmastructuur is beschikbaar in oktober 2019.

Academische excellentie en ervaring

Digital Futures is een van de zes strategische onderzoeksthema's van de University of Turku . De Faculteit der Rechtsgeleerdheid heeft verschillende extern gefinancierde onderzoeksprojecten op het gebied van het LIS-programma (bijvoorbeeld gefinancierd door de Academie van Finland). In 2016 stond de Faculteit der Rechtsgeleerdheid in de top 151-200 in de QS World University Rankings by Subject.

In het programma leer je van de docenten van de University of Turku en van internationale experts die ook toponderzoekers zijn op hun vakgebied. LIS Program is een partner in het Pan European Seal Trainee-Ship Program

Masterproef en onderwerpen

Voorbeelden van afstudeeronderwerpen:

 • Aansprakelijkheid van internetproviders voor inhoud van derden
 • Digitale uitputting van videogames - het consumentenperspectief
 • The Right to be Forgotten - Een conceptuele analyse van het recht om te worden vergeten, en de praktische implicaties ervan in de context van zoekmachines

65603_Students_all_prgms.jpg

Competentiebeschrijving

Het LIS-programma concentreert zich op onderwijs van hoge kwaliteit in omgevingen met kleine groepen en past geavanceerde pedagogische methoden toe, zoals interactieve studiemethoden.

In het programma leert u:

 • Inzicht in octrooien, auteursrechten, handelsmerken, modelrechten en handelsgeheimen in hun economische en maatschappelijke context in het kader van het Europese recht en internationale verdragen.
 • Begrijp hoe mensenrechten, zoals vrijheid van meningsuiting, privacy en gegevensbescherming, worden gegarandeerd in de digitale samenleving van vandaag.
 • Pas recent onderzoek toe op de juridische problemen van de informatiemaatschappij.

Taak opties

Na afronding van de MDP in Law and Information Society zullen studenten een Master of International and Comparative Law degree krijgen. Afronding van dit diploma kwalificeert de afgestudeerde niet voor functies waarvoor een Fins diploma van Master of Laws (OTM) vereist is. Vanaf de herfst van 2017 is het met geen enkele studieachtergrond mogelijk om de Master of Laws Degree te ontvangen van het LIS-programma.

Het LIS-programma biedt verschillende mogelijkheden om de kennis en competenties te verwerven die nodig zijn om op verschillende veeleisende posities in de kennismaatschappij te werken.

Als Master in internationaal en vergelijkend recht kun je in de volgende functies werken:

 • Een juridisch adviseur in een technologiebedrijf.
 • Een expert in een internationale organisatie.
 • Een functionaris voor gegevensbescherming bij een verzekeringsagentschap.

Het programma biedt stagemogelijkheden in de EUIPO- en EPO-kantoren. Het is een mogelijkheid voor een eenjarige betaalde stage na het afstuderen.

Carrière in onderzoek

Het programma biedt een solide basis voor doctoraatsopleiding aan de University of Turku of in het buitenland. Op dit moment heeft de rechtenfaculteit verschillende promovendi die zijn afgestudeerd aan het LIS-programma.

Afgestudeerden van het programma kunnen solliciteren naar een positie aan de University of Turku Graduate School (UTUGS) . De Graduate School bestaat uit doctoraatsprogramma's die alle disciplines en promovendi van de universiteit omvatten.

Samen met de doctoraatsprogramma's biedt de Graduate School systematische en hoogwaardige doctoraatsopleiding. UTUGS streeft ernaar hooggekwalificeerde experts op te leiden met de vaardigheden die nodig zijn voor zowel professionele carrière in onderzoek als andere expertiseposities.

Toelatingseisen

Algemene toelatingsvoorwaarden

Algemeen vereiste

U komt in aanmerking als kandidaat voor studies op masterniveau als:

 • je hebt een landelijk erkend diploma van de eerste cyclus - normaal een bachelordiploma - van een erkende instelling voor hoger onderwijs,
 • je diploma komt overeen met ten minste 180 ECTS (Europese studiepunten) of met drie jaar voltijdstudie,
 • je diploma staat in een relevant veld voor de masteropleiding waarvoor je solliciteert. Controleer de programmapagina voor gedetailleerde diplomavereisten.

Taalvereisten

Aanvragers moeten uitstekende Engelse taalvaardigheden hebben en een certificaat dat deze vaardigheden bewijst. U kunt uw taalvaardigheid aangeven door een van de internationaal erkende Engelse taaltesten te doen.

Kandidaten moeten de minimaal vereiste testresultaten behalen om in aanmerking te komen voor de University of Turku . Er worden geen uitzonderingen gemaakt. Lees hier meer over de taalvereisten.

Programmaspecifieke toelatingsvoorwaarden

De programmaspecifieke vereisten worden in oktober gepubliceerd.

Hier vindt u meer informatie over hoe en wanneer u zich kunt aanmelden bij de University of Turku en over onze beurzenopties .


Dit programma heeft geen instroom in 2021.

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

The University of Turku (UTU) is an international research university located in Southwest Finland in the Student city of Turku. We are an active academic community of 25,000 students and employees wi ... Lees meer

The University of Turku (UTU) is an international research university located in Southwest Finland in the Student city of Turku. We are an active academic community of 25,000 students and employees with over 100 different nationalities. Lees Minder
Turku , Windhoek , Rauma + 2 Meer Minder