Read the Official Description

masters.utu.fi

UITGEBREIDE CROSS-DISCIPLINAIRE TRAINING VOOR TOEKOMSTIGE DESKUNDIGEN!

Masteropleiding in digitale gezondheid en biowetenschappen biedt uitgebreide opleidingen in moderne biowetenschappen en digitale gezondheidszorg.

De masteropleiding Digital Health and Life Sciences biedt uitgebreide training, variërend van moleculaire interacties tot individuen en de samenleving. Bio-informatica is een van de vier tracks die door het programma worden aangeboden. Andere tracks in het programma zijn Health Technology, Medical Analytics en Health Internet-of-Things en Molecular Systems Biology.

De studenten die afstuderen in dit multidisciplinaire programma zullen wetenschappelijke en analytische vaardigheden hebben opgedaan, expertise in hedendaagse theorieën en up-to-date technologieën, evenals praktische vaardigheden, waaronder teamwork, leiderschap en interpersoonlijke vaardigheden in een internationale omgeving. De verworven methodologische vaardigheden en geavanceerde kennis stellen de studenten in staat hun loopbaan in de academische wereld of de industrie voort te zetten.

PROGRAMMA STRUCTUUR

60805_kaavio-1d.png

60806_kaavio-2k.png

De masteropleiding Digital Health and Life Sciences is een tweejarig programma van 120 ECTS-credits. De mate bestaat uit

 • gemeenschappelijke cursussen die u essentiële kennis bieden die nodig is in de moderne bio-gezondheidswetenschappen, evenals overdraagbare vaardigheden, waaronder verplichte taalstudies;
 • track-specifieke hoofdvakstudies die de state-of-the-art theorieën en praktische vaardigheden bieden die relevant zijn voor het vakgebied,
 • Masterthesis en bijbehorend onderzoeksproject waarbij je je nieuw verworven kennis toepast,
 • selecteerbare studies in verschillende thematische gebieden en speciale thema's.

ACADEMISCHE UITMUNTENDHEID

Het programma biedt vier tracks met specifieke aandacht voor digitale gezondheid en levenswetenschappen:

 • Gezondheidstechnologie,
 • Medische analyse en gezondheid Internet-of-Things (IoT),
 • Bio-informatica,
 • Molecular Systems Biology.

Met Bio-informatica als je hoofdvak, richt je je op analyses van vele soorten biomedische gegevens, zoals DNA-sequenties, eiwitstructuren en genexpressieniveaus. Als bioinformaticus kun je een waardevol lid worden van een laboratoriumonderzoeksgroep voor het uitvoeren van analyses of je kunt je specialiseren in het ontwikkelen van nieuwe analysemethoden. Onder andere een gepersonaliseerde geneeskunde met sequenties voor het menselijk genoom en de variaties in zijn kern is een groeiende industrie die voortdurend nieuwe professionals nodig heeft voor dergelijke taken. Als student neem je tijdens je studie deel aan echt, nieuw onderzoek en krijg je ervaring in het werken in een multidisciplinair team van experts.

MASTER'S THESIS

De masterthesis-studies bestaan ​​uit een onafhankelijk, experimenteel onderzoeksproject, een onderzoeksseminar en een geschreven masterscriptie. Het onderzoeksproject richt zich op data-analyse of andere computationele aspecten van biologische gegevens en wordt uitgevoerd onder toezicht.

De resultaten verkregen in het onderzoeksproject zullen worden gepresenteerd in een master seminar met behulp van gemeenschappelijke procedures bekend van wetenschappelijke bijeenkomsten.

De schriftelijke masterproef zal de bevindingen van het experimenteel werk rapporteren en bespreken en een literatuuroverzicht van de relevante achtergrond bevatten.

Voorbeelden van afstudeeronderwerpen:

 • Analyse van Alpha CA-genen in vroege vertebraten en hoge ongewervelden
 • Proberen van MST1-kinase-sequentie en -structuur voor Rational Drug Discovery
 • Optimalisatie en toepassingen van grootschalige biomedische evenementnetwerken

COMPETENTIE BESCHRIJVING

In de Bioinformatics track van Master's Degree Program in Digital Health en Life Sciences, zult u:

 • leren werken in een internationale en interdisciplinaire omgeving,
 • leren werken in een onderzoeksgroep,
 • leren om zowel biologische als informatietechnologische aspecten van bioinformatica te begrijpen,
 • omgaan met massa's data door middel van programmeren,
 • analyseer biologische gegevens met statistische methoden.

JOB OPTIES

De masteropleiding Digital Health and Life Sciences leidt toekomstige experts op voor posities in de academische wereld, het bedrijfsleven en de publieke sector. Studenten die afstuderen aan het programma kunnen onder andere werken als:

 • projectleider
 • onderzoekscoördinator
 • onderzoekwetenschapper
 • Universitair docent
 • data-analist

CARRIÈRE IN ONDERZOEK

Een Master of Science-graad biedt u de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor wetenschappelijke postgraduaatsstudies. Postgraduate degrees zijn doctorale of licentiaatsdiploma's.

Afgestudeerden van het programma komen in aanmerking om een ​​functie aan te vragen aan de University of Turku Graduate School, UTUGS. De Graduate School bestaat uit 16 doctoraatsprogramma's voor alle disciplines en promovendi van de universiteit.

Samen met de doctoraatsprogramma's biedt de Graduate School een systematische en hoogwaardige doctoraatsopleiding. UTUGS is bedoeld om hooggekwalificeerde experts te trainen met de vaardigheden die vereist zijn voor zowel professionele loopbanen in onderzoek als andere expertisecentra.

ALGEMENE GRONDVEREISTEN

Een bachelordiploma dat de kandidaat formeel kwalificeert voor toegang tot masterniveau-onderzoeken in het land waar het is voltooid. Deze graad moet overeenkomen met ten minste 180 ECTS (Europese studiepunten) of met ten minste drie jaar voltijdstudie. Je moet ook je Engelse taalvaardigheid bewijzen bij het solliciteren. Bezoek de website van het programma voor meer informatie.

© City of Turku en University of Turku Communications

Program taught in:
Engels

See 14 more programs offered by University of Turku »

Last updated July 21, 2018
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Aug. 2020
Duration
2 - 2 jaar
Voltijd
Prijs
14,000 EUR
Collegegeld voor burgers van niet-EU / EER-landen
Deadline
Jan. 31, 2020
Application period (approx.): 1 Dec 2019 – 31 Jan 2020
By locations
By date
Begindatum
Aug. 2020
Einddatum
Juli 31, 2022
Application deadline
Jan. 31, 2020
Application period (approx.): 1 Dec 2019 – 31 Jan 2020
Begindatum
Aug. 2020
Einddatum
Juli 31, 2022
Application deadline
Jan. 31, 2020
Application period (approx.): 1 Dec 2019 – 31 Jan 2020

Aug. 2020

Location
Application deadline
Jan. 31, 2020
Application period (approx.): 1 Dec 2019 – 31 Jan 2020
Einddatum
Juli 31, 2022
Location
Application deadline
Jan. 31, 2020
Application period (approx.): 1 Dec 2019 – 31 Jan 2020
Einddatum
Juli 31, 2022