Master's Degree Program in Automation Engineering - Factory Automation and Robotics

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Bereik hoger - kies voor automatisering!

Wilt u een expert worden in fabrieksautomatisering en robotica?

Word lid van onze inspirerende leeromgeving met internationale medewerkers!

Automatisering en robotica kunnen voor velen verwarrende termen zijn. Zoals beschreven door IEEE Automation and Robotics Society, “ richt Robotics zich op systemen met sensoren en actuatoren die autonoom of semi-autonoom werken in samenwerking met mensen. Robotica-onderzoek benadrukt intelligentie en aanpassingsvermogen om het hoofd te bieden aan ongestructureerde omgevingen. Automatisering richt zich op systemen die autonoom werken, vaak in gestructureerde omgevingen gedurende langere perioden, en op de expliciete structurering van dergelijke omgevingen. Automatiseringonderzoek benadrukt efficiëntie, productiviteit, kwaliteit en betrouwbaarheid ”, zegt de IEEE.

Tampere University biedt een unieke leeromgeving voor fabrieksautomatisering en robotica. Na het voltooien van het programma ben je gekwalificeerd om een breed scala aan carrièremogelijkheden na te streven op verschillende gebieden van automatisering en robotica. Je hebt ook de kennis en vaardigheden om een carrière in de industrie na te streven of je studies voort te zetten naar een doctoraat.

Om een succesvolle student fabrieksautomatisering en robotica te zijn, moet je een achtergrond hebben op een toepasselijk gebied van engineering met bekwaamheid in wiskunde en natuurkunde en sterke programmeervaardigheden.

De studies bestaan uit twee majors die elkaar aanvullen. De studies in Factory Automation en Industrial Informatics bereiden u voor om systeemdenken toe te passen bij het ontwerpen, ontwikkelen en integreren van fabrieksautomatisering en informatiesystemen. De robotica major biedt u vaardigheden en kennis met betrekking tot robotica en de betrokken technologie, zoals de basisprincipes van robotica, de besturing van robotica en detectie- / waarnemingssystemen.

Na je afstuderen heb je uitstekende carrièremogelijkheden in verschillende vakgebieden. De banen die onze afgestudeerden zijn ingegaan, omvatten bijvoorbeeld projectmanager, ontwerpingenieur, toepassingsspecialist, ontwerper van het geautomatiseerde systeem en R

Informatie over studies

 • Type: masteropleiding
 • Diploma behaald: Master of Science (Technology)
 • Geplande duur: 2 jaar
 • Omvang van studies: 120 ECTS
 • Plaats: Tampere
 • Campus: Hervanta Campus
 • Collegegeld voor niet-EU / EER-burgers: 12000 €

Bestudeer doelstellingen

Automatisering is overal in onze moderne samenleving. Zonder automatisering zouden we geen elektriciteit, water of verwarmingssystemen in onze huizen hebben. Automatiseringstechnologie wordt gebruikt om zowel individuele machines als complete fabrieken te besturen. Robots en voertuigen zijn de meest zichtbare voorbeelden van toepassingen waarin automatiseringstechniek een belangrijke rol speelt. Automatisering is een essentiële technologie wanneer productiviteit, energie en hulpbronnenefficiëntie en de kwaliteit van producten worden verbeterd. Automatiseringstechnici hebben vacatures in alle takken van de industrie, omdat basiskennis van automatisering en systemen op grote schaal kan worden toegepast op het gebied van engineering en economie.

Het masterprogramma in Factory Automation and Robotics leidt tot de graad van Master of Science in Technology. De studies in Factory Automation hebben betrekking op het wetenschappelijke veld van de automatisering van informatie (informatica) om op kennis gebaseerde Factory Automation Systems te bouwen. De studies in Robotics bieden je fundamentele kennis van robotica en gerelateerde technologieën, zoals robotica controle en detectie / perceptie systemen.

Onze afgestudeerden zijn experts in Factory Automation en Robotics. Ze zijn bereid om verschillende carrières als expert, ontwikkeling en management na te streven.

Meer over de instructietaal

De officiële taal van het programma is Engels, wat betekent dat alle cursussen, examens en studentenservices in het Engels worden georganiseerd. Bijgevolg is vaardigheid in zowel geschreven als gesproken Engels een absolute voorwaarde. U bent verplicht om een goedgekeurd certificaat van hun taalvaardigheid in te dienen bij het aanvragen van toelating. Bovendien moeten studenten een cursus in de Finse taal volgen. De cursus biedt hen een inleiding tot de dagelijkse Finse en Finse cultuur.

Inhoud bestuderen

Meer dan de helft van de studies in het programma omvat verschillende laboratoriumopdrachten, praktische oefeningen, praktisch leren en het gebruik van machines en apparaten in innovatieve leeromgevingen. Het programma biedt u de mogelijkheid om zowel theoretische als praktische competenties te verwerven op het gebied van fabrieksautomatisering en robotica. Probleemoplossing, teamwerk, projectmanagement zijn de belangrijkste soft skills die u leert.

Verplichte basisstudies introduceren studenten bij automatiseringstechnieken en bereiden hen voor op meer geavanceerde onderzoeken. De module biedt studenten ook andere noodzakelijke vaardigheden, zoals de basis van de Finse taal en begeleiding bij het schrijven van scripties.

Om een ​​Master's Degree in Technology te voltooien, moet je een masterproef voorbereiden. Het proefschrift draagt ​​30 studiepunten en kan in ongeveer zes maanden worden voltooid. Het onderwerp van het proefschrift moet betrekking hebben op Factory Automation en Industrial Informatics, oftewel Robotics. Studenten bereiden hun masterscriptie individueel voor. Je masterscriptie is een uitgebreide verhandeling, die je opleidt voor onafhankelijke studie en onderzoek, beheersing van wetenschappelijke methoden, de conventie van referenties en de wetenschappelijke presentatievorm in een goede literaire vorm. De scriptie wordt zelfstandig uitgevoerd en geschreven, maar onder begeleiding van een professor of een doctoraatsstudent op het gebied van je hoofdvak.

U kunt vrij kiezen keuzevakken die worden geteld in de richting van uw diploma, zoals cursussen in de Finse taal. Je hoeft geen keuzevakken te voltooien als de reikwijdte van je opleiding voldoet aan de minimumvereiste van 120 studiepunten.

Een specialisatiegebied kiezen

Onze studenten kunnen kiezen uit Factory Automation en Industrial Informatics of Robotics als hun major. Aangezien u in eerste instantie beide modules zult volgen, kan de uiteindelijke beslissing later worden genomen.

Collegegeld

Het collegegeld van het programma is 12.000 euro per academisch jaar voor niet-EU / EER-studenten met een beurzenstelsel voor betalende studenten.

Structuur van studies

De masteropleiding (120 ECTS) kan worden voltooid in twee jaar voltijdstudie.

Alle studenten met een eerdere graad van een Finse universiteit voor toegepaste wetenschappen (AMK) zijn verplicht aanvullende studies te volgen, zoals vakken in de wiskunde, afhankelijk van hun achtergrond.

Carrièremogelijkheden

Na het voltooien van het programma ben je gekwalificeerd om een breed scala aan carrièremogelijkheden in verschillende automatiseringsgebieden na te streven. Tijdens de studies ontwikkelen studenten de expertise om verschillende expert-, ontwikkelings- en managementposities in hun vakgebied in te nemen. Veel van onze studenten doen hun scriptiewerk in de industrie of werken daar als zomerstagiaires.

Je hebt de vereiste competenties om een ​​carrière in de industrie na te streven of je studie voort te zetten in de richting van een doctoraat.

Samenwerking met andere partijen

Automation and Robotics is verbonden aan de faculteit Ingenieurswetenschappen en Natuurwetenschappen van de universiteit van Tampere University en werkt nauw samen met verschillende andere faculteiten en groepen. De medewerkers van de universiteit werken nauw samen op dit gebied, hetgeen tot uiting komt in zowel onderwijs als onderzoek. Samenwerking tussen automatisering, werktuigbouw, signaalverwerking, machine learning, informatica groepen zijn exemplarisch. Studenten zullen genieten van deze inspirerende omgeving.

Geschiktheidscriteria

De subsidiabiliteitscriteria in de masteropleidingen bestaan uit twee delen: de algemene subsidiabiliteitscriteria van de Tampere University , en opleidingsspecifieke subsidiabiliteitscriteria, die informatie specificeren en / of toevoegen aan de algemene criteria. U moet aan beide voldoen om in aanmerking te komen. Aanvragers die niet voldoen aan zowel de algemene subsidiabiliteits- als de programmaspecifieke criteria, worden niet geselecteerd als studenten aan Tampere University van Tampere University .

Algemene geschiktheid

Om in aanmerking te komen voor een masteropleiding aan de universiteit van Tampere University , moet je beschikken over

 1. Bachelor's degree - landelijk erkende eerste cyclus graad
  • Dat komt overeen met minimaal 180 ECTS (Europese studiepunten) of met drie jaar voltijdstudie
  • Uit het relevante veld voor de masteropleiding waarvoor je solliciteert
  • Van een geaccrediteerde instelling voor hoger onderwijs
 2. EN een goede beheersing van de Engelse taal voor academische doeleinden.

Een bachelordiploma behaald aan een universiteit buiten Finland moet in aanmerking komen voor universitaire masteropleidingen in het land waar het werd toegekend.

Aanvragers in hun laatste jaar van de bacheloropleiding komen in aanmerking om te solliciteren als de graad uiterlijk op 31 juli 2020 is voltooid. In dit geval kunnen ze voorwaardelijk worden aanvaard .

Aanvragers met een masterdiploma kunnen alleen gegronde redenen worden toegelaten en alleen als ze kunnen aantonen dat de nieuwe graad aan Tampere University van Tampere University de aanvrager aanzienlijke nieuwe kennis en vaardigheden biedt.

Programmaspecifieke ontvankelijkheidscriteria

De vorige graad moet afkomstig zijn uit een veld dat nauw verwant is aan de masteropleiding waarop je solliciteert. In de masteropleiding in Automation Engineering moet de vorige graad in een van de volgende (of sterk gerelateerde) velden liggen:

 • Automatisering of regeltechniek, robotica, mechatronica, elektrotechniek, luchtvaarttechniek, werktuigbouwkunde, vloeistofvermogen. We vereisen vaardigheid in wiskunde, natuurkunde en sterke programmeervaardigheden.

Aanvragers die hun diploma in Finland hebben afgerond, moeten voldoen aan de minimale cumulatieve GPA die door het programma is vastgesteld om in aanmerking te komen. Het minimum is hetzelfde als bij de toelating tot dezelfde masteropleiding die in het Fins wordt aangeboden.

 • Minimale GPA voor bachelor afgerond aan een Finse Hogeschool (AMK): 3,00 / 5
 • Minimale GPA voor bacheloropleidingen voltooid aan een Finse universiteit (yliopisto): 3,00 / 5

Bij het tellen van de cumulatieve GPA gewogen door ECTS worden alleen de cursussen (inclusief scriptie) met numerieke cijferwaarde in aanmerking genomen. Aanvragers in hun laatste jaar van bachelor moeten voldoen aan de minimale cumulatieve GPA bij het aanvragen en na het afstuderen.

Vereisten taalvaardigheid

Alle aanvragers moeten bewijsmateriaal over een goede beheersing van het Engels voor academische doeleinden overleggen. Er zijn twee manieren om de Engelse taalvaardigheid aan te geven: taaltests en eerdere studies.

De minimale vereisten voor testresultaten in de Engelse taal

Test naam

 • TOEFL iBT: 92 algemeen, zonder sectie onder 20
 • IELTS (academisch): 6.5 algemeen, zonder sectie onder 5.5
 • PTE (academisch): 62 algemeen, zonder sectie onder 42
 • C1 Geavanceerd: C
 • C2 Vaardigheid: C1
 • Fins nationaal certificaat voor taalvaardigheid (Engels): vaardigheidsniveau 5

* De vorige CAE en CPE zijn hernoemd als C1 Advanced en C2 Proficiency.

Eerdere studies

Het is mogelijk om vrijgesteld te worden van het indienen van een taaltestscore als je bepaalde studies hebt voltooid die door Tampere University van Tampere University vermeld. Alleen deze studies worden geaccepteerd. Als u een aanvraag indient zonder een geldig resultaat van de taaltest, moet u de uitzonderingen zorgvuldig onderzoeken.

intake

Maximaal 20 studenten worden toegelaten tot het programma Automation Engineering.

Toelatingsprocedure

Studenten worden geselecteerd voor het programma van die aanvragers die een volledige aanvraag indienen (aanvraag- en aanvraagdocumenten tegen de deadline) en voldoen aan de officiële criteria.

De studentenselectie wordt gemaakt door een toelatingscommissie op basis van de academische kwalificaties en verdiensten die worden weergegeven in de aanvraagdocumenten. Houd er rekening mee dat niet alle aanvragers die aan de vereisten voldoen, kunnen worden toegelaten.

Studenten die zijn toegelaten tot een masteropleiding kunnen worden verplicht om hun eerdere graad aan te vullen met aanvullende studies.

Alle studenten met een diploma van een Finse Universiteit voor Toegepaste Wetenschappen (AMK) zijn verplicht om een studiepakket te voltooien dat over het algemeen cursussen in wiskunde, natuurkunde en scheikunde omvat, afhankelijk van de achtergrond van de student. Toegelaten studenten zullen gedetailleerd over deze studies worden geïnformeerd wanneer de studies in het najaar van 2020 beginnen.

scoring

Het aantal in aanmerking komende aanvragers overschrijdt jaarlijks het aantal studenten dat kan worden aanvaard. De studentenselectie wordt gemaakt door een toelatingscommissie op basis van de academische kwalificaties en verdiensten weergegeven in de aanvraagdocumenten.

In dit programma worden aanvragers gerangschikt op basis van de toelatingspunten die ze ontvangen voor eerdere kwalificaties, Engelse taalvaardigheden en andere relevante factoren die de aanvraag ondersteunen.

Toegangspunten (maximaal 100 punten) worden gegeven in de volgende categorieën:

 • Vorige kwalificaties maximaal 60 punten
 • Engelse taalvaardigheid maximaal 10 punten:
  • 5 punten: bijv. TOEFL 92 / IELTS 6,5 en indien bewezen door eerdere studies aanvaard door Tampere University
  • 10 punten: bijv. TOEFL 103 of hoger / IELTS 7,5 of hoger
 • Andere relevante factoren die de applicatie ondersteunen maximaal 30 punten
 • CV / CV en de motivatiebrief ingediend bij de aanvraag vormen de basis van toelating punten gegeven in deze categorie.

Hoe te solliciteren

Toepassing stapsgewijze checklist
 1. Controleer de algemene subsidiabiliteits- en programmaspecifieke subsidiabiliteitscriteria van de programma's die u wilt toepassen. U mag drie programma's tegelijkertijd toepassen.
 2. Lees de instructies over hoe u een aanvraag kunt indienen en begin zo snel mogelijk met het voorbereiden van uw aanvraagdocumenten!
 3. Voer indien nodig een taaltest uit, zie de taalvereisten.
 4. Wanneer de aanvraagperiode wordt geopend, vult u de online applicatie op Studyinfo.fi in tijdens de aanvraagperiode en uploadt u de vereiste bijlagen voor de aanvraag. Aanvraagperiode 4 december 2019 om 8:00 GMT 2 - 15 januari 2020 om 15.00 GMT 2.
 5. Upload alle vereiste bijlagen en stuur de educatieve documenten per post, volgens de landspecifieke vereisten, indien van toepassing. Documenten moeten uiterlijk op 31 januari 2020 om 15.00 uur GMT 2 bij Tampere University Admissions Office zijn. De documenten moeten de universiteit binnen de gestelde termijn bereiken.
 6. Wacht tot de toelatingsresultaten begin april 2020 worden aangekondigd.
 7. Als je een studieplaats wordt aangeboden, vergeet dan niet om deze te accepteren voor de opgegeven deadline.
 8. Betaal het collegegeld, indien nodig. Begin met het voorbereiden van uw aankomst in Finland.
 9. Meld je aan als student en word lid van de community van Tampere University !
Online aanvraagformulier

Het online aanvraagformulier is tijdens de aanvraagperiode alleen beschikbaar op Studyinfo.fi. De aanvraagperiode begint op 4 december 2019 om 8 uur (GMT 2) en eindigt op 15 januari 2020 om 15 uur (GMT 2).

Behuizingen

U moet kopieën van alle vereiste documenten uploaden als bijlagen op het aanvraagformulier. Naast de algemene toepassingsbijlagen , hebben sommige programma's aanvullende programmaspecifieke bijlagen vermeld die nodig zijn bij het aanvragen van deze programma's.

U moet alle vereiste bijlagen online uploaden op uw aanvraagformulier op Studyinfo.fi. Naast het uploaden, moet u officieel gecertificeerde kopieën van uw educatieve documenten per post indienen bij het Tampere University Admissions Office. Kandidaten wier diploma's in bepaalde landen zijn behaald, moeten speciale aandacht besteden aan de documentatie en documenten uit deze landen moeten op een bepaalde manier worden ingediend. Deze landspecifieke vereisten moeten altijd eerst en vooral worden gevolgd, voorafgaand aan de reguliere vereisten.

Aanvragers moeten de educatieve documenten plaatsen bij het Admere Office van Tampere University zodat ze vóór 31 januari 2020 aankomen.

Er zijn geen programmaspecifieke bijlagen bij aanmelding voor dit programma.

Toelatingsresultaten en beroepen

De opnames worden begin april 2020 bekendgemaakt. Alle aanvragers worden op de hoogte gebracht van de opnames.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Tampere and Tampere University of Technology merged on January 2019. The new foundation-based Tampere University together with Tampere University of Applied Sciences form a new highe ... Lees meer

The University of Tampere and Tampere University of Technology merged on January 2019. The new foundation-based Tampere University together with Tampere University of Applied Sciences form a new higher education community in Tampere with competitive edges in technology, health and society. Our higher education community is the second largest university community in Finland with our 35 000 students, 50 international degree programmes, 3 500 international students and 1 000 international partnerships. Lees Minder