Master's degree in productontwerp

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Tien buitengewone maanden. Tien internationale ontwerpers in de klas, één per maand, met hun kerncijfers. Tien unieke mogelijkheden om direct te leren van de protagonisten. Master Raffles Milan. Eindelijk iemand heeft gedacht.

Waarom?

Omdat design projecten die lijken te alle referenties hebben, niet de test van de markt te gaan? Er is het recept voor succes? Het antwoord is: er zijn geen recepten. Er zijn talent, energie, de ernst van het project. Er is het begrip van de complexiteit van de wereld, en de mogelijkheid om zelf te modelleren op. Er vasthoudendheid, analyse en leren.

professionele Mogelijkheden

De Master is ontworpen om de overdracht studenten een "methodologische toolbox" gereedschappen en vaardigheden die hen in de gelegenheid stelt om effectief producten te ontwerpen in een zeer breed scala van industriële sectoren.

Wie is

De Master is gericht op afgestudeerden in Vormgeving en Bouwkunst, evenals jonge ontwerpers, architecten en professionals nieuwsgierig en enthousiast om nieuwe esthetische horizonten. Zij zullen de toekomstige sterren van de creatieve planning. Zij zullen de agenda te schrijven voor het ontwerp van morgen, in het bedrijfsleven, in de architectuur en design, onderzoeksgroepen, in grote internationale organisaties, en zelfs in contexten en vakgebieden die nog niet kunnen voorstellen.

programma

Studenten hebben de mogelijkheid om te experimenteren met verschillende benaderingen van het ontwerp als een functie van de verschillende soorten gesprekspartners. Het onderzoek ontwerp is zeer pro-actief en in het voordeel van formele of ongebruikelijke ontwerp oplossingen. In uitvoering van het ontwerp, de ontwerper wordt een zakenman, in staat om geïntegreerde oplossingen aan te bieden in de geconsolideerde productie, maar ook in staat te ontstaan ​​in termen van persoonlijkheid. Het ontwerp uiteenspatten verlaat uiteindelijk meer ruimte om de pure creativiteit, op voorwaarde dat er een basis voor goed onderzoek en goede uitvoering.

Onderwerpen

 • Know-how van materialen en productieprocessen.
 • conceptuele ontwikkeling van nieuwe materialen en oppervlakken.
 • De ontwikkelingen van nieuwe esthetische en grafische.
 • Nieuwe producten en nieuwe distributiemodellen.
 • Nieuw product grenzen: nomadische producten.
 • Nieuwe productie grenzen van Europa: de metamorfose van 3D printen.

bekrachtiging

Voor de kwaliteit en effectiviteit van het onderwijs model, wordt de Master gesponsord door:

ADI
Vereniging voor Industriële Vormgeving
adi-design.org

project Teachers

Leer rechtstreeks van de protagonisten middelen om de bron van de visioenen en de meest geavanceerde methoden te verwerven. In tegenstelling tot traditionele Master, Master Raffles Milan leiden klas kennis in praktijk met 10 design studio's met een belangrijke positie die worden afgewisseld klas in de ruimte van tien maanden.

 • Project: Yossef Schvetz
  ontwerper
  flextronics.com

Project: Makio Hasuike
ontwerper
makiohasuike.com Project: Studio Ito
ontwerpers
studioito.com Project: Giulio Vinaccia
ontwerper
vinaccia.it Project: Jozeph Forakis
ontwerper
forakis.com Project: Stefano Giovannoni
ontwerper
stefanogiovannoni.it Project: King & Miranda
ontwerpers
kingmiranda.com Ontwerp: Alberto Meda en Francesco
ontwerpers
francescomeda.com Project: Francisco Gomez Paz
ontwerper
gomezpaz.com Project: Mindert De Koningh
modeller

leermethode

Er zijn ook theoretische kennis en vaardigheden die je leert op de vlucht en vereisen een ad hoc studie. Het is niet bekend wanneer het nuttig zal zijn, maar een ding is zeker: ze zullen dienen.

 • Methode: Giovanni Pelloso
  Historische en fotocriticus
  giovannipelloso.Linkedin

Methode: Roberta Maddaloni
Executive coach
robertamaddaloni.Linkedin Methode: Massimiliano Pappalardo
Executive coach
massimilianopappalardo.Linkedin Methode: Emanuele Baj Rossi
Executive coach
emanuelebajrossi.Linkedin Methode: Gianfranco Mele
Executive coach
gianfrancomele.Linkedin

bedrijven

In bijna dertig jaar van het bedrijfsleven, heeft Raffles Group een stevig netwerk van partners, die in de Drie-jaar cursussen en Master werken gebouwd. De reputatie van de bedrijven en de kwaliteit van de relaties ontwikkeld, zijn de garantie van een zeer vruchtbare ontmoeting tussen het onderwijs en het bedrijfsleven.

Adidas, Aigner, B & O - Bang & Olufsen, Boucheron, Broer, Bulgari, Burberry, C & A, Cartier, Chanel, Chloé, Design Business Chamber Singapore, Diesel, Dior, Dolce & Gabbana, Dunhill, Elle, Fendi, Fujifilm, Furniture Design Award Singapore, Giorgio Armani, H & M, Heinz, Hermes, Hogan, HP Technology, HSBC - Hong Kong en Shanghai Banking Corporation, IKEA, InterContinental Hotels & Resorts, Kohler, Lear Corporation, Lego, Li & Fung, L'Oreal, Louis Vuitton, LVMH, mahonie, Max Mara, MediaCorp, Metro, Michael Kors, Microsoft, Nippon Paint, Nokia, Orchard Road Business Association, Pepsi, Philips, Prada, Puma, Ralph Lauren, RedWorks, Richemont, Richmond, Rolex, Saatchi & Saatchi, Saint Laurent Paris, Samsung, Shiseido, Siemens, Singapore Furniture Industries Raad, Singapore Juweliers Association, Sony Pictures, Standard Chartered, Textiel & Mode Federatie, Tiffany & Co, Valentino, Versace, Y & R, Yves Saint Laurent.

maandag talk

Elke maandagavond om 18:00 uur Raffles Milaan nodigt studenten uit om een ​​geweldig karakter van het ontwerp scène, de stijl en design cultuur te ontmoeten. Luister in levende verhalen en ideeën beïnvloeden van de markt en de verdere uitbouw van onze manier van denken is een kans van grote diepte, die de academische programma's aanvult. Hier zijn de vergaderingen volgend jaar.

Toelating

De Master heeft betrekking op de deelname van maximaal 20 studenten.
De selectie van kandidaten gebeurt in twee fasen. Een eerste selectie wordt gemaakt op basis van de door de student ingediende documenten. Als dat zo is, wordt een individueel gesprek vastgesteld door de cursusleider.

Bij de beoordeling wordt rekening gehouden met alle aspecten die het individuele profiel, portefeuille, eerdere studies, werkervaring, buitenschoolse activiteiten en brieven van aanbeveling te bepalen.

Toelating Documentatie:

 • curriculum vitae
 • portfolio artistieke en / of professionele
 • motivatiebrief
 • plan van de eerdere studies
 • documentatie van cursussen en workshops gevolgd
 • paspoort of identiteitskaart voor Italianen studenten of die behoren tot de Europese gemeenschap
 • Ontvangst van de betaling van de toegangsprijs van 100,00 euro.

Met ingang van 15 maart 2017, kunnen de kandidaten de documentatie aan de e-mail Admission sturen: [email protected]

rechtdoor

 • Studenten del'Unione Europese Unie en Zwitserland
  € 15.000,00 (het bedrag is inclusief belastingen).
  Voorschot: EUR 3.000,00 binnen 1 maand na de bevestiging van acceptatie.
  Balans: 12.000,00 euro aan het begin van de Meester.
 • Studenten buiten de Europese Unie
  € 19,000.00 (het bedrag is inclusief belastingen).
  Voorschot: EUR 3.000,00 binnen 1 maand na de bevestiging van acceptatie.
  Balans: 16.000,00 euro aan het begin van de Meester.
 • toegangsprijs
  Om te solliciteren voor toelating tot de master, moet u een vergoeding van € 100,00 te betalen.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Una nuova scuola di moda e design a Milano? Sì, e il suo nome è RM Istituto Moda e Design Milano. Una scuola con uno spirito e un metodo non tradizionali. Una scuola pensata per chi vuole guardare il ... Lees meer

Una nuova scuola di moda e design a Milano? Sì, e il suo nome è RM Istituto Moda e Design Milano. Una scuola con uno spirito e un metodo non tradizionali. Una scuola pensata per chi vuole guardare il futuro diritto negli occhi. E soprattutto una scuola che ha raccolto intorno a sé una squadra formidabile di docenti, in molti casi nomi di spicco della scena internazionale dello stile e del design. Lees Minder