Master's degree in milieubeheer en duurzame energie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

In het kort

 • Studiedomein: Milieutechniek
 • Voertaal: deze opleiding wordt zowel in het Engels als in het Roemeens aangeboden.
 • Soort studies: Voltijd, Master of Science Program
 • Standaard studieduur (in jaren)
 • Aantal studiepunten (op semesters en op studieduur): 30 studiepunten / semester, in totaal 120 studiepunten
 • Academische kalender (begin- en einddatum van de cursussen): 1 oktober - 30 juni. Verlengd tot 30 september voor herexamens.

Programma overzicht

Milieubeheer en duurzame energie (EMSE) is een interdisciplinair Master of Science-programma gebaseerd op een modern curriculum gericht op de duurzaamheid van hulpbronnen, processen en energie. EMSE is het eerste Engelstalige masterprogramma op het gebied van Milieutechniek in Roemenië (sinds 2010). Vanwege zijn prestaties in onderwijs en onderzoek, wordt dit programma gerangschikt als de beste in het land. Het programma biedt diepgaande kennis op het gebied van milieu en beantwoordt zo perfect aan de HR-trainingsbehoeften van bedrijven, gouvernementele / niet-gouvernementele organisaties, onderzoeksinstellingen en beleidsmakers.

Beschrijving

De masterprogramma Milieubeheer en duurzame energie (EMSE) is om specialisten op te leiden op het gebied van Milieuwetenschappen en -techniek (volgens MO - Officiële Monitor 5644/2012) die perfect past bij de TUIASI missie, haar onderwijs- en onderzoeksdoelstellingen en ontwikkelingsstrategie .

Het EMSE-programma wordt aanbevolen voor afgestudeerden in ingenieurs- en milieustudies, ecoloog, biologen, chemici en andere professionals die de belangrijke multi- en interdisciplinaire dimensie van dit programma van master in de wetenschap zullen waarderen.

Het EMSE Master of Science-programma biedt diepere kennis en begrip van milieubeheer en aanverwante instrumenten, toegepast voor duurzame productie en consumptie en duurzaam energiegebruik.

Het EMSE Master of Science Program is gebaseerd op een modern curriculum met basis- en specifieke disciplines die inzicht geven in milieutechnologie

Het EMSE Master of Science Program beantwoordt perfect aan de HR-opleidingsbehoeften van bedrijven, NGO's, overheidsorganisaties, instellingen voor voortgezet onderwijs en onderzoeksorganisaties.

Ook biedt het EMSE Master of Science-programma een goede gelegenheid voor internationale studenten om hun professionele profielen in milieuonderwerpen en hun culturele horizon te verbreden.

Looptijd

121250_DurationNCredit01.jpg

Carrièremogelijkheden

Het EMSE Master of Science-programma beantwoordt perfect aan de HR-trainingsbehoeften van bedrijven, NGO's, overheidsorganisaties (EPA's, waterautoriteiten, energieautoriteiten, enz.), Instellingen voor voortgezet onderwijs en onderzoeksorganisaties op het gebied van milieubeheer en duurzaam hulpbronnenbeheer.

De afgestudeerden van het EMSE-masterprogramma hebben competenties om de volgende functies in te nemen:

 • Milieubeheersysteem verantwoordelijk of adviseur
 • Milieubescherming verantwoordelijk
 • Specialist in duurzame energie
 • Consultant hernieuwbare energie
 • Milieumanager
 • Milieu-impact- en risico-evaluatiespecialist
 • Milieubewakingsspecialist
 • Milieu-auditor
 • Afgestudeerden kunnen solliciteren voor dergelijke posities in Roemenië of in het buitenland bij multinationale bedrijven

Toelating

Algemene vereisten

EU / EER / Zwitserse Bondsstaat

Burgers van de EU / EER / Zwitserse Bondsstaat moeten erkenning van afgestudeerde studies verkrijgen voor toelating in een Roemeense instelling voor hoger onderwijs, die moet worden beoordeeld door het Roemeense Centrum voor gelijkwaardigheid en erkenning van diploma's (CNRED). Een door CNRED afgegeven certificaat dat de eerdere studies van de kandidaat erkent, moet in de sollicitatiedocumenten worden opgenomen, samen met het aanvraagformulier en kopieën van studiedocumenten, geboorteakte, paspoort, medisch certificaat, internationaal Engels taalcertificaat, foto's en, indien van toepassing, naam documenten wijzigen, certificering met studentstatus en diploma.

Niet-EU

Het aanvraagdossier van niet-EU-burgers moet het aanvraagformulier en kopieën van studiedocumenten, academische archieven voor voltooide studies, geboorteakte, paspoort, medisch certificaat, internationaal Engels taalcertificaat, het bewijs van verblijf in het buitenland en het bewijs van betaling van de bestandsverwerking bevatten vergoeding.

Belangrijk: anders dan deze algemene eisen, moet elke kandidaat ook voldoen aan bepaalde specifieke eisen bij het aanvragen van deze opleiding.

Specifieke vereisten

Toelating tot deze masteropleiding is gebaseerd op het gemiddelde cijfer van het bachelorexamen.

Andere kosten

 • Voor niet-EU-studenten is het collegegeld 270 EUR per maand.
 • Voor EU-studenten bedraagt het collegegeld 3000 RON per jaar.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

TUIASI students have access to top notch technical studies, as the university is one of the best in the country and Eastern Europe. Great professors, relevant courses and new labs await you.

TUIASI students have access to top notch technical studies, as the university is one of the best in the country and Eastern Europe. Great professors, relevant courses and new labs await you. Lees Minder