Master's Degree in het ontwerp van innovatie voor de toeristische sector

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Door middel van een multidisciplinaire opleiding, is de meester gewijd aan onderzoek oriënteren ontwerpen voor een zeer specifieke sociale en economische activiteiten, toerisme en scope. Het doel is om het beleid, strategieën en activiteiten op basis van innovatie in het ontwerp en in de sector werkmethoden te implementeren.

Deze interuniversitaire meester betrokken, samen met de Universiteit van La Laguna (ULL), de Universiteit van Barcelona (UB), de Universiteit van Las Palmas de Gran Canaria (ULPGC) en de Universiteit van Baskenland (UPV-EHU).

rechtvaardiging titel

een meester van de multidisciplinaire opleiding gericht op een zeer specifieke sociale en economische activiteit, toerisme als een specifieke toepassingsgebied van ontwerpend onderzoek met het oog op de uitvoering van het beleid, strategieën en innovatie in de sector wordt voorgesteld.

Om de rol die zij kunnen het ontwerp in het innovatieve impuls aan de toeristische sector de verschuiving die het vak in de afgelopen jaren heeft gegeven moeten begrijpen spelen, van een professionele activiteit, die de behandeling van toegepaste kunst gehouden tijdens de negentiende eeuw meebrengt te begrijpen en een deel van de XX om een ​​terrein waar een expliciet onderzoek vaak ontwikkelt. Er zijn drie referentiedocumenten dat deze verandering gebracht in het kader van het strategisch beleid XXI Century Europa. Ze zijn "De economie van de cultuur in Europa", een studie in oktober 2006 voorbereid voor het directoraat-generaal Onderwijs en Cultuur van de Europese Commissie door KEA European Affairs, het Groenboek. "Het potentieel van culturele en creatieve industrieën", onderdeel van de officiële documenten van de Europese Commissie, gepubliceerd in Brussel in maart 2010 en het document van BEDA (The Bureau of European Design Associations) "Design inzake Europa vandaag", uitgegeven door Stuart MacDonald en gepubliceerd in 2004.

Volgens "De economie van de cultuur in Europa", de rol van de culturele sector en de creatieve sector in R & D in het Europa van de kennis wordt vaak genegeerd, ondanks het feit dat cultuur sterk bijdraagt ​​aan de doelstellingen van de Europese agenda die in Lissabon in maart 2000 omdat het leidt tot economische en sociale ontwikkeling en culturele samenhang en innovatie.

Dit document, erkent het ontwerp, samen met de architectuur en reclame als een onafhankelijke en goed aangesloten groep binnen industrieën en creatieve activiteiten, die de ontwikkeling van specifieke methodologische instrumenten voor ontwikkeling. Op zijn beurt, herkent, op pagina 8, cultuur en innovatie kunnen een cruciale rol in de ontwikkeling van de regio's spelen als zij in staat zijn om de investeringen, creatieve talenten en het toerisme aan te trekken. Zodat het ontwerp is niet alleen belangrijk, volgens de Europese Unie, bij het maken van innovatie en een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten, maar het is belangrijk op zich, als onderdeel van het toerisme. Aan het einde van dit hoofdstuk een aantal specifieke gevallen, zoals de bouw van het Guggenheim in Bilbao of het succes van de hotels Casa Camper in Berlijn of Barcelona zijn blootgesteld.

Het tweede aspect dat aandacht verdient is de noodzaak om ons begrip van het ontwerp te veranderen, zoals toegepast strikt zakelijk georiënteerde of de bouw of productontwikkeling object veld. Volgens de Europese Unie in het Groenboek "Het potentieel van culturele en creatieve industrieën", op pagina 10, "Zoals in alle andere sectoren van de samenleving moet worden versterkt aspect van het onderzoek en de ontwikkeling van creativiteit en creatie. Als Europa wil in een leidende positie te blijven, worden verder interacties tussen verschillende artistieke en creatieve disciplines, (sub) sectoren, economie, en punten in de productieketen nodig. Het moet worden bevorderd intensiever, systematische en uitgebreide samenwerking tussen de kunsten en de academische en wetenschappelijke instellingen en initiatieven tussen de private sector en het publiek ter ondersteuning van experimenten gedreven door kunstenaars".

Deze master is bedoeld om te reageren op deze behoefte, waardoor het concurrentievermogen van een bepaalde sector, het toerisme, en in die zin de academische, wetenschappelijke en professionele belangen van de titel is gerechtvaardigd te versterken, terwijl het toont de relevantie van dat de aanpak wordt gemaakt van het gebied van design.

Volgens dezelfde Groenboek (pagina 11), kan de samenwerking tussen scholen of universiteiten van kunst en design bedrijven helpen om het doel te zorgen voor een betere afstemming van de vaardigheden vraag en aanbod op de arbeidsmarkt in het medium te versterken en op lange termijn om het concurrentievermogen van de sector te versterken.

Het is om studenten te druppelen met de cultuur van wat er is-innovatie-driven design (design driven), waarin wordt verwezen genoemd, volgens de BEDA (pagina 16 Ontwerp inzake Europa vandaag), de herconfiguratieproces waarde aan processen herconfiguratie waardecreatie als gevolg van de generatieve interface, die in staat is de geboorte van onverwachte oplossingen is, en sociaal potentieel (het "veld van wat sociaal mogelijk"). Om dit te laten gebeuren, duurt het een speciale mogelijkheid om grenzen tussen disciplinaire, organisatorische en taalgebieden normaal anders en buitenaardse beschouwd te steken.

Er bestaat een brede consensus dat de transdisciplinaire design en ontwerpers holistische zin, dat staat als een brug tussen technologie, gebruiker markt en een belangrijke rol in dit verband spelen. Op pagina 22, de studie van BEDA overeenkomt met die van het directoraat-generaal Onderwijs en Cultuur van de Europese Commissie, en zegt dat het absoluut noodzakelijk is om het ontwerp kennis te integreren in andere educatieve programma's, met uitzondering van die met betrekking tot de opleiding design. Wij zijn van mening dat deze meester ook wordt gerechtvaardigd door de doelstelling van de integratie van design thinking in de manier van werken van de toeristische ondernemingen.

Later, de BEDA presenteert ontwerp als een reflectieve praktijk, en zegt (pagina 36) ontwerp onderzoek "wordt steeds meer een strategische functie, in staat om bevoegdheden die verder gaan dan de traditionele manier van het concipiëren van het ontwerp als een te ontwikkelen "tool" om nieuwe producten te creëren. Deze nieuwe competenties te definiëren het nieuwe ontwerp als een mededingingsprobleem assessment, een diagnostisch hulpmiddel nuttig is voor productinnovatie, bedrijven en diensten. Op pagina 37, stelt hij dat "design onderzoek is opgevat als een voorspelling activiteit die samenwerkt met verschillende actoren. Bemiddelen tussen de verschillende bijdragen kunnen mogelijke werelden in een beeldtaal die op de lange termijn zal het bedrijf een strategische oriëntatie te geven te vertegenwoordigen. "

Er is ook een rechtvaardiging voor dit project, waarmee het met het veranderen van de productie model waarvan de noodzaak de huidige economische crisis gemarkeerd.

Tijdens de economische crisis die in 1929 in de Verenigde Staten het ontwerp vermogen om nieuwe visies op de toekomst, die, door middel van metaforische en visuele talen gecommuniceerd bouwen waren gemakkelijk te begrijpen door de hele bevolking werd aangetoond. Het moderne design en architectuur belichaamd in locomotieven, auto's en wolkenkrabbers, maar ook meer bescheiden items zoals boeken, reclame of logo's was beslissend voor het hele land won zelfvertrouwen en kon verlaten voordat de crisis. Vooral in de huidige omstandigheden, moet dit communicatief ontwerp capaciteit in aanmerking gezien de grote strategische waarde worden genomen. De hoge permeabiliteit van het toerisme naar deze immateriële vaste activa op basis van de communicatie van ideeën voor de toekomst maakt het een ideaal gebied voor R & D-driven design.

Het moet duidelijk zijn dat ontwerpend onderzoek wordt gedaan door middel van het project, de BEDA gedefinieerd als een "reflectieve praktijk", dat wil zeggen, inductieve "proces", "de integratie van theoretische gedachten met actie. Ontwerp onderzoek analyseert de werkelijkheid door het produceren van visuele modellen van en eventuele wijzigingen voor te stellen. Dat wil zeggen, het ontwikkelt een actie-onderzoek capaciteit, een essentieel vermogen in hedendaagse organisaties "(pagina 37). Daarom is onlosmakelijk verbonden met het. Daarom, zoals we later zullen zien, deze training voorstel maakt speciale nadruk op de ontwikkeling van TFM, zonder welke het enige onderzoeksvoorstel zinloos zou zijn.

Wij dragen samen bij BIJLAGE 1 twee letters van de staat Vereniging voor de Ontwikkeling van Design en Innovatie en de ESADE Foundation ter ondersteuning van de master precies aangeeft hoe het ontwerp is een waardevol bedrijfsmiddel dat door middel van innovatie, creativiteit toegepast , het verbeteren van de technologische capaciteit en efficiëntie van het management processen kan de evolutie van het imago van de regio als toeristische bestemming te verbeteren.

Vanaf dat onderzoek niet kan worden uitgevoerd zonder verlies van het perspectief van de professionele toepassing van haar resultaten en op basis van het voorstel tijdens de vergadering in Bergen 2005 kapitein voornemens is de uitdaging van het professionaliseren van het onderzoek over te nemen.

Het zal in staat zijn op te sporen, het gezicht en op te lossen design projecten om bij te dragen aan de verbetering van de toeristische sector door middel van innovatie in de kwaliteit van de dienstverlening, promotie en verspreiding van hetzelfde en de ontwikkeling van handige tools en ondersteunt zijn deze diensten vereisen. Het zal een expert in de esthetische evaluatie van interventies en hun impact op het milieu zijn om de duurzaamheid van de voorgestelde interventies te beoordelen. Het zal ook een goede kennis van de relatie landschap met de samenleving en hoe het kan worden beïnvloed door menselijk ingrijpen zijn.

Op basis van deze, de training programma heeft tot doel de krachten te verwerven die de studenten om onderzoek en innovatie te ontwerpen door middel van:

 • Het ontwerp van toeristische producten en diensten.
 • Grafische vormgeving en communicatie producten.
 • Ontwerp-omgevingen.

Om bij te dragen aan innovatieve ontwikkeling van de toeristische sector, waardoor de uitvoering van het strategisch design management apparatuur en faciliteiten, en de ontwikkeling van studies over bezoekers, beheer van het cultureel erfgoed en het grondgebied gerichte verspreiding bestemmingen. Het benadrukt onderzoek om innovatie gebaseerde ontwerp en de gebruikers te stimuleren, en om die reden, het trainingsprogramma gok vooral systemische vaardigheden zoals creativiteit, project management, de focus op kwaliteit en innovatie .

Anderen verwerven vaardigheden uit verschillende disciplines van de humaniora en sociale wetenschappen die u in staat om innovatieve toeristische interventies te ontdekken, te begrijpen zijn omvang en te evalueren cultureel als aantrekkelijke toeristische attracties op gelijke voet met integrators identiteit van de verschillende gebieden.

Milieuwetenschappen toelaten om de gevoeligheid te ontwikkelen om de natuurlijke omgeving en op te nemen als een essentieel onderdeel van de besluiten over specifieke projecten. Dit is één van de meest bevorderd transversale competenties Bologna; in de toeristische sector is een belangrijke factor van innovatie voor de nabije toekomst.

In die zin, stellen wij een geheel nieuwe meester, zelfs in termen profiel van de afgestudeerden aan, want hoewel momenteel een groot aantal master's degree in het ontwerp en het toerisme wetenschappen bestaat over de hele wereld en het is waar dat de ontwerpers samenwerken in vrijwel alle processen van de ontwikkeling van toeristische producten, geen opleiding tot nu toe de twee gebieden is gekoppeld in een bewuste manier. Deze innovatieve karakter van het voorstel ten goede zal komen onderzoekers aspecten, omdat de vereniging van academische belangen ons hebben geleid tot dit project is geboren in de loop der jaren een klein netwerk van interuniversitaire samenwerking die zeker zal meester consolideren ontwikkelen.

En de geschiedenis van dit project dateert van 2005. Vervolgens wordt het project ontwikkelde hij bijna volledig (bewijs hiervan zijn de letters van belang Canarische Eilanden regering en de Cabildo van Tenerife, afgesloten), maar besloot niet te presenteren op het laatste moment, in afwachting van de definitieve implementatie kwaliteiten in ontwerp in de betreffende faculteiten. In de afgelopen vier jaar hebben de partners hebben we nu dit voorstel is het consolideren van onze relatie, en om elkaar beter te leren kennen. Dat is de reden waarom we nu kunnen ervoor zorgen dat elke brengt aan de meester die in wat uw concurrentie is groter, met een resultaat dat een betere afstemming van het voorstel en grotere wetenschappelijke impact zorgt.

Omdat het een niche in een transversaal en multidisciplinair veld meester, is er een voorstel voor een nieuwe fangled waarin elke universiteit brengt ervaring in het lesgeven doctorale cursussen en het doen van onderzoek, hetzij als werken van DEA of proefschriften en onderzoek door oefening (practice based research), zowel op het gebied van ontwerp en artistieke creatie.

Bovendien is de meester is een kans onderzoek toegepast op een bepaalde sector voor afgestudeerden in verschillende graden in het ontwerp bij het matchen van stempel op de toekomstige cursussen uit te voeren, maar ook voor Schone Kunsten afgestudeerden die er voor kozen specialisatie in design in de oude vrijgezellen.

Gezien de cross-disciplinair en de nieuwheid van de meester, zijn er geen studies on demand titel, hoewel indicatoren zijn gevonden die suggereren dat er een potentiële vraag.

 1. In het witboek ANECA voor de certificering van het ontwerp graad, een studie over de levering van de master-opleidingen gekoppeld aan het bestaande ontwerp in Spanje nog voor de goedkeuring en de uitvoering van de EHEA werd gemaakt. De meesten van hen niet meer afgeven academische titel met enige geldigheid. De gegevens die voor het academisch jaar data 2001-02, 2002-03 en 2003-4 trok het volgende scenario: levering werd verdeeld onder particuliere universiteiten, prive-ontwerp scholen en voortgezet onderwijs centra van bedrijven, met name zeer gespecialiseerd verspreid over de CCAA, met een significante aanwezigheid in Catalonië, Madrid, Valencia gevolgd door Aragón, Asturias, Galicië en andere gemeenschappen door specialiteit.

  Total master-opleidingen in die jaren gestegen van 50 másteres het eerste jaar tot 105 in het afgelopen jaar bestudeerd. Het grootste deel van dit aanbod praktijk was gericht op professionalisering. De opkomst van de EHOR en de officiële master-opleidingen met academische waarde heeft zeker veranderd de vooruitzichten, gezien de nieuwheid van het systeem, maar veel particuliere en openbare scholen hebben hun aanbod master's graden onderhouden en hebben zich aangepast aan de officiële model. Om zich te specialiseren in het ontwerp wereld, zijn een van de meest aantrekkelijke aanbiedingen op dit moment. Omdat in Spanje is er genoeg om masters aanbieden als een manier voor professionele specialisatie voor vele jaren en de vraag. De organisatie van de officiële master-opleidingen EHEA versterkt deze vraag.
 2. Voor het jaar 2010 zal de eerste graden worden aangeboden in het ontwerp aan universiteiten in heel Spanje. In Madrid, bieden al twee particuliere en openbare universiteiten, en hebben andere gevraagd; Catalonië, Madrid en Baskenland, worden aangeboden een aantal particuliere universiteiten. De vier universiteiten die betrokken zijn bij deze master zal hetzelfde doen volgend jaar. Alleen overwegen afgestudeerden die uit faculteiten van Beeldende Kunst en Vormgeving, het aantal studenten in het ontwerp sterk toenemen willen hun studies voort te zetten en zijn gespecialiseerd in een bepaalde economische sector, met name als het belangrijk is in de regio komen.
 3. Afgestudeerden moeten ook rekening houden met industrieel design is voortgekomen uit de EHOR aanpassing van de oude titels van de Technische Engineering in Industrial Design aangeboden sinds 1994 in heel Spanje. Hoewel het mogelijk is om de centra te bieden masters opleiding voort te zetten haar afgestudeerden in de lijn van productontwikkeling en design management, kan een deel van de afgestudeerden geïnteresseerd door de meester, zoals de hier voorgestelde één voelen en uitbreiding van haar trainingsvaardigheden onderzoeksgerichte.
 4. Indien gebruikt als een benchmark verhoudingen behandeld in Nederland de vraag naar master en doctor in graden ten opzichte van graad te eisen, is het denkbaar dat ten minste 10% van de afgestudeerden willen hun onderwijs in de master en doctoraat voort te zetten.
 5. In het licht van de verschillende ontwerp van koninklijk besluit voor het kunstonderwijs van speciale regeling, is het denkbaar dat de afgestudeerden in het ontwerp is voortgekomen uit de Scholen voor Kunst en superior design kunnen worden aangetrokken door de meester, zoals de hier voorgestelde zal men, in vergelijkbaar met die voor afgestudeerden deel.

Profiel in- en uitstappen

Ideaal student profiel

Toelating zal live voor studenten uit kwaliteiten van Design, Beeldende Kunst en Industrieel Ontwerpen en Productontwikkeling van de EHEA zijn.

 • Studenten van andere kwaliteiten als architectuur, sociale en economische wetenschappen en in het algemeen, de disciplines van de sociale wetenschappen en geesteswetenschappen hebt toegang tot pre-assessment van uw aanvraag door een wetenschappelijke commissie dat wordt bepaald op basis van hun academische en professionele leervakken nivellering kunnen deelnemen aan de Degree in Design. Deze nivellering cursus zal de student 15 tot 30 studiepunten. Om overlap met het onderwijzen van de eerste helft van de master te voorkomen, zullen deze kredieten nivellering plaatsvinden op een "natuurlijk nul", dat wil zeggen, studenten leningen moet nivelleren twee academische jaar te voltooien de Masters een eerste waarin het zal ontstaan ​​tussen 15 en 30 sp nivellering in de eerste of tweede helft naar de mate onderwerpen toegewezen, en een tweede richting die de inhoud van de meesters, geïntegreerd bezit vanaf het begin.
 • Provinientes voor studenten van de oude graden in de beeldende kunst toegang zullen leven. In gevallen waarin de student het bewijs van een professionele ervaring in overeenstemming met de inhoud van de meester, kan de wetenschappelijke commissie van de nivellering cursus af te zien.
 • Om toegang te krijgen tot de master zal de student nodig bewijst die het niveau van het Engels B1 Gemeenschappelijk Europees Referentiekader bereikt.

Graduate profiel

Dit is een meester die leidt naar een professionele en onderzoeksexpertise met een duidelijk multidisciplinair profiel. Moedigt de oprichting van een nieuw type van professionele, specialist in het beheer van het ontwerp tot de toeristische sector om innovatieve producten of diensten te ontwikkelen. Afgestudeerden van deze meester, ontwerper en adviseur in een keer, zal gebruik maken van zijn achtergrond in het ontwerp, het aanbrengen door middel van hun vaardigheden in kritisch denken, creatief denken van de toepassing op basis van design thinking, het oplossen van specifieke problemen door middel van experimenteren en creatieve synthese. Haar missie is om de sector te analyseren, het identificeren van hun problemen, het bieden van oplossingen en poseren mogelijke scenario's voor strategische verbetering. Het gaat om het creëren van een profiel van de toerisme-industrie onderzoeker die hoe noodzakelijk begrijpt in de mate dat ze voordelen kan opleveren.

DOELSTELLINGEN

 • Geef de leerlingen met de kennis en specifieke instrumenten voor het ontwerpen van studie en het ontwerp toe te passen als een strategie voor innovatie in de toeristische sector.
 • Geef de leerlingen met de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor het gebruik van speciale gereedschappen in onderzoek en identificatie in de sociaal-culturele context van problemen, waarvan de oplossing vereist een ontwerpproject
 • Documenteren en in staat stellen de student om de opname van de algemene geschiedenis van design, kunst, architectuur en populaire erfgoed als basis voor de studie en voorstel proyectual innovatieve en met respect voor het culturele erfgoed oplossingen.
 • Instrueer de student om de symbolische waarden en processen van semiosis die actief zijn in de materiële cultuur te verkennen (landschappen, omgevingen en interieurs, producten en visuele communicatie) te leren om ze op te sporen, te respecteren hen en deze op te nemen in het ontwerp proces oplossingen en innovatieve voorstellen specifieke toeristische producten en diensten.
 • Train studenten in het gebruik van technieken en vaststelling van creatieve attitudes in de toeristische sector toegepast te onderzoeken en problemen definiëren in termen van systematische discipline van het ontwerp en naar zijn resoluties voorzien in het aanbieden van toeristische producten en diensten.
 • Geef de leerlingen modellen en methoden van onderzoek en het ontwerpen voor de verkiezing, recreatie en het gebruik van de meest geschikte resolutie van ontwerpprojecten gesteld om het aanbod van toeristische producten en diensten geavanceerde talen en technieken van visuele communicatie te verbeteren door ontwerp praktijkgericht onderzoek of ontwerp.

Competenties

Specifiek

 • Understanding ontwerppraktijk als onderzoeksmethode zich gebaseerd op toegepaste creativiteit (volgens de definitie van design thinking internationaal gebruikt als een van de nuttige methoden in de dynamiek van innovatie).
 • Meer informatie over de dynamiek van het management ontwerp waarmee toepassing kennis van marketing en business design projecten van toeristische producten en diensten administratie.
 • Meer informatie over de onderzoeksmethoden om betrouwbare informatie (bijvoorbeeld focusgroepen, marktonderzoek, trendanalyse, enz.) Te verkrijgen om de aanpak, ontwikkeling en het testen van het ontwerp oplossingen van visuele communicatie producten en diensten voor te dienen de toeristische sector.
 • Het kennen van de milieugevolgen van projecten en leren om beslissingen te nemen die te verminderen maken of een negatieve impact op het milieu te voorkomen.
 • Design for All, de toepassing van de principes van universeel ontwerp in omgevingen, producten en communicatie in de toeristische sector.
 • Leer om culturele diversiteit te waarderen als een instrument voor innovatie voor het toerisme.
 • Het kennen van de trends in de markt ontwerp en toeristische producten en leren om zich tot elkaar verhouden.
 • Weten hoe te ontwerpen toeristische producten gericht kwaliteit.
 • Het kennen van de waarden en sterke punten toegepast op toerisme wetenschappen (sociologie, antropologie, economie en geografie) design.
 • De mogelijkheid om informatie- en communicatietechnologie (ICT) voor de toeristische producten te gebruiken van een kritisch perspectief, creatief en innovatief.

Begeleiding en tutoring

systemen voorafgaand aan de inschrijving

Orientation activiteiten zijn vooral gericht op drie punten:

 1. Levering van informatie materiaal (het onderwijzen van gidsen van de onderwerpen, uren van begeleiding en examenrooster) op het moment van het starten van elk onderwerp. Dit materiaal is ook beschikbaar voor het bekijken en / of downloaden van de officiële website van de bevoegdheden van de meester geleerd. In het geval van cursussen online zal onverwijld op de hoogte van de middelen die moeten worden gebruikt voor de ontwikkeling van het onderwijs (virtueel platform, e-mails, chats, websites, ...) in een reeks van live chatten of video-conferentie samenvalt met de start van elk onderwerp.
 2. Dagen viering receptie voor nieuwe studenten
  Aan het begin van de meester een handeling wordt georganiseerd om de nieuwe studenten, die worden geïnformeerd over de ruimte en de infrastructuur van de deelnemende Powers verwelkomen; uw organisatie; haar diensten (bibliotheek, cafetaria, workshops, klaslokalen, apparatuur en hulpmiddelen tot hun beschikking, reprografische diensten, ...) en de werking ervan; de structuur van de meester; zorgvoorzieningen aan studenten, het schema van het secretariaat van de centra en management diensten, enz.
 3. Toegewezen tutoring systeem
  Wanneer de registratie is voltooid, worden de studenten een tutor toegewezen met de taak van het bijhouden van student tijdens de Masters. De docent zal de academische coördinator, die regelmatig bijeenkomsten met studenten moeten houden, te leren over hun aanpassing aan de voortgang van de cursus en hun leerproces te begeleiden en te adviseren over studies en optreden als bemiddelaar voor mogelijke conflicten op de hoogte te zijn van de master's academische team. De bevoegdheid van de docent in de eerste helft begeleiden de student in zijn keuze van het onderwerp en de inhoud van TFM. Tijdens het tweede semester, zal elke universiteit een tutor-coördinator die zorg zal dragen voor de studenten die deze hun TFM nemen benoemen.

Na de registratiesystemen

In aanvulling op de activiteiten die verband houden met de ontvangst van nieuwe studenten en zelfstudie-systeem op de diverse activiteiten Center ze worden georganiseerd ondersteuning en begeleiding:

 • Alle instellingen die bij de Masters jaarlijks te ontwikkelen activiteiten om het onderwijs en beroepskeuzevoorlichting te ondersteunen in de vorm van lezingen, seminars, conferenties, workshops, enz.
 • De bibliotheek van de Faculteit voor Schone Kunsten ULL organiseert ook het hele eerste semester oriëntatie-activiteiten, informatie te zoeken, het beheer en de behandeling van bibliotheekmaterialen.

Zorgprogramma voor leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften (PAED)

Universiteit van La Laguna heeft een zorgprogramma voor leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften (PAED).

externe praktijken

Deze master omvat niet de prestaties van de externe praktijken, die van het onderzoek oriëntatie.

Master's Thesis

Volgens de huidige wetgeving Koninklijk besluit 861/2010 van 2 juli, tot wijziging van het koninklijk besluit 1393/2007, van 29 oktober tot vaststelling van de organisatie van de officiële universitair onderwijs, hoofdstuk 4, leer bevorderlijk is voor het verkrijgen van een meester wordt afgesloten met de voorbereiding en de openbare verdediging van een eindwerk.

Gedurende de gehele tweede semester van de student, met de hulp van zijn leermeester, ontwikkelt innovatieve voorstel opgegroeid in het eerste kwartaal, binnen het thema "Onderzoek project design innovatie" in de volgende opties toerisme innovatie:

a) Productontwikkeling

b) studies die leiden tot de ontwikkeling van diensten

c) Onderzoek werken aan innovatie

Alle omlijst in de drie eigen lijnen van de meester:

 1. Het ontwerp van toeristische producten en diensten
 2. Grafische vormgeving en communicatie producten
 3. ontwerpomgevingen

Ontwikkeling moet worden besloten met een schriftelijk onderzoek of met een schriftelijk verslag en een creatief werk (grafisch, audiovisueel of andere) waar de ontwikkeling en van de onderzoeksresultaten beschrijven geheugen. Het werk moet worden verdedigd voor een rechtbank en positief worden gewaardeerd voor het verkrijgen van meester.

 • De student-naar een geheugen van 40 tot 50 pagina's (met inbegrip van tekst en illustraties) waaraan u hecht een dossier met de ontwikkeling geformaliseerde voorstel van creatief werk (grafisch, audiovisueel of andere) moet uitvoeren. In alle gevallen moet het werk origineel en ongepubliceerd zijn.
 • Het werk moet worden gedaan door de student individueel, onder leiding van een mentor. Als algemene regel geldt, moet dit werk worden ontworpen in overeenstemming met de studiepunten toegekend in het curriculum.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

La Universidad de La Laguna ha ejercido una importante función de liderazgo educativo, científico y cultural en Canarias durante sus dos siglos de historia, impulsando el progreso de nuestra comunidad ... Lees meer

La Universidad de La Laguna ha ejercido una importante función de liderazgo educativo, científico y cultural en Canarias durante sus dos siglos de historia, impulsando el progreso de nuestra comunidad y contribuyendo decisivamente a su modernización. Lees Minder
Santa Cruz de Tenerife