Master's degree in de mode menswear

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Tien buitengewone maanden. Ten hoogste niveau leraren voor de klas, één per maand. Tien unieke mogelijkheden om direct te leren van de protagonisten. Master Raffles Milan. Eindelijk iemand heeft gedacht.

Waarom?

Mode is het onderwijs in schoonheid, het vermogen om gedachten en emoties, de meest directe uiting van de hedendaagse drukken. Kleuren, vormen en materialen in perfecte harmonie. Het is de meest levendige kunstvormen, die leeft van de mensen in het echte leven. Net als in een geweldige combinatie, de enscenering is van cruciaal belang in het spel van de verleiding, maar de partij kan niet staan ​​voor het geheel. Om te kunnen terug te winnen een steeds benadrukt consument en waarschijnlijk in de war, moet u om terug te keren naar de stof via een grondige technische opleiding.

professionele Mogelijkheden

De Master is ontworpen om het unieke karakter van het creatieve genie van de individuele student te vergroten, maar is ook bedoeld om hooggekwalificeerde professionals, dynamisch, gemakkelijk in te passen in de werkende wereld te trainen. Na 10 maanden van de studie, genade in diepgaande kennis van het gehele werkproces, studenten zullen de werkgelegenheid binnen de stijl kantoren Man van de Italiaanse en internationale mode-bedrijven.

Wie is

De Master is gericht op afgestudeerden in ontwerp, afgestudeerden van Academies kostuum en mode, maar ook om jonge ontwerpers te popelen om de wereld van het werk professionals confronteren om zich open voor nieuwe vormen van experimenten en nieuwe esthetische horizonten. Het doel is om de toekomstige sterren van de modewereld te trainen met een onafhankelijke creatieve visie en unieke en tegelijkertijd een sterk vermogen om de complexiteit van een zeer volatiele markt te penetreren.

programma

Tijdens de Master verwerven de studenten een uitgebreid overzicht van de mode-industrie, werken zij aan zij met de professionals die vandaag de luxe markt te leiden. We analyseren aangepaste macro trends en het bedrijfsleven, het heet toegepast op mode-esthetiek, het creëren van boord, je werkt in een gerichte zoektocht leidde door experts uit de industrie. Maar de meesten van jullie werken samen stap-voor-stap handleiding voor het opbouwen van een collectie, zowel op de portefeuille dat de echte baas. En tot slot, leer je styling en bewerken van te maken, tot aan de laatste enscenering af te handelen.

Onderwerpen

 • Het maken van moodboard.
 • Search.
 • Development collectie.
 • Textieltechnologie.
 • Esthetiek.
 • Art direction.
 • Styling.
 • Portfolio.
 • Presentatie.
 • Production.

project Teachers

Leer rechtstreeks van de protagonisten middelen om de bron van de visioenen en de meest geavanceerde methoden te verwerven. In tegenstelling tot traditionele Master, Master Raffles Milan leiden klas kennis in actie, met 10 professionals met een belangrijke positie die worden afgewisseld klas in de ruimte van tien maanden.

 • Project: Michel Lund
  ontwerper
  michellund.Linkedin

Project: Christian Pellizzari
ontwerper
christianpellizzari.it Project: Andrea Beloved
Sarto
sartoriadiletto.com Project: Marco Panconesi
ontwerper
balenciaga.com Project: Davide Dallomo
agent
lagente.in Project: Sergio Salerni
artistiek directeur
urbanproduction.it Project: Andrea Tremolada
Chief Marketing
andreatremolada.Linkedin Project: Rodolfo Del Chiaro
ontwerper
rodolfodelchiaro.Linkedin Project: Cesare Maria Cunaccia
Schrijver / journalist Project: Jean Marie Ardu
Mode-ontwerper

leermethode

Er zijn ook theoretische kennis en vaardigheden die je leert op de vlucht en vereisen een ad hoc studie. Het is niet bekend wanneer het nuttig zal zijn, maar een ding is zeker: ze zullen dienen.

 • Methode: Giovanni Pelloso
  Historische en fotocriticus
  giovannipelloso.Linkedin

Methode: Roberta Maddaloni
Executive coach
robertamaddaloni.Linkedin Methode: Massimiliano Pappalardo
Executive coach
massimilianopappalardo.Linkedin Methode: Emanuele Baj Rossi
Executive coach
emanuelebajrossi.Linkedin Methode: Gianfranco Mele
Executive coach
gianfrancomele.Linkedin Methode: Maria Candida Gentile
Mâitre Parfumeur
mariacandidagentile.com Methode: Francesca Pasquali
francescapasquali.com

bedrijven

In bijna dertig jaar van het bedrijfsleven, heeft Raffles Group een stevig netwerk van partners, die in de Drie-jaar cursussen en Master werken gebouwd. De reputatie van de bedrijven en de kwaliteit van de relaties ontwikkeld, zijn de garantie van een zeer vruchtbare ontmoeting tussen het onderwijs en het bedrijfsleven.

Adidas, Aigner, B & O - Bang & Olufsen, Boucheron, Broer, Bulgari, Burberry, C & A, Cartier, Chanel, Chloé, Design Business Chamber Singapore, Diesel, Dior, Dolce & Gabbana, Dunhill, Elle, Fendi, Fujifilm, Furniture Design Award Singapore, Giorgio Armani, H & M, Heinz, Hermes, Hogan, HP Technology, HSBC - Hong Kong en Shanghai Banking Corporation, IKEA, InterContinental Hotels & Resorts, Kohler, Lear Corporation, Lego, Li & Fung, L'Oreal, Louis Vuitton, LVMH, mahonie, Max Mara, MediaCorp, Metro, Michael Kors, Microsoft, Nippon Paint, Nokia, Orchard Road Business Association, Pepsi, Philips, Prada, Puma, Ralph Lauren, RedWorks, Richemont, Richmond, Rolex, Saatchi & Saatchi, Saint Laurent Paris, Samsung, Shiseido, Siemens, Singapore Furniture Industries Raad, Singapore Juweliers Association, Sony Pictures, Standard Chartered, Textiel & Mode Federatie, Tiffany & Co, Valentino, Versace, Y & R, Yves Saint Laurent.

maandag talk

Elke maandagavond om 18:00 uur Raffles Milaan nodigt studenten uit om een ​​geweldig karakter van het ontwerp scène, de stijl en design cultuur te ontmoeten. Luister in levende verhalen en ideeën beïnvloeden van de markt en de verdere uitbouw van onze manier van denken is een kans van grote diepte, die de academische programma's aanvult. Hier zijn de vergaderingen volgend jaar.

Toelating

De Master heeft betrekking op de deelname van maximaal 20 studenten.
De selectie van kandidaten gebeurt in twee fasen. Een eerste selectie wordt gemaakt op basis van de door de student ingediende documenten. Als dat zo is, wordt een individueel gesprek vastgesteld door de cursusleider.

Bij de beoordeling wordt rekening gehouden met alle aspecten die het individuele profiel, portefeuille, eerdere studies, werkervaring, buitenschoolse activiteiten en brieven van aanbeveling te bepalen.

Toelating Documentatie:

 • curriculum vitae
 • portfolio artistieke en / of professionele
 • motivatiebrief
 • plan van de eerdere studies
 • documentatie van cursussen en workshops gevolgd
 • paspoort of identiteitskaart voor Italianen studenten of die behoren tot de Europese gemeenschap
 • Ontvangst van de betaling van de toegangsprijs van 100,00 euro.

Met ingang van 15 maart 2017, kunnen de kandidaten de documentatie aan de e-mail Admission sturen: master@raffles-milano.it

rechtdoor

 • Studenten del'Unione Europese Unie en Zwitserland
  € 15.000,00 (het bedrag is inclusief belastingen).
  Voorschot: EUR 3.000,00 binnen 1 maand na de bevestiging van acceptatie.
  Balans: 12.000,00 euro aan het begin van de Meester.
 • Studenten buiten de Europese Unie
  € 19,000.00 (het bedrag is inclusief belastingen).
  Voorschot: EUR 3.000,00 binnen 1 maand na de bevestiging van acceptatie.
  Balans: 16.000,00 euro aan het begin van de Meester.
 • toegangsprijs
  Om te solliciteren voor toelating tot de master, moet u een vergoeding van € 100,00 te betalen.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Una nuova scuola di moda e design a Milano? Sì, e il suo nome è RM Istituto Moda e Design Milano. Una scuola con uno spirito e un metodo non tradizionali. Una scuola pensata per chi vuole guardare il ... Lees meer

Una nuova scuola di moda e design a Milano? Sì, e il suo nome è RM Istituto Moda e Design Milano. Una scuola con uno spirito e un metodo non tradizionali. Una scuola pensata per chi vuole guardare il futuro diritto negli occhi. E soprattutto una scuola che ha raccolto intorno a sé una squadra formidabile di docenti, in molti casi nomi di spicco della scena internazionale dello stile e del design. Lees Minder