Master's degree in de astrofysica

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De uitzonderlijke weersomstandigheden voor de realisatie van hoogwaardige astronomische waarnemingen worden gegeven op de Canarische Eilanden, met de geografische nabijheid en goede verbindingen met Europa, ze rechtvaardigen de aanwezigheid daarin van de Europese observatorium op het noordelijk halfrond (ENO). Dit, samen met de daaruit voortvloeiende concentratie van hoogleraren en onderzoekers over het Instituut voor Astrofysica van de Canarische Eilanden, de Afdeling Sterrenkunde van ULL en de observatoria, genereert een ideale omgeving voor de ontwikkeling van een Masters in de astrofysica in direct contact met prestigieuze professionals is een uitzonderlijke waarde. De Master is ontworpen gebaseerd op een uitgebreide en strenge cursusaanbod, opties en reisroutes die zijn opgegeven in drie specialiteiten: "Specialty Theory and Computation" "Specialty Observation and Instrumentation" en "opbouw van de materie".

rechtvaardiging titel

De nieuwe Masters in de astrofysica is een voorstel van de Afdeling Sterrenkunde (DA), met de medewerking van het Ministerie van fundamentele fysica II (F2), Basic Physics (FB) en de fundamentele fysica en experimentele, elektronische en Systems (FE) University Laguna (ULL) en wordt ondersteund door het Instituut voor Astrofysica van de Canarische eilanden (IAC).

Astrofysica is een multidisciplinair experimentele wetenschap die diverse gebieden van de natuurkunde integreert met meerdere verbindingen met wiskunde, geologie, Scheikunde, Biologie, Techniek en Informatica. Momenteel Astrophysics is uitgegroeid tot een wetenschappelijke discipline van groot belang voor de samenleving die het onderzoek als een prioritair gebied ondersteunt. Deze rente wordt ook weerspiegeld in de dagbladpers, op conferenties en tentoonstellingen voor het grote publiek, en ook een grote vraag naar academische opleiding door universitaire studenten.

Astronomie is waarschijnlijk de oudste wetenschap bekend en geoefend. Astrofysica, die voortvloeit uit de toepassing van de natuurkunde aan de studie van de structuur, de samenstelling en de evolutie van de sterren, werd ontwikkeld in de late

Negentiende eeuw en vooral tijdens de XX. Astrofysica direct gerelateerd materialen universiteiten in de afgelopen 40 jaar ingevoerd, vestiging stevig in het curriculum en het hebben van een buitengewone acceptatie onder studenten van de experimentele wetenschappen, in principe.

Aan de andere kant, gewoon herziening van de dagelijkse krant om te beseffen dat astrofysica is momenteel een van de experimentele wetenschappen wekte meer interesse in onze samenleving. Dit is het gevolg van onder meer de volgende:

 • veel van de vragen die de mens vraagt ​​naar de aard en de oorsprong in het kader van de studie van deze wetenschap (zoals die betreffende kosmologie, exobiologie, de studie van planetaire klimaten, zwarte gaten, donkere materie, astro, etc.),
 • Recente technologische ontwikkelingen en experimentele (ruimtelijke en reuzentelescopen, infrarood waarnemingssatellieten en röntgenstralen nieuwe detectoren, radio interferometrie en toegankelijk gravitatiegolf detectoren, supercomputers, etc.) mogelijk maken of zal in de nabije toekomst daadwerkelijke vooruitgang bij het oplossen van de hiervoor genoemde raadsels en ook
 • is een sterk interdisciplinaire wetenschap heeft relatie voornamelijk met natuurkunde en wiskunde, maar ook chemie, biologie, geologie, techniek, gegevensverwerking, onder anderen.

Het belang van de samenleving maakt op dit moment een academische achtergrond in de astrofysica wordt door een groot aantal studenten gevraagd (ondanks de algemene daling van de studenten in de rangen experimentele wetenschappen) en maakt ook een aantrekkelijk aanbod zowel voor het onderwijs op middelbare scholen en middelbare scholen voor de verspreiding van de wetenschap voor het grote publiek.

Aan de andere kant is het een prioriteit in de astrofysica onderzoek niet alleen in ons land, maar ook in de landen van de Europese Unie (EU) en andere geavanceerde landen. Zelfs nationale en supranationale organisaties zoals de NASA (National Aeronautics and Space Administration), ESA (European Space Agency), ESO (European Southern Observatory) en vele anderen beweren wetenschappelijke programma's

gewijd aan onderzoek op dit gebied.

Profiel in- en uitstappen

Ideaal student profiel

Verwacht wordt dat de toekomstige Masters studenten hebben een van de volgende profielen:

 • Physics afgestudeerden, vooral, maar ook in wiskunde en techniek (met inbegrip van Canadees) van de Spaanse universiteiten die willen hun opleiding met een Masters in de astrofysica voltooid.
 • Actieve afgestudeerden die willen hun opleiding te verbeteren of je professionele profiel (bv leerkrachten van het secundair onderwijs) uit te breiden.
 • Afgestudeerden van de Latijns-Amerikaanse universiteiten, Europese (en de wereld) die willen het gehele Master of enkele praktische credits te nemen op basis van samenwerking met de ULL.
 • Afgestudeerden in de natuurkunde of in een van de experimentele wetenschappen, ingenieurs en technici.

Vooropleidingseisen van de Meester.

De vooropleidingseisen van studenten die willen aan de master studie zal worden:

 • Schrijf afgestudeerden of afgestudeerden in de natuurkunde of
 • Schrijf afgestudeerden of afgestudeerden in andere experimentele of technische wetenschappen en hebben ten minste 30 studiepunten in vakken als natuurkunde aan die gevonden in de hedendaagse Degree in de natuurkunde voltooid.

In die gevallen waarin potentiële studenten niet kon voldoen aan de bovenstaande criteria, worden geadviseerd, persoonlijke begeleiding, wat Bachelor onderwerpen in de natuurkunde of moet als voorafgaande opleiding te nemen om de master in te voeren.

Graduate profiel

 • Onderzoeker: volledige, grondige en actuele training in de astrofysica. Analyse en verwerking van tijdreeksen afbeeldingen en spectra. Ontwikkeling van theoretische modellen in verschillende contexten. Terrestrial, ruimte en virtuele observatoria.
 • Computer expert: Programmeertalen. numerieke codes. toepassingen. Experimenten en numerieke simulatie in 3D. Weergave structuren en processen. Dynamische simulatie van complexe systemen. Parallelism. Databases. Supercomputing.
 • Virtual observatoria.
 • Deskundige instrumentatie en technologie: detectie in het zichtbare, infrarode en andere spectrale bereiken. optische en elektronische instrumenten. spectrale studie van de materie. Het beheer van high-tech projecten. ruimtevaartprojecten. instrumentaal software. wetenschappelijke specificaties. Kwaliteitscontrole en toezicht op de technische eisen.
 • Professor, popularizer: Voorbereiding van het onderwijs-eenheden. Science technieken. wetenschapsjournalistiek.

DOELSTELLINGEN

De doelstellingen van deze opleiding is om onderzoekers op te leiden op het gebied van de astrofysica en professionals met de volgende profielen:

 • In theoretisch of observationeel onderzoek in de astrofysica of gebieden opbouw van de materie.
 • Expert computertalen en het maken van codes en numerieke simulaties.
 • Expert in instrumentatie en technologie toegepast op astrofysica.
 • Popularizer over kwesties van Astrofysica.

Competenties

basisvaardigheden

 • Kennis en inzicht die een basis of een gelegenheid voor originaliteit bij de ontwikkeling en / of toepassen van ideeën, vaak in onderzoeksverband.
 • Dat de studenten hun kennis en hun vermogen om problemen in nieuwe of onbekende omstandigheden binnen een bredere (of multidisciplinaire) context die gerelateerd is aan hun vakgebied op te lossen van toepassing kan zijn.
 • De studenten zijn in staat om kennis te integreren en met complexe materie, en het formuleren van oordelen op basis van informatie die onvolledig of beperkt, bevat beschouwingen over maatschappelijke en ethische verantwoordelijkheid in verband met de toepassing van hun kennis en oordelen.
 • Studenten kunnen hun conclusies te communiceren hoe zit het met de kennis en de grondgedachte dat de publieke sustentan¿ geschoold en ongeschoold in een duidelijke en ondubbelzinnige.
 • Dat studenten het leren vaardigheden die hen in staat stellen om verder te studeren op een manier die grotendeels zelf of autonoom zal zijn.

algemene vaardigheden

 • Het kennen van geavanceerde wiskunde en numerieke technieken die de toepassing van de fysica en astrofysica om complexe problemen door het eenvoudige modellen op te lossen mogelijk te maken.
 • Inzicht in de technologieën in verband astrofysische observatie en instrumentatie design.
 • Een probleem te analyseren, mogelijke oplossingen te zoeken en nieuwe oplossingen gepubliceerd of lijnen van de aanval voor te stellen.
 • Ordes van grootte te beoordelen en het ontwikkelen van een duidelijke perceptie van fysiek verschillende situaties die analogieën waardoor het gebruik, nieuwe problemen, synergieën en bekende oplossingen te laten zien.

Specifieke vaardigheden

 • Begrijp de fundamentele conceptuele schema's van de astrofysica.
 • Inzicht in de structuur en evolutie van sterren.
 • Inzicht in de mechanismen van nucleosíntesis.
 • Inzicht in de structuur en evolutie van sterrenstelsels.
 • Inzicht in de oorsprong en evolutie modellen van het heelal.
 • Inzicht in de structuur van materie te kunnen problemen met betrekking tot de interactie tussen de stof en straling in verschillende energiebereiken lossen.
 • Weten hoe ze hun eigen oplossingen voor specifieke astrofysische problemen te vinden met behulp van specifieke bibliografie met minimale begeleiding. Weten hoe zich onafhankelijk op een nieuw onderzoeksproject.
 • Weten hoe te programmeren, althans in een relevante taal voor wetenschappelijke berekeningen in de astrofysica.
 • Begrijp de instrumenten die worden gebruikt om het universum in verschillende frequentiegebieden te observeren.
 • Met de huidige wetenschappelijke instrumenten (zowel op de grond en ruimte) en weet zijn innovatieve technologieën.
 • Weten hoe de huidige astrofysische instrumentatie (beide observatoria op de grond en ruimte) vooral een die de meest innovatieve technologie maakt gebruik van te gebruiken en weet dat de basisprincipes van de gebruikte technologie.
 • Breng de opgedane kennis om origineel onderzoek uit te voeren in de astrofysica.

Begeleiding en tutoring

Naast de gebruikelijke tutorials van elk onderwerp vindt u individuele mentoren (in persoon en / of e) zijn het toewijzen van een docent aan elke student gedurende de afgestudeerde.

Deze geïndividualiseerde begeleiding om studenten te helpen kiezen de onderwerpen, organiseren hun werk en contact met onderzoekers en docenten. Zij zullen ook van groot belang voor de student indrukken op de masteropleiding te zijn en geven informatie over hun professionele toekomst.

In eerste instantie, die hen bijstaan ​​met een systeem van eerste verplichte aanstelling zal worden aangemoedigd.

Tutorials als geheel 4 uur contact docent / student te betrekken gedurende een semester.

Daarnaast is de Academic Director van de Meester is altijd beschikbaar om te begeleiden en ondersteunen van studenten voor, tijdens en na inschrijving. Studenten kunnen contact met hem op het adres brc@iac.es zowel om eventuele vragen te beantwoorden en om een ​​persoonlijke afspraak te maken.

Daarnaast is de Master in Astrophysics, die een bepaalde mate in de Faculteit Natuurkunde, gastheer van de Quality Assurance System van de Faculteit Natuurkunde (SGIC). Het ontwerp van de SGIC van de Faculteit Natuurkunde van de ULL, bereid zoals vereist door de audit programma dat is ontworpen door het Nationaal Agentschap voor de kwaliteitsbeoordeling en Accreditatie (ANECA) is een as waarop andere kwaliteitscriteria worden gearticuleerd, fundamenteel belang voor de accreditatie van de officiële leer undergraduate of graduate.

Een van de doelstellingen van de SGIC van de Faculteit Natuurkunde van de ULL is student geaardheid. Voor de uitvoering en monitoring van de SGIC van de Faculteit Natuurkunde wordt gecreëerd onder meer de figuur van coördinator Plan Oriëntatie- en Tutorial Actie.

externe praktijken

Deze master is niet nadenken over de prestaties van de externe praktijken.

Master's Thesis

De Master Thesis zal bestaan ​​uit de voorstelling door de student van een onderzoek waarvan het uiteindelijke doel is om academische vaardigheden te demonstreren voor het verkrijgen van master's degree. De student moet worden gebruikt voor deze set van vaardigheden, vaardigheden en attitudes verworven tijdens de lessen, beoordelen van de vooruitgang en leerresultaten van twee even belangrijke aspecten: ten eerste, bedoelde wetenschappelijke richtsnoeren om de inhoud en andere , leren onderzoekstechnieken.

openbare verdediging voor een bevoegde rechtbank van artsen zijn ook beoordeeld. In deze blootstelling van het publiek, studenten toonden hun vaardigheden in mondelinge uitdrukkingsvaardigheid, argumentatie en de gevoeligheid voor kwesties die door de audit rechtbank.

De masterproef wordt beoordeeld door de rechtbank.

End Master werkzaamheden zullen worden uitgevoerd onder leiding van een directeur met de graad van doctor of professionele prestige gegarandeerd door de betrokken instelling of onderneming; In het laatste geval, een lid van een van de Raden van de afdeling Betrokken over de werkzaamheden.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

La Universidad de La Laguna ha ejercido una importante función de liderazgo educativo, científico y cultural en Canarias durante sus dos siglos de historia, impulsando el progreso de nuestra comunidad ... Lees meer

La Universidad de La Laguna ha ejercido una importante función de liderazgo educativo, científico y cultural en Canarias durante sus dos siglos de historia, impulsando el progreso de nuestra comunidad y contribuyendo decisivamente a su modernización. Lees Minder
Santa Cruz de Tenerife