Masters Degree Course in Nuclear Physics

Algemeen

8 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

highlights

Specialisatiepaden

 • Experimentele / grote versnellers
 • theoretisch
 • Toegepaste / kleine versnellers

Aantal ECTS-punten: 120 (60 ECTS / jaar)

Publieke kosten: 4500 euro / jaar Programma Landstudenten

Voertaal: Engels

Gastinstellingen:

 • Universiteit van Sevilla (Spanje)
 • Universiteit van Barcelona (Spanje)
 • University Complutense of Madrid (Spanje)
 • University Autonoma van Madrid (Spanje)
 • University of Catania (Italië)
 • University of Padova (Italië)
 • Universiteit van Caen (Frankrijk)

Beschrijving en doelstellingen

Nucleaire fysica (NucPhys) is een 2-jarige Erasmus Mundus-master in nucleaire fysica (120 ECTS) en wordt aangeboden door een consortium van 7 partneruniversiteiten in Spanje, Frankrijk en Italië, met deelname van meer dan 30 onderzoeksinstellingen / bedrijven als geassocieerde partners wereldwijd.

Kernfysica is een brede kwestie van relevantie, zowel van de fundamentele kennis van de natuur als van de vele toepassingen op verschillende gebieden van strategisch economische relevantie. In deze master worden dan ook fundamentele theorie en experimenten en toepassingen gepresenteerd.

Het hoofddoel van het masterprogramma is om studenten met een hoge rang een uitstekende achtergrond in de kernfysica te bieden, zodat ze experts kunnen opleiden en hun toekomstige loopbaan op dit gebied kunnen bevorderen. Tegelijkertijd voeren NucPhys-studenten hun masterstudies uit in de minste 3 landen, in een stimulerende en wetenschappelijk uitstekende internationale omgeving, inclusief onderzoeksstages (12 ECTS) uitgevoerd in bedrijven of onderzoeksinstellingen.

Toegangsprofiel

NucPhys is bedoeld voor alle afgestudeerden in natuurkunde, scheikunde, techniek, toegepaste wiskunde of een ander soort wetenschapper of ingenieursdiploma.

Kandidaten uit landen waar Engels niet een van de officiële talen is, moeten hun kennis van het Engels aantonen met een gecertificeerd taalniveau gelijk aan B2 met behulp van het ERK (Common European Framework of Reference for Languages).

NucPhys is met name handig voor

 • Onderzoek op het gebied van de fundamentele subatomaire fysica
 • Medische fysica en hadrontherapie
 • Radiologie
 • Omgevingsradioactiviteit
 • Nucleaire technieken voor multi-elementaire analyse
 • Nucleaire dateringstechnieken
 • Kerncentrales en afvalbeheer

15 Erasmus + -beurzen beschikbaar

De Masterbeurzen van het ERASMUS + -programma omvatten Partnerland Maximaal 3 beurzen Programmaland Tot 12 beurzen
Bijdrage aan reiskosten, installatie en andere soorten kosten tot € 3000, - per jaar voor kosten van in een partnerland wonende studiebeurs. € 1000 voor installatiekosten. tot € 1000 per jaar per in een programmaland woonachtig beurshouder voor reis- en installatiekosten
Bijdrage aan verblijfskosten (voor zowel beurshouders van het programma als van het partnerland) € 1000 / maand voor de gehele duur van de EM-opleiding (maximaal 24 maanden) € 1000 / maand voor de gehele duur van de EM-opleiding (maximaal 24 maanden)
Bijdrage aan deelnamekosten € 18.000 voor de gehele duur van de opleiding EM (24 maanden) (dit dekt voornamelijk de inschrijvingskosten in de master) € 9000 voor de gehele duur van het EM-studieprogramma (24 maanden) (dit dekt voornamelijk de inschrijvingskosten in de master)

Pad 1: experimenten en instrumenten in grote versnellers

Specifieke doelstellingen van het pad

Het doel van dit pad is het gevorderd onderwijs van jonge studenten in experimentele nucleaire fysica met behulp van grote versnellers. De meeste van de grootste versnellers ter wereld zijn geassocieerde partners van deze master en studenten kunnen de kans krijgen om enkele van deze faciliteiten te bezoeken.

Korte programmabeschrijving en cursus algemene inhoud

Alle paden omvatten tijdens S1 algemene mastercursussen in Quantum Mechanics, Atomic and Plasma Physics, Basic Experimental Nuclear Physics, Computing en numerieke berekeningen. Vervolgens krijgen studenten in S2 in Padua de kans om te communiceren met grote experts op de verschillende gebieden op internationaal niveau. Daarnaast richt dit pad zich op de training over het gebruik van deeltjesdetectoren en andere experimentele instrumenten voor de studie van Physics of Fundamental Interactions. Studenten leren ook recente technieken voor het nemen en analyseren van gegevens. Er staan verschillende activiteiten op het programma, waaronder een bezoek aan de Laboratori Nazionali di Legnaro.

Technische specificaties van het pad

Alle mastercolleges zijn in het Engels. Tijdens het eerste jaar zitten studenten in S1 aan de Universiteit van Sevilla (Spanje), en voor S2 verhuizen ze naar de Universiteit van Padova (Italië). In het tweede jaar ontvangen studenten in de eerste helft van het academiejaar (S3) colleges aan de Universiteit van Caen (inclusief de stage). Ten slotte verhuizen studenten voor S4 naar de geselecteerde plaats voor het ontwikkelen van de masterproef in experimentele kernfysica.

Carrièremogelijkheden

Dankzij onderwijs op hoog niveau over algemene aspecten in de subatomaire fysica en dankzij specifieke experimenteel en technisch verworven competenties, kunnen studenten worden geprojecteerd op verschillende carrièremogelijkheden, zowel in de academische sector (fundamenteel onderzoek in de natuurkunde) als in de R & D-afdeling van industrieën in alle technologische sectoren die zich bezighouden met ionenbundels, data-acquisitie en instrumentatie. Er wordt ook een voortzetting van het doctoraat verwacht.

Pad 2: Theoretische kernfysica

Specifieke doelstellingen van het pad

De specifieke doelstellingen van het theoretische pad kunnen worden geïdentificeerd door de studenten een solide voorbereiding te bieden in verschillende kenmerken van nucleaire structuur, nucleaire dynamica, nucleaire astrofysica en in verschillende andere aspecten van de theorie van fundamentele interacties.

Korte programmabeschrijving en cursus algemene inhoud

Alle paden omvatten tijdens S1 algemene mastercursussen in Quantum Mechanics, Atomic and Plasma Physics, Basic Experimental Nuclear Physics, Computing en numerieke berekeningen. Voor S2 zullen studenten in verschillende Spaanse steden cursussen volgen over nucleaire structuur en reacties, zwakke interacties, hadronfysica, enz. Studenten bezoeken verschillende Spaanse universiteiten en faciliteiten. Ze bezoeken CIEMAT (Madrid), ALBA (Barcelona), Supercomputing center (Madrid), CNA (Sevilla).

Technische specificaties van het pad

Alle mastercolleges zijn in het Engels. Het eerste jaar zitten de studenten in S1 aan de Universiteit van Sevilla (Spanje), daarna blijven ze voor S2 in Spanje, maar zullen ze voor korte periodes lesgeven naar Madrid en Barcelona (Spanje). In het tweede jaar krijgen studenten colleges aan de Universiteit van Caen (inclusief de stage). In de eerste helft van het academiejaar (S3). Ten slotte gaan studenten voor S4 naar de geselecteerde plaats in Italië (Padova of Catania) voor het ontwikkelen van de masterproef in de theoretische kernfysica.

Carrièremogelijkheden

Het theoretische pad heeft als natuurlijke ontwikkeling een academische carrière en / of activiteit in onderzoek in de fundamentele kern- en deeltjesfysica en astrofysica. Bovendien zullen de verworven vaardigheden en het hoge niveau van wetenschappelijke voorbereiding deze studenten banen kunnen bieden op alle verschillende gebieden die modellering, gegevensopslag en -analyse, ontwikkeling van softwarepakketten en aanverwante gebieden nodig hebben. Er wordt een voortzetting van het doctoraat verwacht.

Pad 3: toepassingen en kleine versnellers

Specifieke doelstellingen van het pad

Het doel van dit pad is de geavanceerde opleiding van jonge studenten voor verschillende toepassingen (geneeskunde, milieu, archeaometrie, versnellers, enz.) Op het gebied van de kernfysica.

Korte programmabeschrijving en cursus algemene inhoud

Alle paden omvatten tijdens S1 algemene mastercursussen in Quantum Mechanics, Atomic and Plasma Physics, Basic Experimental Nuclear Physics, Computing en numerieke berekeningen. Verder zullen in S2 in Catania ook geavanceerde cursussen in kernfysica-toepassingen worden gehouden met medewerking van externe experts. Zowel in de reguliere cursussen als in extra activiteiten worden studenten benaderd voor experimentele technieken, detectoren, versnellers en analyseprocedures. Er staan verschillende activiteiten op het programma, waaronder een bezoek aan het Laboratorium Nazionali di Sud, inclusief de twee versnellers, de proefhallen en het Radioactiviteitslaboratorium.

Technische specificaties van het pad

Alle mastercolleges zijn in het Engels. Het eerste jaar zitten studenten in S1 aan de Universiteit van Sevilla (Spanje), daarna gaan ze voor S2 naar de Universiteit van Catania (Italië). In het tweede jaar krijgen studenten colleges aan de Universiteit van Caen (inclusief de stage). In de eerste helft van het academiejaar (S3) en verhuist voor S4 naar de geselecteerde plaats voor de ontwikkeling van de masterproef toegepaste kernfysica.

Carrièremogelijkheden

De opleiding op hoog niveau over algemene aspecten van subatomaire fysica en de specifieke experimentele en technische competenties die op deze weg zijn verworven met betrekking tot de verschillende toepassingen van kernfysica van maatschappelijk belang, zullen studenten toegang geven tot leidinggevende posities in bedrijven of laboratoria die zich bezighouden met stralingsbescherming, afvalbeheer, proton en hadrontherapie, radio-isotopen voor de geneeskunde, archeaometrie, versnellers, enz. Een vervolg op doctoraat is ook mogelijk.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

NucPhys is a two-year Erasmus+: Erasmus Mundus Joint Masters Degree Course in Nuclear Physics. This Course is based on the expertise of a consortium of Spanish Universities (Seville, Autónoma de Madr ... Lees meer

NucPhys is a two-year Erasmus+: Erasmus Mundus Joint Masters Degree Course in Nuclear Physics. This Course is based on the expertise of a consortium of Spanish Universities (Seville, Autónoma de Madrid, Barcelona, Complutense de Madrid and Salamanca) plus Universities of Caen Basse-Normandie, Padova, and Catania. Lees Minder
Caen , Padua , Catania , Sevilla , Madrid , Barcelona , Madrid , Salamanca + 7 Meer Minder