Masterprogramma in watertechnologie

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Elke dag wordt twee miljoen ton rioolwater en industrieel en agrarisch afvalwater in de waterlichamen geloosd.

Vooral de waterbehandeling is in veel delen van de wereld ontoereikend en de wetgeving inzake afvalwater wordt voortdurend aangescherpt. Bovendien daagt duurzaamheid ons uit om op verschillende manieren na te denken over waterbehandeling.

In plaats van ons te concentreren op end-of-pipe-behandeling voor het voorkomen van verontreiniging, moeten we ons richten op optimaal gebruik van hulpbronnen en verbeterde waterrecycling. Bijgevolg is het duidelijk dat nieuwe en duurzame materialen en technologieën voor waterbehandeling nodig zijn.

In dit masterprogramma leer je hoe wateren niet alleen efficiënt, maar ook op een duurzame en economische manier worden gezuiverd. U zult kennis en vaardigheden verwerven om watergerelateerde uitdagingen in de toekomst op te lossen.

Beoogde leerresultaten

Lesgeven in dit masterprogramma is gebaseerd op bestaande en toekomstige uitdagingen voor waterbehandeling. Nieuwe en geavanceerde technologieën vormen de kern van de studies en de inhoud van de cursus is gepland op basis van de industriële en gemeentelijke vereisten en de meest recente wetenschappelijke ontdekkingen.

Verschillende lesmethoden en studenten met een veelzijdige achtergrond zorgen ervoor dat je in een multiculturele en multidisciplinaire groep studeert. Er zijn zowel Finse als internationale studenten in dit programma.

Je zal:

 • een volledig begrip hebben van de BBT en toekomstige waterzuiveringstechnologieën, waaronder conventionele waterzuivering, geavanceerde oxidatie en verschillende scheidingsmethoden;
 • een brede kennis hebben van duurzame waterbehandeling en waterhergebruik en waardevolle verbindingen terugwinnen uit het behandelde water (afvalwater, zeewater);
 • in staat zijn om een brede kennis van het proces en milieuanalyses en monitoring aan te tonen;
 • in staat zijn om een kritisch begrip van relevante theorieën en technieken, probleemoplossende vaardigheden en het vermogen om onafhankelijk kennis, apparatuur en hulpmiddelen te gebruiken voor het ontwerpen en ontwikkelen van praktische toepassingen voor waterbehandeling aan te tonen;
 • productief kunnen samenwerken met anderen in taakgerichte groepen;
 • in staat zijn om logisch door een probleem heen te denken en het op te lossen.

Tijdens je studie leer je hoe wateren niet alleen efficiënt, maar ook op een duurzame en economische manier worden gezuiverd. U zult kennis en vaardigheden verwerven om watergerelateerde uitdagingen in de toekomst op te lossen.

Je wordt een competente professional in het zich snel ontwikkelende, multidisciplinaire gebied van water en milieu, en je komt in aanmerking om je studie in doctoraatsprogramma's voort te zetten.

Graadstructuur en studies

Het masterprogramma in watertechnologie is een tweejarig, flexibel, gemengd leerprogramma. De meeste cursussen in dit programma zijn online beschikbaar, waardoor werkende professionals en studenten de flexibiliteit hebben om op afstand expertise op te doen.

Verplichte dagen voor contactonderwijs omvatten seminars en laboratoriumwerk op de Lappeenranta-campus.

Het programma leidt naar de graad van Master of Science in Technology, M.Sc. (Tech.), Wat 120 ECTS-credits is.

Het programma omvat kern-, specialisatie-, minor- en electieve studies.

Kernstudies omvatten een introductiecursus voor M.Sc. studies en een cursus onderzoeksmethodologie.

Specialisatiestudies omvatten uitgebreide cursussen over conventionele en geavanceerde waterzuiveringstechnologieën, analyses, duurzaam watergebruik en projectwerk.

De masterproef, 30 ECTS-studiepunten, maakt deel uit van specialisatiestudies. Het proefschrift is een geavanceerd onderzoeksproject dat ongeveer zes maanden voltijds werk vereist. Studenten voltooien het tijdens hun vierde semester.

Minorstudies (indien van toepassing, afhankelijk van de reikwijdte van de specialisatiestudies) en keuzevakken kunnen vrij worden gekozen door de student. Kleine vakken geschikt voor afstandsonderwijs zijn ook beschikbaar.

Carriere vooruitzichten

Je verwerft praktische vaardigheden en leert de nieuwste informatie over de chemische benadering van waterbehandeling.

Je gaat trainen om te werken in internationale, multidisciplinaire en multiculturele omgevingen.

Misschien vindt u werk in:

 • de chemische en procesindustrie (gebruikers van zuiver water) evenals technologiebedrijven die zich richten op waterzuivering;
 • gemeenten: waterzuiveringsinstallaties;
 • onderzoeksinstituten: ontwikkeling van nieuwe waterbehandelingsprocessen en -technologie, nieuwe scheidings- en zuiveringsmaterialen, waterkwaliteitsbewakingsmethoden.

Je krijgt ook een stevige basis om je studies in doctoraatsprogramma's voort te zetten.

Hoe aan te vragen

Geïnteresseerd in solliciteren voor het masterprogramma in watertechnologie?

Neem een van de belangrijkste beslissingen voor uw toekomst en studeer bij ons - we beloven u dat u uw investering de moeite waard maakt.

Elk jaar start een groot aantal studenten van over de hele wereld met hun studie aan de LUT University .

Wees nieuwsgierig. Wees een van ons.

Je kunt je bij deze master aanmelden via het rollende of het reguliere toelatingsproces:

 • Reguliere toelating: 2 december 2019-22 januari 2020
 • Doorlopende toelating: 1 oktober 2019-31 mei 2020
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

LUT University is a pioneering science university in Finland, bringing together the fields of science and business since 1969.

LUT University is a pioneering science university in Finland, bringing together the fields of science and business since 1969. Lees Minder
Lappeenranta , Lahti + 1 Meer Minder