Masterprogramma in softwareproductbeheer en business

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Softwareproductbeheer is een integraal onderdeel van softwareontwikkeling.

Softwareproductbeheer bepaalt hoe de levenscyclus van een digitaal product wordt beheerd, gepland en bestuurd. Continue bedrijfsverandering, opgelegd door nieuwe technologie en de digitalisering van bedrijven en de maatschappij, vormt de omgeving voor moderne softwareontwikkeling.

De masteropleiding in Software Product Management en Business richt zich op het ontwerp, de implementatie en het onderhoud van software en digitale diensten in hun zakelijke context. Het programma combineert business met software engineering in moderne softwareplatforms en ecosystemen.

De masteropleiding bouwt voort op de bacheloropleiding in Software Engineering en heeft tot doel professionele vaardigheden te ontwikkelen voor het begrijpen van complexe software-intensieve bedrijfsomgevingen en managementaspecten op lange termijn van software engineering.

Om de studies direct te starten met een reeds bestaande bacheloropleiding, zijn minimaal 24 ECTS-credits in software engineering of aanverwante onderwerpen (informatica, informatiewetenschappen of informatietechnologie) vereist, maar de bacheloropleiding kan van een ander vakgebied zijn.

Het programma is zeer geschikt voor mensen die al in de werkende wereld werken, omdat het onderwijs voornamelijk bestaat uit intensieve periodes op vrijdag en zaterdag.

Beoogde leerresultaten

Als afgestudeerd aan het Masterprogramma in Software Product Management en Business, kun je:

 • analyseren, ontwikkelen en beheren van nieuwe softwaregebaseerde digitale producten in de software-industrie;
 • bedrijfsplatforms beheren en analyseren met betrekking tot de digitale productportfolio van organisaties;
 • beheer van systemen op ondernemingsniveau en het softwarelandschap en zijn verbindingen met externe platforms en ecosystemen;
 • een probleem analyseren en functionele, niet-functionele en duurzaamheidsvereisten identificeren en ontlokken die geschikt zijn voor de oplossing;
 • empirisme en bekendheid tonen met de methoden van academisch onderzoek en schrijven;
 • ontwerpen, evalueren en aanpassen van softwareprocessen en software-ontwikkelingstools om te voldoen aan de behoeften van een geavanceerd ontwikkelingsproject;
 • gebruikersbehoeften oproepen en een effectieve softwareoplossing ontwerpen;
 • logisch, overtuigend en effectief communiceren zowel mondeling als schriftelijk;
 • effectief functioneren in teams en teamstrategieën aanpassen om de productiviteit te verbeteren;
 • menselijke, beveiligings-, sociale en ondernemerskwesties en verantwoordelijkheden herkennen die relevant zijn voor technische software en de digitalisering van diensten;
 • integreren in een multiculturele werkomgeving met een praktische oriëntatie en samenwerken in professionele netwerken;
 • erken een leven lang leren als een manier om up-to-date te blijven in het beroep.

Diploma structuur en studies

De masteropleiding in Software Product Management and Business is een tweejarig programma. Het leidt tot de graad van Master of Science in Technology, M.Sc. (Tech.), Dat is 120 ECTS-credits.

Het programma wordt georganiseerd op de Lahti-campus van LUT en combineert hoorcolleges met online leeropdrachten.

Het programma omvat kern-, specialisatie-, minor-, taal- en keuzevakken.

Kernstudies (31 ECTS-studiepunten) omvatten cursussen over software-engineeringmodellen en -methoden, requirements engineering, het uitvoeren van een softwareproject en methoden voor onderzoekontwerp.

Specialisatiestudies (65 ECTS-studiepunten) omvatten cursussen over softwareproductbeheer, softwarebedrijfsprocessen, software-innovatie en softwareportfolio management.

De masterproef, 30 ECTS-credits, maakt deel uit van specialisatiestudies. Het proefschrift is een geavanceerd onderzoeksproject dat ongeveer zes maanden voltijds werk vereist. Studenten voltooien het tijdens hun vierde semester.

Minorstudies (24 ECTS-studiepunten) kunnen worden geselecteerd op basis van je ervaring, eerdere studies en interessegebieden uit de LUT-portefeuille met minorstudies, maar industriële engineering en management, bedrijfsanalyses of internationale business en management worden vooral aanbevolen.

Keuzevakken kunnen ook worden gekozen uit alle disciplines van LUT om je studies aan te vullen.

Carriere vooruitzichten

Na je afstuderen beschik je over goede competenties om als expert in de software-industrie te werken in ontwikkeling, management en bedrijfsontwikkeling.

Typische functiebenamingen zijn onder meer:

 • Senior Software Developer
 • Software productmanager
 • Product eigenaar
 • Directeur bedrijfsontwikkeling

Hoe aan te vragen

Geïnteresseerd om je aan te melden voor het masterprogramma in softwareproductbeheer en -zaken?

Neem een van de belangrijkste beslissingen voor uw toekomst en studeer bij ons - we beloven dat u uw investering de moeite waard maakt.

Elk jaar start een groot aantal studenten van over de hele wereld met hun studie aan de LUT University .

Wees nieuwsgierig. Wees een van ons.

Je kunt je bij deze master aanmelden via het rollende of het reguliere toelatingsproces:

 • Reguliere toelating: 1 december 2020-20 januari 2021
 • Rolling toelating: 1 oktober 2020-31 mei 2021
Laatst bijgewerkt op aug 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

LUT University is a pioneering science university in Finland, bringing together the fields of science and business since 1969.

LUT University is a pioneering science university in Finland, bringing together the fields of science and business since 1969. Lees Minder
Lappeenranta , Lahti + 1 Meer Minder