Masterprogramma in internationaal recht en mensenrechten

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Graad toegekend: Politici Magister - Master in de sociale wetenschappen
Jaarlijkse intake: 20
Contact: [email protected]
Website: www.abo.fi/en/study-programme/the-masters-degree-programme-in-international-law-and-human-rights/

Dit tweejarige programma is bedoeld om zijn afgestudeerden voor te bereiden op een uitdagende carrière in internationale en niet-gouvernementele organisaties, het openbaar bestuur en de academische wereld, op het gebied van mensenrechtenwetgeving of een ander gebied van internationaal publiekrecht. Het programma bestaat uit de volgende modules:

 • Verplichte vakken in internationaal recht en mensenrechten (40 studiepunten) waarvan 20 studiepunten gemeenschappelijk zijn voor alle studenten. Daarnaast moeten studenten 20 studiepunten in het internationaal publiekrecht studeren. Deze cursussen kunnen behoren tot het gebied van internationale mensenrechtenwetgeving, internationaal vluchtelingenrecht, internationaal humanitair recht, internationaal strafrecht, algemeen internationaal recht of enig ander gebied van internationaal publiekrecht.
 • Een onderzoeksseminar en een masterscriptie (40 studiepunten).
 • Keuzeproperty specialisatie (20 studiepunten) in een vrij gekozen vak, binnen het internationaal publiekrecht of enig ander vak aan de Åbo Akademi University van Åbo Akademi University .
 • Gratis electieve studies (20 studiepunten) die niet in één vak hoeven te staan.

De graad die wordt toegekend is Master of Social Sciences. Het programma heeft echter een juridische focus, die overeenkomt met een LL.M. Mate.

Bestudeer omgeving

Het programma wordt aangeboden door het Institute for Human Rights en de voorzitter van Public International Law, die nauw met elkaar verbonden is. Het Institute for Human Rights is een gerenommeerde eenheid aan de Åbo Akademi University van Åbo Akademi University die buitengewoon academisch mensenrechtenonderzoek verricht en op onderzoek gebaseerd onderwijs aanbiedt, samen met nationale en internationale partners.

De cursussen en seminars worden aangeboden aan kleine of middelgrote groepen van 15-30 studenten. Het leren van studenten wordt verbeterd door een bemoedigende en ondersteunende leeromgeving met nauwe interactie tussen student en docent. Cursussen binnen het programma maken gebruik van een breed scala aan lesmethoden.

Toelatingseisen

Het programma staat open voor alle aanvragers met een bachelordiploma of een ander bachelordiploma met ten minste 45 ECTS in de rechten of andere relevante onderwerpen. De aanvragers moeten bekend zijn met de grondbeginselen van internationaal publiekrecht en / of grondwettelijk recht.

Indien het bachelordiploma van de aanvrager geen beoordeling van de academische verdiensten van de bachelorscriptie van de aanvrager bevat, dient bij de aanvraag een afzonderlijke beoordelingsbrief van de scriptiebegeleider te worden gevoegd. Als het bachelordiploma van de aanvrager geen gegradueerde bachelorscriptie of een ander gelijkwaardig wetenschappelijk essay bevat, wordt aanbevolen dat de aanvrager zijn / haar aanvraag aanvult met een brief waarin een hoogleraar de academische schrijfvaardigheid van de aanvrager beoordeelt. Houd er rekening mee dat een bachelorscriptie geen vereiste is voor aanmelding bij het programma.

In aanmerking komende aanvragers worden beoordeeld op basis van hun academische verdiensten in relevante onderwerpen (transcript of records inclusief de evaluatie van het bachelorscriptie / academisch onderzoekessay) en de motivatiebrief die is opgenomen in het aanvraagformulier. In de verklaring van doel (motivatie verklaring in het aanvraagformulier), moet de aanvrager aandacht besteden aan zijn / haar redenen voor het aanvragen van het programma.

Kandidaten van de in het Engels gedoceerde masteropleidingen moeten altijd hun kennis van de Engelse taal bewijzen. De meeste aanvragers moeten hun niveau van het Engels bewijzen door middel van een van de volgende taaltesten: TOEFL, IELTS of PTE Academic. Dit ongeacht eerdere studies in het Engels. Kijk voor de taalvereisten op www.abo.fi/en/study/apply/language-requirements/

Een kandidaat die zijn / haar bachelordiploma in het Engels heeft afgerond aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid / Rechtsgeleerdheid aan een van de samenwerkingsuniversiteiten van het programma (zoals Addis Ababa University, Makerere University, University of Nairobi, University of Pretoria, University of Stellenbosch) kan voor het programma worden overwogen zonder een van de vereiste Engelse taaltesten in te dienen. Dergelijke studenten moeten in hun aanvraag een brief opnemen van hun leraar die de vaardigheden van de aanvrager in de Engelse taal beoordeelt.

Geen toelatingsexamen. Toelating op basis van de aanvraag.

Collegegeld en beurzen

Finland heeft vanaf begin 2017 het collegegeld geïntroduceerd voor alle Engelstalige masterprogramma's. De kosten zijn geïntroduceerd voor niet-EU / EER-studenten die hun studie starten vanaf een internationale masteropleiding vanaf najaar 2017.

Het collegegeld voor het masterprogramma in internationaal recht en mensenrechten bedraagt 10 000 € / jaar.

Voor meer informatie, zie www.abo.fi/en/study/tuition-fees/

Daarnaast vereist het studeren aan Åbo Akademi University een Student Union-vergoeding (op dit moment 121 € per jaar). Deze vergoeding biedt goedkope gezondheidszorg voor studenten, inclusief medische zorg, tandheelkundige zorg en mentale begeleiding. Het tarief stelt studenten ook in staat om gereduceerde prijzen te gebruiken voor binnenlandse reizen. Verzekeringen en fondsen om uw verblijf te dekken zijn vereist door de immigratieambtenaren.

Er zijn beurzen beschikbaar voor studenten die zich aanmelden voor onze masteropleidingen en collegegeld verschuldigd zijn. Er zijn twee categorieën:

 1. Collegegeldbeurs, die 100% van het collegegeld dekt, toegekend voor 2 jaar (voorwaardelijk tweede jaar)
 2. Collegegeldbeurs, die 50% van het collegegeld dekt, toegekend voor 2 jaar (tweede jaar voorwaardelijk)

Het besluit om een beurs toe te kennen is gebaseerd op:

 • de academische prestaties van de student in zijn / haar eerdere studies,
 • hoe goed de aanvrager voldoet aan de programmavereisten
 • de antwoorden die de aanvragers hebben gegeven in het aanvraagformulier

De aanvraag voor onze beurzen is opgenomen in het online aanmeldingsformulier voor onze masteropleidingen.

anders

Voor meer informatie over

 • de internationale masteropleidingen in het algemeen, studiegelden en beurzen, zie https://www.abo.fi/en/study/apply/international-master-programmes/
 • de vereisten voor de migratiebeheerders kunt u vinden op https://migri.fi/en/study-place
 • woonachtig in Finland en Turku (kosten van levens, opleiding, werk), zie https://www.infopankki.fi/en/frontpage

Neem voor meer informatie over de aanvraagprocedures contact op met [email protected], vragen over specifiek het programma kunnen worden gestuurd naar [email protected]

Hoe aanvragen?

Voor meer informatie over de toepassingsvereisten en -procedures, collegegeld en studiebeurzen, zie www.abo.fi/en/study/apply/international-master-programmes/

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The task of Åbo Akademi University is to provide an open university environment for quality research and studies with a Nordic and international anchorage. Åbo Akademi University is particularly taske ... Lees meer

The task of Åbo Akademi University is to provide an open university environment for quality research and studies with a Nordic and international anchorage. Åbo Akademi University is particularly tasked with educating Swedish- speaking experts to satisfy the future needs in Finland. Lees Minder
Turku , Vaasa , Västerås , L'Aquila , Palma + 4 Meer Minder