Masterprogramma in informatietechnologie - informatiebeveiliging

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Het bewijs dat Cyber Security geen illusie is

Beveiliging en privacy zijn fundamentele concepten in het digitale tijdperk. Realistische implicaties en toepassingen zijn overal om ons heen: de browser die u gebruikt om te winkelen via internet, de mobiele telefoon waar u gesprekken over voert, de bankkaart in uw portemonnee, de manier waarop u reist, de autosleutels in uw zak, gieten elektronische stemmen.

Master's Degree Program in Information Security biedt zowel breedte als diepte in het onderwijs aan studenten, waardoor ze diverse carrièremogelijkheden krijgen. Vooropleidingen bieden essentiële beveiligings- en privacyvaardigheden, en vervolgcursussen stellen studenten in staat om zich te specialiseren in specifieke beveiligings- en privacydomeinen. De vraag naar beveiligingsprofessionals is nog nooit zo groot geweest en groeit in een verbazingwekkend tempo!

Ons onderzoek naar informatiebeveiliging strekt zich uit van theoretische tot toegepaste aspecten van beveiliging en privacy, en alles daar tussenin. Ons onderzoek verschijnt op wereldwijd vooraanstaande locaties zoals IEEE Symposium on Security and Privacy, ACM Conference on Computer and Communications Security, en USENIX Security Symposium, om er maar een paar te noemen - belangrijke wervingsbureaus voor zowel de industrie als de academische wereld. Onze onderzoeksprojecten worden gefinancierd, variërend van Business Finland, Academie van Finland, Horizon 2020 tot de European Research Council.

Studenten die ons programma voltooien, hebben een schat aan loopbaanopties, variërend van professionals in de industrie tot het doorgaan op het onderzoekstraject in ons doctoraatsprogramma, aangedreven door onze op onderzoek gebaseerde onderwijsmethoden.

Informatie over studies

 • Type: masteropleiding
 • Diploma behaald: Master of Science (Technology)
 • Geplande duur: 2 jaar
 • Omvang van studies: 120 ECTS
 • Plaats: Tampere
 • Campus: Hervanta Campus
 • Collegegeld voor niet-EU / EER-burgers: 12000 €

Bestudeer doelstellingen

Studenten die dit programma volgen, krijgen inzicht in de aard van de beveiligings- en privacybedreigingen waarmee computersystemen worden geconfronteerd. Daarnaast zullen ze verschillende aspecten van beveiliging in wijdverspreide communicatienetwerken onderzoeken, waaronder zowel theoretische als praktische gebieden. Verder zal een inleiding tot cryptografie en de toepassing ervan worden aangeboden. Aan het einde van het programma zullen studenten kunnen begrijpen waarom cryptografie niet de oplossing is voor al onze beveiligingsproblemen. Bovendien zullen studenten veiligheids- en risicobeoordelingen kunnen uitvoeren met behulp van aanvallen en technieken die in het veld worden gezien. Over het algemeen zullen studenten worden blootgesteld aan een groot aantal spannende open problemen in het veld en krijgen ze de kans om te werken aan zowel theoretische als praktische projecten met betrekking tot beveiliging. Ten slotte zullen studenten profiteren van een breed en gevarieerd scala aan state-of-the-art technologieën.

Meer over de instructietaal

De officiële taal van het programma is Engels, wat betekent dat alle cursussen, examens en studentenservices in het Engels worden georganiseerd. Bijgevolg is vaardigheid in zowel geschreven als gesproken Engels een absolute voorwaarde. Studenten zijn verplicht om een goedgekeurd certificaat van hun taalvaardigheid in te dienen bij het aanvragen van toelating. Bovendien moeten studenten cursussen in de Finse taal volgen. De cursus biedt hen een inleiding tot de dagelijkse Finse en Finse cultuur.

Inhoud bestuderen

Alle studenten zullen de kerncursussen volgen die zijn ontworpen om een uitgebreide introductie te geven in dit vakgebied door de basisprincipes van informatiebeveiliging en privacy te behandelen - vooral waarom dit laatste in de praktijk zo moeilijk te bereiken is. Vervolgens krijgen studenten de gelegenheid om verschillende cursussen te volgen met betrekking tot cryptografie, netwerkbeveiliging, softwarebeveiliging, toegang en identiteitsbeheer. Tijdens deze cursussen leren studenten niet alleen hoe ze een systeem tegen bepaalde aanvallen kunnen beschermen, maar ook hoe ze nieuwe kunnen vinden - de beveiliging van een systeem analyseren. Aan het einde van het programma leren studenten dus zowel rationeel als irrationeel te denken - een fundamentele eigenschap op het gebied van informatiebeveiliging.

Ons programma biedt toonaangevende studie- en onderzoeksfaciliteiten. Cyber Labs - ons onderwijs- en onderzoekslaboratorium - bevat netwerkapparaten zoals switches, routers en firewalls van de volgende generatie, die de basisbouwsteen vormen voor onderzoek naar netwerkbeveiliging. Cyber Labs bevat bovendien virtualisatieplatforms, SDN-mogelijkheden, een tool voor verkeersgenerator en een tool voor netwerkbewaking. Het achtergrondlabnetwerk bestaat uit een volledig 3-tiernetwerk dat gedragsexperimenten op een gesimuleerd internet mogelijk maakt.

Lesmethoden omvatten lab-gebaseerde sessies, door studenten geleide tutorials, seminars en lezingen door interne medewerkers en gastsprekers uit de industrie en de academische wereld. Onze cursussen worden aangeboden door zeer ervaren, vriendelijke medewerkers en profiteren van de uiteenlopende specialistische kennis en vaardigheden binnen de faculteit. Beoordelingen worden meestal uitgevoerd door praktisch of op onderzoek gebaseerd cursuswerk.

Collegegeld

Het collegegeld van het programma is 12.000 euro per academisch jaar voor niet-EU / EER-studenten met een beurzenstelsel voor betalende studenten.

Structuur van studies

Het programma bestaat uit 120 ECTS. Cursussen zijn 90 ECTS waard en de resterende 30 ECTS worden toegekend voor het succesvol afronden van een masterproef. Elke ECTS is gelijk aan een gemiddelde werklast van 27 uur, inclusief lezingen, oefeningen, opdrachten, onafhankelijke studie en een examen. De looptijd van het programma is twee jaar. Studenten besteden drie semesters aan het voltooien van cursussen en een semester aan het voorbereiden van het afstudeerproject (masterproef). Ze beginnen hun studie eind augustus en het academische jaar eindigt eind mei.

Carrièremogelijkheden

Informatiebeveiligingsprofessionals werken in elk formaat bedrijf en branche om organisaties te beschermen tegen datalekken en aanvallen. Door ons programma te bestuderen, krijgen studenten de nodige vaardigheden waarmee ze een breed scala aan loopbaantrajecten kunnen volgen, zoals:

 • Onderzoeker in toegepaste cryptografie;
 • Onderzoeker netwerk- / computerbeveiliging;
 • IT-beveiligingsingenieur / operationeel specialist;
 • Product Security Engineer;
 • Penetratietester / White Hat Hacker / Ethical Hacker;
 • Broncode Auditor;
 • Vulnerability Assessor;
 • Computerbeveiliging Incident Responder;
 • Analist informatiebeveiliging / Consultant / Assurance Officer / Assurance Analyst / Risk Officer;
 • Cyber Security Manager;
 • Beveiligingsbeambte;
 • Computer Forensics-analist;
 • Antipiraterij / Inhoudsbeschermingsanalist.

Ons personeel is een belangrijk contactpunt voor bedrijven van elke omvang - van startups tot industriële reuzen, zowel nationaal als internationaal - voor kritieke personeelsbehoeften op het gebied van beveiliging. De behoefte aan formeel opgeleide beveiligingsingenieurs is enorm en groeit nog steeds!

Samenwerking met andere partijen

Tampere University bevordert actief de verbinding met vooraanstaande wetenschappers op het gebied van beveiliging en privacy. Daartoe hebben onze academische medewerkers via internationale projecten en onderzoeksactiviteiten samenwerking met toonaangevende organisaties, onderzoeksinstituten en universiteiten tot stand gebracht. In dit programma hebben de studenten de mogelijkheid om - tijdens hun scriptiewerk - actief betrokken te zijn bij taken in verband met onderzoeksprojecten en zo hun internationale professionele netwerk op te zetten of uit te breiden.

Geschiktheidscriteria

De subsidiabiliteitscriteria in de masteropleidingen bestaan uit twee delen: de algemene subsidiabiliteitscriteria van de Tampere University , en opleidingsspecifieke subsidiabiliteitscriteria, die informatie specificeren en / of toevoegen aan de algemene criteria. U moet aan beide voldoen om in aanmerking te komen. Aanvragers die niet voldoen aan zowel de algemene subsidiabiliteits- als de programmaspecifieke criteria, worden niet geselecteerd als studenten aan Tampere University van Tampere University .

Algemene geschiktheid

Om in aanmerking te komen voor een masteropleiding aan de universiteit van Tampere University , moet je beschikken over

 1. Bachelor's degree - landelijk erkende eerste cyclus graad
  • Dat komt overeen met minimaal 180 ECTS (Europese studiepunten) of met drie jaar voltijdstudie
  • Uit het relevante veld voor de masteropleiding waarvoor je solliciteert
  • Van een geaccrediteerde instelling voor hoger onderwijs
 2. EN een goede beheersing van de Engelse taal voor academische doeleinden.

Een bachelordiploma behaald aan een universiteit buiten Finland moet in aanmerking komen voor universitaire masteropleidingen in het land waar het werd toegekend.

Aanvragers in hun laatste jaar van de bacheloropleiding komen in aanmerking om te solliciteren als de graad uiterlijk op 31 juli 2020 is afgerond. In dit geval kunnen ze voorwaardelijk worden aanvaard .

Aanvragers met een masterdiploma kunnen alleen gegronde redenen worden toegelaten en alleen als ze kunnen aantonen dat de nieuwe graad aan Tampere University van Tampere University de aanvrager aanzienlijke nieuwe kennis en vaardigheden biedt.

Programmaspecifieke ontvankelijkheidscriteria

De vorige graad moet afkomstig zijn uit een veld dat nauw verwant is aan de masteropleiding waarop je solliciteert. In het masterprogramma Informatietechnologie moet de eerdere graad in een van de volgende (of sterk gerelateerde) velden liggen:

 • Computing, informatietechnologie, informatica, elektrotechniek, software engineering of andere toepasselijke vakgebieden met vaardigheden in wiskunde, natuurkunde en elementaire programmeervaardigheden

Aanvragers die hun diploma in Finland hebben afgerond, moeten voldoen aan de minimale cumulatieve GPA die door het programma is vastgesteld om in aanmerking te komen. Het minimum is hetzelfde als bij de toelating tot dezelfde masteropleiding die in het Fins wordt aangeboden.

 • Minimale GPA voor bachelorgraad behaald aan een Finse Hogeschool (AMK): 3,20 / 5
 • Minimale GPA voor bacheloropleidingen voltooid aan een Finse universiteit (yliopisto): 2,80 / 5

Bij het tellen van de cumulatieve GPA gewogen door ECTS worden alleen de cursussen (inclusief scriptie) met numerieke cijferwaarde in aanmerking genomen. Aanvragers in hun laatste jaar van bachelor moeten voldoen aan de minimale cumulatieve GPA bij het aanvragen en na het afstuderen.

Vereisten taalvaardigheid

Alle aanvragers moeten bewijsmateriaal over een goede beheersing van het Engels voor academische doeleinden overleggen. Er zijn twee manieren om de Engelse taalvaardigheid aan te geven: taaltests en eerdere studies.

De minimale vereisten voor testresultaten in de Engelse taal

Test naam

 • TOEFL iBT: 92 algemeen, zonder sectie onder 20
 • IELTS (academisch): 6.5 algemeen, zonder sectie onder 5.5
 • PTE (academisch): 62 algemeen, zonder sectie onder 42
 • C1 Geavanceerd: C
 • C2 Vaardigheid: C1
 • Fins nationaal certificaat voor taalvaardigheid (Engels): vaardigheidsniveau 5

* De vorige CAE en CPE zijn hernoemd als C1 Advanced en C2 Proficiency.

Eerdere studies

Het is mogelijk om vrijgesteld te worden van het indienen van een taaltestscore als je bepaalde studies hebt voltooid die door Tampere University van Tampere University vermeld. Alleen deze studies worden geaccepteerd. Als u een aanvraag indient zonder een geldig resultaat van de taaltest, moet u de uitzonderingen zorgvuldig onderzoeken.

intake

Maximaal 55 studenten worden toegelaten tot het programma Informatietechnologie.

Het informatietechnologieprogramma omvat de volgende specialisaties:

 • Communicatiesystemen en -netwerken, informatiebeveiliging, ingebedde systemen en robotica en kunstmatige intelligentie.

Toelatingsprocedure

Studenten worden geselecteerd voor het programma van die aanvragers die een volledige aanvraag indienen (aanvraag- en aanvraagdocumenten tegen de deadline) en voldoen aan de officiële criteria.

De studentenselectie wordt gemaakt door een toelatingscommissie op basis van de academische kwalificaties en verdiensten die worden weergegeven in de aanvraagdocumenten. Houd er rekening mee dat niet alle aanvragers die aan de vereisten voldoen, kunnen worden toegelaten.

Studenten die zijn toegelaten tot een masteropleiding kunnen worden verplicht om hun eerdere graad aan te vullen met aanvullende studies.

Alle studenten met een diploma van een Finse Universiteit voor Toegepaste Wetenschappen (AMK) zijn verplicht om een studiepakket te voltooien dat over het algemeen cursussen in wiskunde, natuurkunde en scheikunde omvat, afhankelijk van de achtergrond van de student. Toegelaten studenten zullen gedetailleerd over deze studies worden geïnformeerd wanneer de studies in het najaar van 2020 beginnen.

scoring

Het aantal in aanmerking komende aanvragers overschrijdt jaarlijks het aantal studenten dat kan worden aanvaard. De studentenselectie wordt gemaakt door een toelatingscommissie op basis van de academische kwalificaties en verdiensten weergegeven in de aanvraagdocumenten.

In dit programma worden aanvragers gerangschikt op basis van de toelatingspunten die ze ontvangen voor eerdere kwalificaties, Engelse taalvaardigheden en andere relevante factoren die de aanvraag ondersteunen.

Toegangspunten (maximaal 100 punten) worden gegeven in de volgende categorieën:

 • Vorige kwalificaties maximaal 60 punten
 • Engelse taalvaardigheid maximaal 10 punten:
  • 5 punten: bijv. TOEFL 92 / IELTS 6,5 en indien bewezen door eerdere studies aanvaard door Tampere University
  • 10 punten: bijv. TOEFL 103 of hoger / IELTS 7,5 of hoger
 • Andere relevante factoren die de applicatie ondersteunen maximaal 30 punten
 • CV / CV en de motivatiebrief ingediend bij de aanvraag vormen de basis van toelating punten gegeven in deze categorie.

Hoe te solliciteren

Toepassing stapsgewijze checklist
 1. Controleer de algemene subsidiabiliteits- en programmaspecifieke subsidiabiliteitscriteria van de programma's die u wilt toepassen. U mag drie programma's tegelijkertijd toepassen.
 2. Lees de instructies over hoe u een aanvraag kunt indienen en begin zo snel mogelijk met het voorbereiden van uw aanvraagdocumenten!
 3. Voer indien nodig een taaltest uit, zie de taalvereisten.
 4. Wanneer de aanvraagperiode wordt geopend, vult u de online applicatie op Studyinfo.fi in tijdens de aanvraagperiode en uploadt u de vereiste bijlagen voor de aanvraag. Aanvraagperiode 4 december 2019 om 8:00 GMT 2 - 15 januari 2020 om 15.00 GMT 2.
 5. Upload alle vereiste bijlagen en stuur de educatieve documenten per post, volgens de landspecifieke vereisten, indien van toepassing. Documenten moeten uiterlijk op 31 januari 2020 om 15.00 uur GMT 2 bij Tampere University Admissions Office zijn. De documenten moeten de universiteit binnen de gestelde termijn bereiken.
 6. Wacht tot de toelatingsresultaten begin april 2020 worden aangekondigd.
 7. Als je een studieplaats wordt aangeboden, vergeet dan niet om deze te accepteren voor de opgegeven deadline.
 8. Betaal het collegegeld, indien nodig. Begin met het voorbereiden van uw aankomst in Finland.
 9. Meld je aan als student en word lid van de community van Tampere University !
Online aanvraagformulier

Het online aanvraagformulier is tijdens de aanvraagperiode alleen beschikbaar op Studyinfo.fi. De aanvraagperiode begint op 4 december 2019 om 8 uur (GMT 2) en eindigt op 15 januari 2020 om 15 uur (GMT 2).

Behuizingen

U moet kopieën van alle vereiste documenten uploaden als bijlagen op het aanvraagformulier. Naast de algemene toepassingsbijlagen , hebben sommige programma's aanvullende programmaspecifieke bijlagen vermeld die nodig zijn bij het aanvragen van deze programma's.

U moet alle vereiste bijlagen online uploaden op uw aanvraagformulier op Studyinfo.fi. Naast het uploaden, moet u officieel gecertificeerde kopieën van uw educatieve documenten per post indienen bij het Tampere University Admissions Office. Kandidaten wier diploma's in bepaalde landen zijn behaald, moeten speciale aandacht besteden aan de documentatie en documenten uit deze landen moeten op een bepaalde manier worden ingediend. Deze landspecifieke vereisten moeten altijd eerst en vooral worden gevolgd, voorafgaand aan de reguliere vereisten.

Aanvragers moeten de educatieve documenten plaatsen bij het Admere Office van Tampere University zodat ze vóór 31 januari 2020 aankomen.

Er zijn geen programmaspecifieke bijlagen bij aanmelding voor dit programma.

Toelatingsresultaten en beroepen

De opnames worden begin april 2020 bekendgemaakt. Alle aanvragers worden op de hoogte gebracht van de opnames.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Tampere and Tampere University of Technology merged on January 2019. The new foundation-based Tampere University together with Tampere University of Applied Sciences form a new highe ... Lees meer

The University of Tampere and Tampere University of Technology merged on January 2019. The new foundation-based Tampere University together with Tampere University of Applied Sciences form a new higher education community in Tampere with competitive edges in technology, health and society. Our higher education community is the second largest university community in Finland with our 35 000 students, 50 international degree programmes, 3 500 international students and 1 000 international partnerships. Lees Minder