Masterprogramma in informatie- en communicatietechnologie: slimme systemen

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

utu.fi/degrees

Het hoofdvak van Smart Systems biedt competitieve vaardigheden en diepgaande kennis op het zeer relevante gebied van op Internet of Things (IoT) gebaseerde slimme en autonome embedded systemen, met de belangrijkste toepassingsgebieden in mobiele robotsystemen en slimme omgevingen.

De

Het hoofdvak Smart Systems bereidt zijn studenten voor op uitdagende software- en hardwaregerichte onderzoeks- en ontwikkelingstaken op embedded intelligente systemen in de industrie, de maatschappij en de academische wereld. De vooruitzichten op werk voor afgestudeerden zijn uitstekend in Finland, Europa en wereldwijd. Een student kan de oriëntatie van zijn / haar studies op een hardware- of software-nadruk aanpassen door middel van keuzevakken in zowel grote als kleinere vakken.

Programmastructuur

 1. Studies op gevorderd niveau in de hoofdvakmodule 40 ECTS
 2. Thematische studies (minor) module 20 ECTS
 3. Keuzevakken module 20 ECTS
 4. Master of Science in Technology scriptiemodule 40 ECTS

Academische uitmuntendheid

De belangrijkste Smart Systems omvat de belangrijkste concepten, technologieën en methoden die nodig zijn bij het ontwerpen van slimme en autonome netwerksystemen. Deze omvatten bijvoorbeeld Internet of Things (IoT) -oplossingen, energiezuinige ingebedde en gedistribueerde computerplatforms, edge en fog computing-paradigma's, intelligente multi-agent systeemconcepten, evenals relevante software- en hardwareontwerpmethoden. De inhoud houdt nauw verband met recent onderzoek in het veld. De theoretische inhoud wordt uitgebreid met praktische oefeningen in bijvoorbeeld robotica en autonome toepassingen.

Masterproef

Informatie wordt binnenkort bijgewerkt.

65603_Students_all_prgms.jpg

Competentiebeschrijving

Ingebouwde intelligente systemen zijn overal, in toenemende mate. Er is een toenemende behoefte aan hoogopgeleide en creatieve ingenieurs, systeemarchitecten, specialisten en innovators in de embedded systems-industrie in de Turku-regio, andere regio's in Finland, Europa en wereldwijd.

Taak opties

Het werkgelegenheidspercentage van degenen die houder zijn van een M.Sc. (Tech.) Graad is hoog in Finland. Afhankelijk van het persoonlijke studieplan van een student, biedt de major Smart Systems competentie voor een breed scala aan banen, om er enkele te noemen, bijvoorbeeld:

 • Embedded systems / solutions engineer / ontwikkelaar
 • Ingebedde systemen R
 • Draadloze embedded software-engineer
 • Software engineer voor robotsystemen
 • Internet of things oplossingen architect
 • Hardware engineer
 • Automotive systeemingenieur
 • Autonome voertuigsysteemingenieur

Carrière in onderzoek

Master's Degree (Technology) biedt in aanmerking voor wetenschappelijke postdoctorale studies. Postdoctorale graden zijn doctoraats- en licentiaatgraden. Graden kunnen worden voltooid binnen de

Toelatingseisen

Algemene toelatingsvoorwaarden

Algemeen vereiste

U komt in aanmerking als kandidaat voor studies op masterniveau als:

 • je hebt een landelijk erkend diploma van de eerste cyclus - normaal een bachelordiploma - van een erkende instelling voor hoger onderwijs,
 • je diploma komt overeen met ten minste 180 ECTS (Europese studiepunten) of met drie jaar voltijdstudie,
 • je diploma staat in een relevant veld voor de masteropleiding waarvoor je solliciteert. Controleer de programmapagina voor gedetailleerde diplomavereisten.

Taalvereisten

Aanvragers moeten uitstekende Engelse taalvaardigheden hebben en een certificaat dat deze vaardigheden bewijst. U kunt uw taalvaardigheid aangeven door een van de internationaal erkende Engelse taaltesten te doen.

Aanvragers moeten de minimaal vereiste testresultaten behalen om in aanmerking te komen voor de University of Turku . Er worden geen uitzonderingen gemaakt.

Track-specifieke toelatingsvoorwaarden

De eerdere graad van de aanvrager op basis waarvan hij / zij toegang wenst tot de masteropleiding in de informatie- en communicatietechnologie, moet zich in een relevant vakgebied bevinden. Relevante velden van eerdere onderzoeken voor het specialisatiespoor Smart Systems zijn:

 • Computertechnologie
 • Computertechniek
 • Informatie Technologie
 • Communicatietechnologie
 • Andere relevante onderzoeksgebieden waar voldoende kennis van elektronische en ingebedde systemen wordt bereikt.

Naast de onderwijs- en taalcertificaten moet u certificaten van relevante werkervaring in uw aanvraag opnemen.

Je kunt een aanvraag indienen voor maximaal twee van de vier specialisatievelden die worden aangeboden op het masterprogramma in informatie- en communicatietechnologie. De keuzes moeten prioriteit krijgen. Wanneer u zich aanmeldt voor het specialisatieveld Health Technology of Smart Systems, kunt u ook een dubbele opleiding aanvragen die gezamenlijk wordt georganiseerd met de Fudan University (Shanghai).

Application Evaluation

Jaarlijks worden 65 studenten toegelaten tot het masterprogramma in informatie- en communicatietechnologie. Het toelatingsbesluit is gebaseerd op:

 • De relevantie van de toegekende graad (en) van de aanvrager,
 • De hoeveelheid, relevantie en cijfers van de cursussen in de graad (pen),
 • Het resultaat van de taaltest,
 • De motivatiebrief,
 • Mogelijke antwoorden op de optionele vragen in de applicatie,
 • Mogelijke relevante werkervaring,
 • Mogelijk interview.

Het is mogelijk om slechts één bachelor- of masteropleiding te hebben aan de faculteit Bètawetenschappen. Daarom verliest de student bij het accepteren van een aangeboden studieplaats elke eerdere BSc. of MSc. studeer direct aan de faculteit Bètawetenschappen en Technologie.

Hier vindt u meer informatie over

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Turku (UTU) is an international research university located in Southwest Finland in the Student city of Turku. We are an active academic community of 25,000 students and employees wi ... Lees meer

The University of Turku (UTU) is an international research university located in Southwest Finland in the Student city of Turku. We are an active academic community of 25,000 students and employees with over 100 different nationalities. Lees Minder
Turku , Windhoek , Rauma + 2 Meer Minder