Masterprogramma in informatie- en communicatietechnologie: cryptografie

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

utu.fi/degrees

De masteropleiding in informatie- en communicatietechnologie biedt veelzijdige en hoogwaardige ICT-educatie op geselecteerde ICT-gebieden, met een gevestigde reputatie in innovatief interdisciplinair en internationaal onderwijs.

De

Het hoofdonderwerp Cryptografie richt zich op cryptografieonderzoek. Het doel van deze specialisatie is om toekomstige experts op te leiden met een sterke en brede kennis van wiskundige aspecten van cryptografie en gegevensbeveiliging op het gebied van onderzoek en ICT-sector. In de cryptografie worden belangrijke moderne symmetrische en asymmetrische cryptografie-algoritmen en -protocollen bestudeerd en geanalyseerd vanuit wiskundig oogpunt.

Programmastructuur

 1. Studies op gevorderd niveau in de hoofdvakmodule 40 ECTS
 2. Thematische studies (minor) module 20 ECTS
 3. Keuzevakken module 20 ECTS
 4. Master of Science in Technology scriptiemodule 40 ECTS

Academische uitmuntendheid

Het hoofdvak Cryptografie biedt een solide achtergrond over klassieke en moderne aspecten van wiskundige cryptografie. Er is een diep inzicht ontwikkeld in moderne symmetrische en asymmetrische cryptosystemen. Studenten krijgen een sterke academische opleiding om verder te studeren en te werken als expert in cybersecurity in de IT-sector.

Masterproef

De masterproef in het hoofdvak Cryptografie richt zich op de wiskundige aspecten van cryptosystemen en cybersecurity in het algemeen.

Hieronder volgen enkele mogelijke onderwerpen voor de masterproef:

 • Cryptosystemen met openbare sleutel
 • Homomorfe codering
 • Blockchains in cryptografie en
 • Kwantumcryptografie

65603_Students_all_prgms.jpg

Competentiebeschrijving

In de cryptografie worden belangrijke moderne symmetrische en asymmetrische cryptografie-algoritmen en -protocollen bestudeerd en geanalyseerd vanuit wiskundig oogpunt. De studenten leren de sterke en zwakke punten van cryptografische oplossingen te beoordelen op basis van een diep begrip van de onderliggende theorie. De studenten krijgen ook de mogelijkheid om cryptografische algoritmen en protocollen toe te passen voor real-life omgevingen. Het onderwerp wordt multidisciplinair benaderd met verplichte studies ook naar de beveiliging van netwerksystemen en managementaspecten van informatiebeveiliging.

Taak opties

Het werkgelegenheidspercentage van degenen die houder zijn van een M.Sc. (Tech.) Graad is hoog in Finland. De graden van het hoofdonderwerp Cryptografie bieden een solide achtergrond over wiskundige cryptografie en bestrijken ook verschillende actuele gebieden van informatiebeveiliging. De studenten hebben ook de mogelijkheid om samen te werken met lokale bedrijven; vooral via een optioneel Capstone-project. Op basis van het persoonlijk geplande expertise-profiel, zijn succesvolle carrières in de IT-sector als experts op het gebied van informatiebeveiliging haalbaar in het Turku-gebied en andere regio's in Finland en in het buitenland. De informatie-intensieve industrie is de belangrijkste zakelijke sector in Finland geworden en in de informatiemaatschappij is informatie een van de meest relevante producten geworden. Het beveiligen van deze bedrijfssector en de producten is van vitaal belang in de moderne tijd. In Europa speelt ICT een cruciale rol bij het verbeteren van de winstgevendheid van de industrie en bij het inspelen op de behoeften van de samenleving. Naast het nastreven van een loopbaan in de IT-industrie als specialisten op het gebied van informatiebeveiliging en experts, komen afgestudeerden van de programma's ook in aanmerking voor toelating tot doctoraatsstudies in het veld.

Een persoonlijk studieplan gemaakt voor elke student levert een speciaal individueel kennisbeveiligingsprofiel op. De afgestudeerden van dit hoofdvak zullen profiteren van de sterke technologische, theoretische en praktische kennis en vaardigheden die ze in het programma hebben opgedaan bij het opbouwen van een succesvolle carrière in de beveiliging van de informatie- en communicatietechnologie-industrie.

Carrière in onderzoek

Master's Degree (Technology) biedt in aanmerking voor wetenschappelijke postdoctorale studies. Postdoctorale graden zijn doctoraats- en licentiaatgraden. Graden kunnen worden voltooid binnen de

Toelatingseisen

Algemene toelatingsvoorwaarden

Algemeen vereiste

U komt in aanmerking als kandidaat voor studies op masterniveau als:

 • je hebt een landelijk erkend diploma van de eerste cyclus - normaal een bachelordiploma - van een erkende instelling voor hoger onderwijs,
 • je diploma komt overeen met ten minste 180 ECTS (Europese studiepunten) of met drie jaar voltijdstudie,
 • je diploma staat in een relevant veld voor de masteropleiding waarvoor je solliciteert. Controleer de programmapagina voor gedetailleerde diplomavereisten.

Taalvereisten

Aanvragers moeten uitstekende Engelse taalvaardigheden hebben en een certificaat dat deze vaardigheden bewijst. U kunt uw taalvaardigheid aangeven door een van de internationaal erkende Engelse taaltesten te doen.

Aanvragers moeten de minimaal vereiste testresultaten behalen om in aanmerking te komen voor de University of Turku . Er worden geen uitzonderingen gemaakt.

Track-specifieke toelatingsvoorwaarden

De eerdere graad van de aanvrager op basis waarvan hij / zij toegang wenst tot de masteropleiding in de informatie- en communicatietechnologie, moet zich in een relevant vakgebied bevinden. Voor het specialisatiespoor Cryptografie moet de vorige graad in wiskunde of andere relevante onderzoeksgebieden met een solide achtergrond in wiskunde zijn.

Naast de onderwijs- en taalcertificaten moet u certificaten van relevante werkervaring in uw aanvraag opnemen.

Je kunt een aanvraag indienen voor maximaal twee van de vier specialisatievelden die worden aangeboden op het masterprogramma in informatie- en communicatietechnologie. De keuzes moeten prioriteit krijgen. Wanneer u zich aanmeldt voor het specialisatieveld Health Technology of Smart Systems, kunt u ook een dubbele opleiding aanvragen die gezamenlijk wordt georganiseerd met de Fudan University (Shanghai).

Application Evaluation

Jaarlijks worden 65 studenten toegelaten tot het masterprogramma in informatie- en communicatietechnologie. Het toelatingsbesluit is gebaseerd op:

 • De relevantie van de toegekende graad (en) van de aanvrager,
 • De hoeveelheid, relevantie en cijfers van de cursussen in de graad (pen),
 • Het resultaat van de taaltest,
 • De motivatiebrief,
 • Mogelijke antwoorden op de optionele vragen in de applicatie,
 • Mogelijke relevante werkervaring,
 • Mogelijk interview.

Het is mogelijk om slechts één bachelor- of masteropleiding te hebben aan de faculteit Bètawetenschappen. Daarom verliest de student bij het accepteren van een aangeboden studieplaats elke eerdere BSc. of MSc. studeer direct aan de faculteit Bètawetenschappen en Technologie.

Hier vindt u meer informatie over

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Turku (UTU) is an international research university located in Southwest Finland in the Student city of Turku. We are an active academic community of 25,000 students and employees wi ... Lees meer

The University of Turku (UTU) is an international research university located in Southwest Finland in the Student city of Turku. We are an active academic community of 25,000 students and employees with over 100 different nationalities. Lees Minder
Turku , Windhoek , Rauma + 2 Meer Minder