Masterprogramma in geavanceerd constructief ontwerp en gerobotiseerd lassen

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Machines hebben veel schijnbaar onrealistische ideeën mogelijk gemaakt en hebben een veelvoud aan uitdagende functies mogelijk gemaakt.

Machinebouw is een van de oudste en meest traditionele van de ingenieurswetenschappen, gekenmerkt door een sterk verlangen om anders te denken en veranderingen in de wereld teweeg te brengen.

De hoogstaande beschaving in de wereld is sterk gebaseerd op gelaste metalen constructies, die constructies in vorm houden en machines laten draaien. Hun ontwerp en productie zijn een van de meest fascinerende engineeringtaken.

In dit masterprogramma verkrijgt u de nieuwste en meest doelgerichte kennis en expertise voor het ontwerpen en produceren van innovatieve, duurzame, concurrerende en veilige gelaste metalen constructies voor veeleisende toepassingen, met name voor dynamische belasting of arctische omstandigheden.

Het onderwijs combineert theoretische studies en laboratoriumoefeningen in een moderne omgeving met geavanceerde methoden om ervoor te zorgen dat je uitstekende vaardigheden hebt voor je toekomstige carrière in zowel de academische wereld als de industrie.

Je leert van verschillende teams van experts uit het laboratorium van staalconstructies, las- en lasertechnologieën die je de nieuwste resultaten van hoogstaand onderzoek zullen brengen.

Onderwijs en onderzoek worden uitgevoerd in nauwe samenwerking met bedrijven en andere universiteiten en onderzoeksinstellingen.

Beoogde leerresultaten

Na het voltooien van het programma, hebt u uitgebreide kennis opgedaan in het ontwerp, de analyse, de fabricage en het onderzoek van moderne en concurrerende gelaste metalen structuren, en specifieke kennis en competenties voor dit specialisatiegebied.

In dit masterprogramma verwerf je kennis en expertise voor het uitvoeren van levensduur- en betrouwbaarheidsberekeningen en tests voor verschillende soorten mechanische constructies, vooral voor gelaste metalen constructies onder verschillende soorten belastingomstandigheden, waaronder zware omgevingsbelastingen (bijv. Wind, ijs, zeewater) , enz.) en dynamische laadgevallen.

U verwerft ook een goed begrip van de sterkte- en ductiliteitseigenschappen van metalen materialen en hun gedrag onder langdurige belastinggevallen, samen met hun lasbaarheidsaspecten.

Deze resultaten geven u een goede knowhow om verschillende soorten metalen constructies te ontwerpen, zoals machinelichamen, bruggen, gebouwen, structurele componenten en carrosserieën voor voertuigen of ondersteunende constructies voor verschillende soorten technische toepassingen.

Je zal:

 • in staat zijn om een uitgebreid begrip van het ontwerp en de fabricage van gelaste metalen structuren voor veeleisende toepassingen aan te tonen;
 • in staat zijn om volledig gedigitaliseerde ontwerp-, simulatie- en productieomgevingen voor lasproductie en productontwerp te gebruiken en geïntegreerde computerondersteunde functies voor gerobotiseerde lastoepassingen te bouwen;
 • principes van vermoeidheidsprobleemanalyse van gelaste metalen structuren en metallurgische theorieën hebben aangenomen die het gedrag van metalen materialen als gevolg van verschillende lasprocessen beschrijven;
 • hebben de principes van innovatief en kritisch denken en doelgerichte probleemoplossing overgenomen;
 • in staat zijn om samen met anderen in taakgerichte groepen te werken en op een productieve manier deel te nemen aan en te interageren in de groep en ontwerpprojecten te leiden en te beheren;
 • in staat zijn om theoretische en praktische problemen logisch te overdenken en op te lossen;
 • in staat zijn om bij te dragen aan innovatief denken om de eigenschappen en levensduurverwachtingen van gelaste metalen constructies te verbeteren.

Diploma structuur en studies

De masteropleiding in geavanceerd structureel ontwerp en gerobotiseerd lassen is een tweejarig programma. Het leidt tot de graad van Master of Science in Technology, M.Sc. (Tech.), Dat is 120 ECTS-credits.

Het programma omvat kern- en specialisatiestudies.

Kernstudies (35 ECTS-punten) omvatten onderwerpen over onderzoeksmethoden, structurele materialen, industriële productieprocessen, ontwerp van betrouwbaarheidstechnieken, management- en leiderschapsvaardigheden.

Specialisatiestudies (85 ECTS-studiepunten) omvatten geïntegreerd ontwerp en fabricage van gelaste constructies, structureel ontwerp, vermoeidheidsontwerp, geavanceerde lasprocessen, duurzame lasproductie, lasmetallurgie, laserbewerking en 3D-printen.

De masterproef, 30 ECTS-credits, maakt deel uit van specialisatiestudies. Het proefschrift is een geavanceerd onderzoeksproject dat ongeveer zes maanden voltijds werk vereist. Studenten voltooien het tijdens hun vierde semester.

Dubbelstudies

Het programma biedt ook een mogelijkheid voor dubbele studies.

De double degree partner-universiteit van het programma is:

 • Peter de Grote St. Petersburg Polytechnische Universiteit

Studenten die zijn toegelaten tot het behalen van de masteropleiding in het Advanced Structural Design and Robotised Welding-programma van LUT komen in aanmerking voor de dubbele opleiding.

Studenten toegelaten tot de dubbele opleiding ontvangen een diploma van twee universiteiten nadat zij hebben voldaan aan de diplomavoorwaarden van beide universiteiten.

Double degree-studies voor studenten van partneruniversiteiten

Studenten van partneruniversiteiten kunnen studeren als double degree-studenten aan LUT. Studenten die zijn toegelaten tot de dubbele opleiding ontvangen een diplomacertificaat van twee universiteiten nadat ze hebben voldaan aan de graadvereisten van beide universiteiten.

De universitaire partneruniversiteiten van het Advanced Structural Design and Robotised Welding-programma zijn:

 • Moscow Power Engineering Institute, Rusland
 • Peter de Grote Polytechnische Universiteit van St. Petersburg, Rusland
 • St. Petersburg Mining University, Rusland

Carriere vooruitzichten

Gelaste metalen constructies spelen momenteel een sleutelrol in de Finse economie en met name in de exportsector, en leggen een fundament voor de toekomstige welvaart van de Finse samenleving.

Door gelaste metalen constructies te kiezen, verwerft u de vaardigheden die nodig zijn voor taken in de gelijktijdige engineering van ontwerp en de fabricage van innovatieve gelaste constructies voor veeleisende toepassingen. Je kunt je specialiseren in het ontwerp, de lastechnologie of lasertechnologie.

Naast diepgaande theoretische kennis, verwerf je expertise in moderne ontwerpmethoden en analysetools, zoals vermoeidheidsontwerp en FEA, of moderne structurele materialen en productieprocessen, zoals slim adaptief robotlassen en lasergebaseerde productie.

Dit brede veld van veeleisende toepassingen zal ongetwijfeld nieuwe experts in Finland nodig hebben, maar het zal ook wereldwijd deuren voor u openen. Je kunt werk vinden als ontwerper, krachtanalysator, lascoördinator, lasersysteemintegrator, werkplaatsmanager, R

LUT biedt een unieke mogelijkheid op universitair niveau in Finland om zich te specialiseren in het ontwerpen van metalen structuren, lastechnieken en laser-gebaseerde productie op het gebied van machinebouw.

In deze discipline leer je theorieën en praktijken te combineren, en na het afstuderen zijn je mogelijke werkgevers marktleiders zoals Konecranes, Andritz, Wärtsilä, Metso, Timberjack, Mantsinen, Ponsse, Cargotec, Technip, BHM, Sandvik, Meyer, SSAB, Outotec, Pemamek, Kemppi en Rofin of hun internationale tegenhangers.

Hoe aan te vragen

Geïnteresseerd in solliciteren voor de masteropleiding in Advanced Structural Design en gerobotiseerd lassen?

Neem een van de belangrijkste beslissingen voor uw toekomst en studeer bij ons - we beloven u dat u uw investering de moeite waard maakt.

Elk jaar start een groot aantal studenten van over de hele wereld met hun studie op de Green Campus van LUT.

Wees nieuwsgierig. Wees een van ons.

Je kunt je bij deze master aanmelden via het rollende of het reguliere toelatingsproces:

 • Reguliere toelating: 2 december 2019-22 januari 2020
 • Doorlopende toelating: 1 oktober 2019-31 mei 2020
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

LUT University is a pioneering science university in Finland, bringing together the fields of science and business since 1969.

LUT University is a pioneering science university in Finland, bringing together the fields of science and business since 1969. Lees Minder
Lappeenranta , Lahti + 1 Meer Minder