Masterprogramma in energieconversie

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Kennis van energieconversie is essentieel bij het ontwerpen van energiesystemen voor een duurzame toekomst.

De energieproductie is in transitie. Het energieverbruik neemt wereldwijd toe en de energieproductie veroorzaakt momenteel aanzienlijke milieueffecten van broeikasgassen tot deeltjesemissies.

Het is duidelijk dat we meer energie nodig hebben en dat we schone energie nodig hebben. Het masterprogramma Energieconversie geeft je een uitgebreid begrip van hoe verschillende energieproductie- en conversiemethoden zich tot elkaar verhouden en als componenten in energiesystemen fungeren.

In dit programma leer je te begrijpen hoe verschillende productie- / conversiemethoden worden gebruikt en hoe ze zich in verschillende toepassingen met elkaar verhouden.

Leerresultaten

In dit programma begrijpt u de technische, ecologische en economische aspecten van energieconversie en hoe deze zich verhouden bij het produceren van duurzame en haalbare energie voor de samenleving.

Na afronding van deze masteropleiding beschik je over:

 • professionele vaardigheden om te werken als specialist in energietechnologie;
 • competentie om energieomzettingsprocessen voor verschillende toepassingen te analyseren, ontwerpen en selecteren, rekening houdend met technologische, economische, ecologische en maatschappelijke aspecten;
 • kennis van het toepassen en ontwikkelen van wiskundige modellen om energietechnologieproblemen op te lossen en energietechnologie-gerelateerde apparatuur, fabrieken, processen en systemen te ontwerpen;
 • managementvaardigheden om zowel nationale als internationale projecten te managen en te organiseren.

Diploma structuur en studies

De masteropleiding Energieconversie is een tweejarig programma.

Het leidt tot de graad van Master of Science in Technology, M.Sc. (Tech.), Dat is 120 ECTS-credits. Het programma omvat kern-, geavanceerde specialisatie-, minor- en keuzevakken.

Kernstudies, 22 ECTS-credits, omvatten cursussen over technologie en samenleving, onderhoudsbeheer, ontwerp van energiecentrales en toegepaste wiskunde.

Geavanceerde specialisatiestudies, 42-65 ECTS-studiepunten, omvatten verplichte en alternatieve studies:

 • Verplichte studies: stoomturbines, vloeistofmachines, ontwerp van vloeistofmachines, thermisch ontwerp van stoomketels, geavanceerde modelleertools voor transportfenomenen, geavanceerde onderwerpen over het modelleren van energiesystemen, stoomketels.
 • Alternatieve studies: bio-energie en energieverbruik in de bosbouw, turbulentiemodellen, computationele vloeistofdynamica, energie-economie, technologie voor hernieuwbare energie, engineering van kerncentrales.

Minor studies, 0-30 ECTS-credits, focus op milieuverantwoordelijkheid, hernieuwbare energie en energie-efficiëntie, en biogebaseerde chemische technologie.

In keuzevakken kun je bij LUT elke discipline kiezen.

De masterproef , 30 ECTS-credits, is een geavanceerd onderzoeksproject dat studenten voltooien tijdens hun vierde semester.

Dubbel en driedubbel diploma studies voor LUT studenten

Het programma biedt ook een mogelijkheid voor dubbele of drievoudige studies. Studenten die zijn toegelaten tot de dubbele of drievoudige opleiding ontvangen een getuigschrift van twee of drie universiteiten nadat zij hebben voldaan aan de graadvereisten van alle betrokken universiteiten.

Studenten die zijn toegelaten om de master in deze masteropleiding aan LUT te voltooien, kunnen een aanvraag indienen voor de dubbele opleiding met de Peter the Great St. Petersburg Polytechnical University of de drievoudige opleiding met de Peter the Great St. Petersburg Polytechnical University en Leibniz Universität Hannover.

Double degree-studies voor studenten van partneruniversiteiten

Studenten van partneruniversiteiten kunnen studeren als double degree-studenten aan LUT. Studenten die zijn toegelaten tot de dubbele opleiding ontvangen een diplomacertificaat van twee universiteiten nadat ze hebben voldaan aan de graadvereisten van beide universiteiten.

De double degree partneruniversiteiten van het programma zijn de volgende:

 • Moscow Power Engineering Institute, Rusland
 • Peter de Grote Polytechnische Universiteit van St. Petersburg, Rusland
 • St. Petersburg Mining University, Rusland
 • Tomsk Polytechnic University, Rusland

De triple-degree partneruniversiteiten van het programma zijn de Peter the Great St. Petersburg Polytechnical University en Leibniz Universität Hannover.

Carriere vooruitzichten

Het programma geeft u toegang tot de nieuwste informatie over de sector van de hernieuwbare energie en hoe dit uw toekomstige carrière beïnvloedt.

Je gaat trainen om te werken in internationale, multidisciplinaire en multiculturele omgevingen.

De toch al uitgebreide energiesector groeit wereldwijd, maar verandert daarnaast om te reageren op wereldwijde uitdagingen. Onze afgestudeerden hebben de vaardigheden om niet alleen de transitie het hoofd te bieden, maar ook om de chauffeurs te zijn. Er is een constante behoefte aan nieuwe experts met de nieuwste vaardigheden en kennis van de technologieën die nu en in de toekomst beschikbaar zijn.

Onze afgestudeerden werken in veel vakgebieden. Ze bouwen echter meestal een carrière op in onderzoek en ontwikkeling, energieproductie en / of verkoop, of als verkoopingenieur, managers, adviseurs en ambtenaren. De wereldwijde energiesector is omvangrijk en biedt volop kansen om te werken bij grote bedrijven, MKB, overheidsinstellingen of NGO's.

Afgestudeerden vinden werk als specialisten in bijvoorbeeld ontwerp en productontwikkeling, productie en exploitatie, management, verkoop en marketing, onderzoek en onderwijs, en openbare instanties en organisaties.

Je krijgt ook een stevige basis om je studies in doctoraatsprogramma's voort te zetten.

Hoe aan te vragen

Neem een van de belangrijkste beslissingen voor uw toekomst en studeer bij ons - we beloven dat u uw investering de moeite waard maakt.

Elk jaar start een groot aantal studenten van over de hele wereld met hun studie aan de LUT University .

Waarom wordt u niet een van de volgende die zich bij ons aansluit?

Wees nieuwsgierig. Wees een van ons.

Je kunt je bij deze master aanmelden via het rollende of het reguliere toelatingsproces:

 • Reguliere toelating: 1 december 2020 - 20 januari 2021
 • Rolling toelating: 1 november 2020 - 31 mei 2021
Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

LUT University is a pioneering science university in Finland, bringing together the fields of science and business since 1969.

LUT University is a pioneering science university in Finland, bringing together the fields of science and business since 1969. Lees Minder
Lappeenranta , Lahti + 1 Meer Minder