Masterprogramma in de biowetenschappen: moleculaire systeembiologie

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

utu.fi/degrees

Molecular Systems Biology track biedt uitgebreide training in moderne moleculaire biologie en educatie gericht op systeembiologie (genomica, transcriptomica, proteomics, gen / eiwit structuur-functie relaties) met een speciale focus op praktische laboratoriumvaardigheden en moleculaire interactienetwerken.

Via dit programma in

Programmastructuur

Cursussen zullen een mix van lesmethoden bevatten, waaronder lezingen, oefeningen, laboratorium- en computerpraktijken, studentgestuurde presentaties en de voltooiing van een onafhankelijk onderzoeksproject (MS Thesis). Numerieke analyse van biologische gegevens, waaronder bio-informatica en andere statistische analyses, zal deel uitmaken van het curriculum.

De master's degree in Bioscience is een tweejarig programma van 120 ECTS. Beide tracks volgen hun eigen curriculum van cursussen. De graad bestaat uit:

 • Gemeenschappelijke cursussen die u voorzien van de benodigde essentiële kennis, evenals overdraagbare vaardigheden, waaronder verplichte taalstudies.
 • Baanspecifieke grote vakstudies die state-of-the-art theorieën en praktische vaardigheden bieden die relevant zijn voor het veld.
 • Selecteerbare studies die uw kennis uitbreiden op specifieke thematische gebieden en speciale thema's van uw keuze.
 • Masterproef waarbij je je nieuw verworven kennis gaat toepassen.

Masterproef

Om je studie af te ronden, voer je een afstudeerproject uit dat een onafhankelijk en experimenteel, begeleid onderzoeksproject is, gericht op de masterproef. Het doel van de masterproef is om je verworven vaardigheden weer te geven op het gebied van gegevensverzameling, gegevensanalyse en interpretatie van de analyses, en om je project binnen de grotere wetenschappelijke achtergrond te plaatsen op basis van wetenschappelijke literatuur. Je presenteert je project en de resultaten ervan in een master-seminar dat de procedures volgt die worden gebruikt in wetenschappelijke bijeenkomsten. Je schrijft ook een masterscriptie die je experimentele werk en de resultaten ervan beschrijft, evenals een overzicht van relevante achtergrondliteratuur.

Specialisatie Tracks

Het programma biedt twee tracks:

Molecular Systems Biology track biedt uitgebreide training in moderne moleculaire biologie en educatie gericht op systeembiologie (genomica, transcriptomica, proteomics, gen / eiwit structuur-functie relaties) met een speciale focus op praktische laboratoriumvaardigheden en moleculaire interactienetwerken.

In Evolutionary Biology ligt de focus op het verdiepen van kennis van evolutionaire biologie, ecologie, genetica en fysiologie, met een speciale focus op bio-informatica en computationele methoden voor het analyseren en interpreteren van evolutionaire en NGS-gegevens, zowel modern als oud DNA.

65603_Students_all_prgms.jpg

Competentiebeschrijving

In de track Molecular Systems Biology krijgt u een goed begrip van de theorieën en concepten achter de modernste technologieën die worden gebruikt voor systeembiologisch onderzoek in verschillende moleculaire biowetenschappelijke disciplines. Hands-on training gegeven in praktische cursussen en onderzoeksprojecten stelt u in staat methodologische vaardigheid te ontwikkelen in huidige systeembiologische technieken. De cursus bevordert een sterke expertise en actieve deelname aan modern onderzoek naar biowetenschappen.

Taak opties

Masterprogramma in Biosciences leidt toekomstige experts op voor functies in de academische wereld, de industrie en de publieke sector. Studenten die afstuderen aan het programma komen in aanmerking voor wetenschappelijke postdoctorale studies en kunnen onder andere werken als:

 • Onderzoekwetenschapper
 • lector
 • Projectleider
 • Onderzoekscoördinator

Carrière in onderzoek

Master of Science diploma biedt u in aanmerking voor wetenschappelijke postdoctorale studies. Postdoctorale graden zijn doctoraats- en licentiaatgraden. Graden kunnen worden afgerond aan de University of Turku in de

Toelatingseisen

Algemene toelatingsvoorwaarden

Algemeen vereiste

U komt in aanmerking als kandidaat voor studies op masterniveau als:

 • je hebt een landelijk erkend diploma van de eerste cyclus - normaal een bachelordiploma - van een erkende instelling voor hoger onderwijs,
 • je diploma komt overeen met ten minste 180 ECTS (Europese studiepunten) of met drie jaar voltijdstudie,
 • je diploma staat in een relevant veld voor de masteropleiding waarvoor je solliciteert. Controleer de programmapagina voor gedetailleerde diplomavereisten.

Taalvereisten

Aanvragers moeten uitstekende Engelse taalvaardigheden hebben en een certificaat dat deze vaardigheden bewijst. U kunt uw taalvaardigheid aangeven door een van de internationaal erkende Engelse taaltesten te doen.

Aanvragers moeten de minimaal vereiste testresultaten behalen om in aanmerking te komen voor de University of Turku . Er worden geen uitzonderingen gemaakt.

Track-specifieke toelatingsvoorwaarden

De eerdere graad van de aanvrager op basis waarvan hij / zij toegang wenst tot de masteropleiding in de biowetenschappen, moet in een relevant vakgebied zijn. Relevante velden van eerdere studies voor het spoor Molecular Systems Biology zijn moleculaire biowetenschappen, waaronder:

 • Biochemie
 • Cel- en moleculaire biologie
 • Moleculaire plantenbiologie
 • Moleculaire microbiologie

Ook is basiskennis van numerieke analyse van biologische gegevens, bijvoorbeeld bio-informatica of statistische analyses, vereist.

U kunt op beide specialisatievelden van het programma solliciteren, maar de keuzes moeten prioriteit krijgen op het aanvraagformulier.

Application Evaluation

Jaarlijks worden 15 studenten toegelaten tot het masterprogramma in de biowetenschappen. Het toelatingsbesluit is gebaseerd op:

 • De relevantie van de toegekende graad (en) van de aanvrager,
 • De hoeveelheid, relevantie en cijfers van de cursussen in de graad (pen),
 • Het resultaat van de taaltest,
 • De motivatiebrief,
 • Mogelijke antwoorden op de optionele vragen in de applicatie,
 • Mogelijke relevante werkervaring,
 • Mogelijk interview.

Het is mogelijk om slechts één bachelor- of masteropleiding te hebben aan de faculteit Bètawetenschappen. Daarom verliest de student bij het accepteren van een aangeboden studieplaats elke eerdere BSc. of MSc. studeer direct aan de faculteit Bètawetenschappen en Technologie.

Hier vindt u meer informatie over

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Turku (UTU) is an international research university located in Southwest Finland in the Student city of Turku. We are an active academic community of 25,000 students and employees wi ... Lees meer

The University of Turku (UTU) is an international research university located in Southwest Finland in the Student city of Turku. We are an active academic community of 25,000 students and employees with over 100 different nationalities. Lees Minder
Turku , Windhoek , Rauma + 2 Meer Minder