Masterprogramma in Textile Value Chain Management (2 jaar)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Wilt u meer leren over duurzaamheid in de textielwaardeketen en hoe de verschillende delen van deze keten op elkaar inwerken? Dan is dit misschien de opleiding voor jou. Hier verwerft u fundamentele kennis in de textielwaardeketen en specialiseert u zich in het beheer van verschillende delen van de supply chain.

Deze opleiding biedt u de tools om marketing en consumentengedrag in textiel- en mode-processen te beheren. Je krijgt fundamentele kennis over hoe je textielwaardeketens moet beheren met een speciale focus op duurzaamheid.

De Zweedse school voor textiel is precies de juiste plek om mode te studeren. Hier vindt u goed uitgeruste laboratoria, innovatie en onderzoek op het gebied van technologie en ontwerp, vaak uitgevoerd in samenwerking met de industrie. Omdat de Borås-regio een textielregio is, zijn er goede mogelijkheden voor samenwerkingen, stages en afstudeerprojecten bij bedrijven in de buurt. De Zweedse School voor Textiel maakt deel uit van de University of Borås en alle programma's in textiel zijn hier te vinden, www. HB .se / nl / The-Swedish-School-of-Textiles /

Programmastructuur

De cursussen in het eerste jaar vertegenwoordigen de textielwaardeketen van idee tot ontwerp, via productie en distributie, naar de markt en de afhandeling van terugstromen.

Tijdens het tweede jaar ga je verder met textielmanagement, maar deze keer specialiseer je je in het beheer van de supply chain. Centrale thema's dit jaar zijn management van productie en logistiek, prognostiek en risicobeheer.

De cursussen hebben een sterke basis in huidig ​​onderzoek in textielbeheer met een focus op duurzaamheid in de textielwaardeketen, evenals onderzoek in aanverwante onderwerpen zoals bedrijfskunde en industriële economie aan de University of Borås .

Verschillende cursussen gaan over het beheersen van een specifiek deel van de waardeketen of over hoe de verschillende delen in de keten met elkaar verbonden zijn en elkaar beïnvloeden.

Carriere vooruitzichten

Deze opleiding geeft je de voorbereiding op geavanceerde functies in de industrie en de academische wereld. Na je afstuderen ben je uitgerust met de tools om te werken in leidende posities in marketing, kwaliteit, productie of logistiek, of je kunt een ondernemer worden en een eigen bedrijf opzetten of doorgaan met studeren voor een doctoraat.

Toelatingseisen

Bachelordiploma (180 studiepunten) binnen Bedrijfskunde, Industriële Economie, Textieltechnologie, Textiel- of Modeontwerp, of gelijkwaardig. Verder moeten studenten kennis hebben van Engels equivalent aan Engels 6.

Selectie is gebaseerd op motivatiebrief en online interview.

Master diploma

  • Master of Science (120 credits) met een major in managementspecialisatie Textile Value Chain Management
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Borås has approximately 11 000 students and 730 employees. In collaboration with the public and private sectors, we conduct education and research of high international quality with ... Lees meer

The University of Borås has approximately 11 000 students and 730 employees. In collaboration with the public and private sectors, we conduct education and research of high international quality with great societal relevance. We are a modern university with a central campus in the centre of the city. The national and internationally known Swedish School of Textiles and Swedish School of Library and Information Science are a part of the University of Borås, both of which have educational programmes and research. Lees Minder