Masterprogramma in Supply Management

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Wereldwijde toeleveringsnetwerken en toeleveringsketens zijn een essentieel onderdeel van het bedrijf van vandaag.

Het extraheren van concurrentiekracht en het vergroten van de duurzaamheid voor een bedrijf uit zijn toeleveringsnetwerken en ketens vereist speciale vaardigheden, competenties en hulpmiddelen voor het verkennen en beheren van wereldwijde toeleveringsnetwerken.

De masteropleiding Supply Management is uniek in Finland en biedt expertise op het gebied van strategisch aanbod- en leveranciersbeheer. Het programma beantwoordt aan de groeiende behoeften van het bedrijf van vandaag door ruimdenkende, innovatieve managers op te leiden op het gebied van voorraadbeheer en inkoop.

Supply management is een cross-functionele activiteit van een onderneming, die een brede kennis van het internationale bedrijfsleven vereist. Je studies integreren strategisch management, internationaal zakendoen en relatiemanagement in toeleveringsnetwerken.

In dit programma richt je je op leveringsstrategieën, wereldwijde sourcing-uitdagingen en de ontwikkeling van inkoop- en supply chains.

Je studies zullen theorieën en concepten van business en technologie samenvoegen en recente toepassingen en methoden in het veld presenteren, waardoor je probleemoplossend vermogen, besluitvorming en analytische vaardigheden worden bevorderd. U krijgt gespecialiseerde kennis over de elementen van aanbodstrategieën en factoren van interactie in aanbodnetwerken.

De studies omvatten interactieve case studies, bedrijfsopdrachten, groepswerk, onafhankelijke oefeningen, literatuurstudies en lezingen. Ongeveer 95% van de masterproeven van het programma zijn gebaseerd op reële bedrijfsproblemen en zijn voorbereid op bedrijven of organisaties in de publieke sector.

Het programma biedt ook een mogelijkheid voor dubbele studies aan de Universiteit Twente, Nederland.

Leerresultaten

Als afgestudeerde volg je een integrale benadering van verschillende bedrijfsdisciplines en -functies van een bedrijf en kun je complexe bedrijfsproblemen op het gebied van supply management analyseren en oplossen.

Als afgestudeerde heb je:

  • competentie in het evalueren van supply management en sourcing uitdagingen en kansen. Je bent een supply management professional die gerechtvaardigde conclusies kan trekken en analytisch de implicaties van geproduceerde onderzoeksresultaten kan bespreken;
  • vaardigheden om de gevolgen van zakelijke beslissingen kritisch te beoordelen vanuit een verantwoordelijkheidsperspectief; je hebt een diepgaand inzicht in vakspecifieke verantwoordelijkheidskwesties;
  • een professioneel netwerk via praktijkopdrachten en een masterscriptie voor een bedrijf.

Graadstructuren en studies

De masteropleiding Supply Management is een tweejarig programma. Het leidt tot de graad van Master of Science in de economie en bedrijfskunde, M. Sc. (Econ. & Bus. Admin.), Wat neerkomt op 120 ECTS-credits.

De onderzoeken verbinden twee perspectieven: het interne gezichtspunt van het organiseren en afstemmen van het aanbodbeheer volgens de strategie van het bedrijf, en het externe gezichtspunt dat bestaat uit leveranciersrelaties en beheer van het voorzieningsnetwerk.

Het programma omvat kern-, geavanceerde specialisatie-, minor- en taalstudies. Verplichte kern- en voortgezette specialisatiecursussen kunnen tijdens het eerste studiejaar worden afgerond.

Kernstudies, 42 ECTS-credits, omvatten cursussen over strategisch voorraadbeheer en financiering van de toeleveringsketen, duurzame wereldwijde inkoop, beheer van leveranciersrelaties en serviceactiviteiten.

Geavanceerde specialisatiestudies, 18 ECTS-studiepunten, omvatten cursussen over risicobeheer en verbetering van de toeleveringsketen en beheer van externe bronnen.

Minor studies, ten minste 24 ECTS-credits, kunnen betrekking hebben op internationale marketing, duurzaamheid, digitalisering en bedrijfsanalyse, of internationaal zakendoen en ondernemerschap.

Taalstudies, 6 ECTS-credits.

De masterproef , 30 ECTS-credits, is een geavanceerd onderzoeksproject dat tijdens het vierde semester wordt afgerond. De masterproef vereist ongeveer zes maanden voltijds werk.

Double degree-studies voor LUT-studenten

Het programma biedt ook een mogelijkheid voor dubbele studies.

De double degree-partner van het programma is de Universiteit Twente, Nederland. Studenten die zijn toegelaten om de masteropleiding in het MSM-programma bij LUT af te ronden, komen in aanmerking voor het dubbele programma.

Studenten toegelaten tot de dubbele opleiding ontvangen een diploma van twee universiteiten nadat zij hebben voldaan aan de diplomavoorwaarden van beide universiteiten.

Double degree-studies voor studenten van partneruniversiteiten

Studenten van partneruniversiteiten kunnen studeren als double degree-studenten aan LUT.

De double degree partneruniversiteit van het programma is de Universiteit Twente, Nederland.

Studenten toegelaten tot de dubbele opleiding ontvangen een diploma van twee universiteiten nadat zij hebben voldaan aan de diplomavoorwaarden van beide universiteiten.

Carriere vooruitzichten

Succesvolle bedrijven vertrouwen momenteel op de vaardigheden van supply management-experts om hun goederen en diensten snel, efficiënt en zo kosteneffectief mogelijk op de markt te laten stromen.

Veel carrièremogelijkheden zullen je openen. Je zult in staat zijn om specialistische en managementposities te vinden in zowel de publieke als de private sector, evenals in wereldwijde en lokale bedrijven op het gebied van supply management, internationale handel, logistiek, supply chain management en consulting.

Voorbeelden van dergelijke posities zijn global sourcing director, supply manager, category manager en strategische koper.

Hoe aan te vragen

Neem een van de belangrijkste beslissingen voor uw toekomst en studeer bij ons - we beloven dat u uw investering de moeite waard maakt.

Elk jaar start een groot aantal studenten van over de hele wereld met hun studie aan de LUT University .

Waarom wordt u niet een van de volgende die zich bij ons aansluit?

Wees nieuwsgierig. Wees een van ons.

Je kunt je bij deze master aanmelden via het rollende of het reguliere toelatingsproces:

  • Reguliere toelating: 1 december 2020 - 20 januari 2021
  • Rolling toelating: 1 november 2020 - 31 mei 2021
Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

LUT University is a pioneering science university in Finland, bringing together the fields of science and business since 1969.

LUT University is a pioneering science university in Finland, bringing together the fields of science and business since 1969. Lees Minder
Lappeenranta , Lahti + 1 Meer Minder