Masterprogramma in Computing Science - Human-Technology Interaction (MSc Technology)

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Word een van de mensen die de digitale producten en diensten van de toekomst ontwerpen

Digitale technologieën spelen een belangrijke rol op alle gebieden van het leven. Moderne samenlevingen hebben professionals nodig met een grondige kennis van het ontwerpen en ontwikkelen van gebruikersvriendelijke, innovatieve en duurzame producten en diensten en boeiende manieren om te communiceren met verschillende technologische apparaten.

Master's degree studies in Human-Technology Interaction (HTI) bieden een breed scala aan studies in mens-computer interactie, digitale systemen en aanverwante gebieden. In de HTI-studies krijgt u up-to-date knowhow over het ontwerpen van digitale diensten, evaluatie van gebruikerservaringen, gebruikerspsychologie, mensgerichte softwareontwikkeling, usability engineering, multimodale interactie tussen mens en computer en onderzoeksvaardigheden.

Vanuit technologisch oogpunt hebben de studies betrekking op het ontwerp en de ontwikkeling van gebruikersinterfaces voor mobiele en desktoptoepassingen, virtual reality, augmented reality, industriële machines en mens-robot interactie. HTI is een multidisciplinair veld en u werkt samen met de professionals uit verschillende gebieden met verschillende perspectieven.

In bredere zin leert u hoe technologie het leven van mensen beïnvloedt en hoe u efficiënte, boeiende en ethische digitale producten en diensten kunt ontwerpen. De graad leidt je tot hands-on werk in verschillende cursusprojecten, en biedt basis voor wetenschappelijk denken en schrijven.

Human-Technology Interaction (M.Sc.) en Human-Technology Interaction (M.Sc. Tech) tracks zijn twee van de zeven opleidingen in de masteropleiding Computing Sciences, een nieuwe opleiding die start in augustus 2020.

Informatie over studies

 • Type: masteropleiding
 • Diploma behaald: Master of Science (Technology)
 • Geplande duur: 2 jaar
 • Omvang van studies: 120 ECTS
 • Plaats: Tampere
 • Campus: Hervanta Campus
 • Collegegeld voor niet-EU / EER-burgers: 12000 €

Bestudeer doelstellingen

Aanvragers kunnen een Master of Science diploma en / of een Master of Science (Tech) diploma in Human-Technology Interaction aanvragen. Controleer zorgvuldig de geschiktheidscriteria van de opleiding waarin je geïnteresseerd bent.

Na het voltooien van de studies beheerst u de belangrijkste theorieën en praktijken met betrekking tot de gebruikerservaring van interactieve producten en diensten. Je bent in staat om rekening te houden met de behoeften en kenmerken van de gebruiker in interactie tussen mens en technologie. De studies bieden vaardigheden om interactieve systemen te ontwerpen, prototyperen, implementeren en evalueren volgens mensgerichte ontwerpprincipes en -processen. U kunt ook verschillende stijlen van gebruikersinterfaces en interactietechnieken toepassen op verschillende toepassingsdomeinen, waaronder mobiel computergebruik en nieuwe computerparadigma's zoals Virtual Reality en interactieve robots. Je hebt elementaire onderzoeksvaardigheden in HTI en komt in aanmerking voor promotieonderzoek.

Je leert ook een aantal belangrijke meta-vaardigheden voor het werk-leven, zoals teamwork, multidisciplinaire en multiculturele communicatie, presentatie, argumentatie, kritische informatie zoeken en reflectie.

Meer over de instructietaal

De officiële taal van het programma is Engels, wat betekent dat alle cursussen, examens en studentenservices in het Engels worden georganiseerd. Bijgevolg is vaardigheid in zowel geschreven als gesproken Engels een absolute voorwaarde. Studenten zijn verplicht om een goedgekeurd certificaat van hun taalvaardigheid in te dienen bij het aanvragen van toelating. Studenten moeten ook een cursus in de Finse taal volgen. Het biedt hen een inleiding tot de dagelijkse Finse en Finse cultuur.

Inhoud bestuderen

Technologie speelt een steeds grotere rol in ons dagelijks leven, en het is belangrijk om professionals te hebben die een diepgaand begrip hebben van hoe efficiënte en plezierige manieren om te communiceren met een breed scala van technologische apparaten te ontwikkelen.

Je kunt je kennis verdiepen in opleidingsonderdelen die een breed scala van onderwerpen behandelen, van gebruikerservaring en emoties tot het innovatieve gebruik van gezichtsgedrag zoals blik en uitdrukkingen, aanraking, spraak en menselijke fysiologie in gebruikersinterfaces. Het programma leidt je tot wetenschappelijk denken en schrijven en tot hands-on werk in verschillende cursusprojecten.

HTI-masterstudies hebben een directe link met HTI-onderzoek aan de Tampere University . Er is een breed scala aan multidisciplinair onderzoek naar door technologie gemedieerde nieuwe manieren van interactie met apparaten, digitale omgevingen en mensen. HTI-onderzoeksgroepen aan Tampere University van Tampere University verkennen en ontwikkelen meer intuïtieve gebruikersinterfaces voor de toekomst. Het doel is om het ontwerp van nieuwe technologieën te matchen met menselijke vaardigheden en behoeften - gericht op de best mogelijke gebruikerservaring met technologie.

Collegegeld

Het collegegeld van het programma is 12.000 euro per academisch jaar voor niet-EU / EER-studenten met een beurzenstelsel voor betalende studenten.

Structuur van studies

Master's degree bestaat uit 120 ECTS-credits. Elk ECTS-krediet is ongeveer 27 uur studentenwerk. Afhankelijk van de track zijn cursussen 80-90 ECTS waard, en de resterende 30-40 ECTS worden toegekend voor het succesvol afronden van een masterproef. De looptijd van het programma is twee jaar. Studenten besteden meestal drie semesters aan het voltooien van cursussen en een semester aan het voorbereiden van de masterproef. De studies beginnen eind augustus en het academiejaar eindigt eind mei.

De masteropleiding Computing Sciences bestaat uit zeven studietrajecten, die leiden tot de graad Master of Science of Master of Science in Technology:

 • Data Science (M.Sc.)
 • Machine Learning (M.Sc. Tech)
 • Statistische gegevensanalyse (M.Sc.)

en

 • Human-Technology Interaction (M.Sc.)
 • Human-Technology Interaction (M.Sc. Tech)
 • Software, Web
 • Software, Web

Op dit moment worden de studies in het toekomstige Human-Technology Interaction (M.Sc. Tech) -traject uitgevoerd in de masteropleiding Information Technology. Merk op dat het curriculum Human-Technology Interaction (M.Sc. Tech) voor 2020-21 beschikbaar zal zijn in maart 2020.

Carrièremogelijkheden

Er zijn veel vacatures om uit te kiezen na het afstuderen, zoals user interface developer in verschillende industriële sectoren, user experience en interaction designer, service designer van nieuwe digitale services en producten of usability en customer experience specialist. Carrièremogelijkheden zijn uitstekend en specialisten op het gebied van mens-technologie interactie worden zeer gewaardeerd door de industrie.

Enkele van de mogelijke toekomstige carrières zijn werken als:

 • Interactie-ontwerper die mensen in hun natuurlijke omgeving bestudeert en technologie- en UI-ontwerpen maakt;
 • Ontwikkelaar van een gebruikersinterface die over de vaardigheden beschikt om geavanceerde front-end softwareoplossingen te implementeren;
 • Specialist in bruikbaarheid en gebruikerservaring die ervoor zorgt dat de technologieontwerpen eenvoudig te gebruiken zijn en geschikt zijn voor menselijke doeleinden, of
 • Productmanager met nadruk op gebruikersbehoeften en gebruikerservaring.

Na de succesvolle afronding van het programma, komen HTI-afgestudeerden ook in aanmerking voor toegang tot doctoraatsprogramma's in Finland en in het buitenland.

Samenwerking met andere partijen

Naast studies in je eigen opleiding, kun je profiteren van het onderwijs aangeboden door de Tampere gemeenschap voor hoger onderwijs op verschillende gebieden.

Tampere is een levendige industriële hub voor verschillende soorten bedrijven met behoeften voor HTI-experts, waaronder serviceontwerp, softwareontwikkeling, game-bedrijven en een intelligente machine-industrie. Tampere University onderzoeksteams van de Tampere University werken samen met een breed scala van deze bedrijven.

Geschiktheidscriteria

De subsidiabiliteitscriteria in de masteropleidingen bestaan uit twee delen: de algemene subsidiabiliteitscriteria van de Tampere University , en opleidingsspecifieke subsidiabiliteitscriteria, die informatie specificeren en / of toevoegen aan de algemene criteria. U moet aan beide voldoen om in aanmerking te komen. Aanvragers die niet voldoen aan zowel de algemene subsidiabiliteits- als de programmaspecifieke criteria, worden niet geselecteerd als studenten aan Tampere University van Tampere University .

Algemene geschiktheid

Om in aanmerking te komen voor een masteropleiding aan de universiteit van Tampere University , moet je beschikken over

 1. Bachelor's degree - landelijk erkende eerste cyclus graad
  • Dat komt overeen met minimaal 180 ECTS (Europese studiepunten) of met drie jaar voltijdstudie
  • Van relevant veld voor de masteropleiding waarvoor je solliciteert
  • Van een geaccrediteerde instelling voor hoger onderwijs
 2. EN een goede beheersing van de Engelse taal voor academische doeleinden.

Een bachelordiploma behaald aan een universiteit buiten Finland moet in aanmerking komen voor universitaire masteropleidingen in het land waar het werd toegekend.

Aanvragers in hun laatste jaar van de bachelordiploma komen in aanmerking om te solliciteren als de graad uiterlijk op 31 juli 2020 is afgerond . In dit geval kunnen ze voorwaardelijk worden aanvaard .

Aanvragers met een masterdiploma kunnen alleen gegronde redenen worden toegelaten en alleen als ze kunnen aantonen dat de nieuwe graad aan Tampere University van Tampere University de aanvrager aanzienlijke nieuwe kennis en vaardigheden biedt.

Programmaspecifieke subsidiabiliteitscriteria

De vorige graad moet afkomstig zijn uit een veld dat nauw verwant is aan de masteropleiding waarop je solliciteert. In de masteropleiding Computing Sciences, Human-Technology Interaction (MSc tech) moet de vorige graad in een van de volgende (of sterk gerelateerde) velden liggen:

 • Computing, informatietechnologie, informatica, elektrotechniek, software engineering of andere toepasselijke vakgebieden met vaardigheden in wiskunde, natuurkunde en elementaire programmeervaardigheden

Aanvragers die hun diploma in Finland hebben afgerond, moeten voldoen aan de minimale cumulatieve GPA die door het programma is vastgesteld om in aanmerking te komen. Het minimum is hetzelfde als bij de toelating tot dezelfde masteropleiding die in het Fins wordt aangeboden.

 • Minimale GPA voor bachelorgraad behaald aan een Finse Hogeschool (AMK): 3,20 / 5
 • Minimale GPA voor bacheloropleidingen voltooid aan een Finse universiteit (yliopisto): 2,80 / 5

Bij het tellen van de cumulatieve GPA gewogen door ECTS worden alleen de cursussen (incl. Scriptie) met numerieke cijferwaarde in aanmerking genomen. Aanvragers in hun laatste jaar van bachelor moeten voldoen aan de minimale cumulatieve GPA bij het aanvragen en na het afstuderen.

Vereisten taalvaardigheid

Alle aanvragers moeten bewijsmateriaal over een goede beheersing van het Engels voor academische doeleinden overleggen. Er zijn twee manieren om de Engelse taalvaardigheid aan te geven: taaltests en eerdere studies.

De minimale vereisten voor testresultaten in de Engelse taal

Test naam

 • TOEFL iBT: 92 algemeen, zonder sectie onder 20
 • IELTS (academisch): 6.5 algemeen, zonder sectie onder 5.5
 • PTE (academisch): 62 algemeen, zonder sectie onder 42
 • C1 Geavanceerd: C
 • C2 Vaardigheid: C1
 • Fins nationaal certificaat voor taalvaardigheid (Engels): vaardigheidsniveau 5

* De vorige CAE en CPE zijn hernoemd als C1 Advanced en C2 Proficiency.

Eerdere studies

Het is mogelijk om vrijgesteld te worden van het indienen van een taaltestscore als je bepaalde studies hebt voltooid die door Tampere University van Tampere University vermeld. Alleen deze studies worden geaccepteerd. Als u een aanvraag indient zonder een geldig resultaat van de taaltest, moet u de uitzonderingen zorgvuldig onderzoeken.

intake

Maximaal 145 studenten worden toegelaten tot het programma Informatica.

Het programma Computing Sciences omvat de volgende tracks: Data Science (MSc), Human-Technology Interaction (MSc), Human-Technology Interaction (MSc tech), Machine Learning (MSc tech), Software, Web

Toelatingsprocedure

Studenten worden geselecteerd voor het programma van die aanvragers die een volledige aanvraag indienen (aanvraag- en aanvraagdocumenten tegen de deadline) en voldoen aan de officiële criteria.

De studentenselectie wordt gemaakt door een toelatingscommissie op basis van de academische kwalificaties en verdiensten die worden weergegeven in de aanvraagdocumenten. Houd er rekening mee dat niet alle aanvragers die aan de vereisten voldoen, kunnen worden toegelaten.

Studenten die zijn toegelaten tot een masteropleiding kunnen worden verplicht om hun eerdere graad aan te vullen met aanvullende studies.

Alle studenten met een diploma van een Finse Universiteit voor Toegepaste Wetenschappen (AMK) zijn verplicht om een studiepakket te voltooien dat over het algemeen cursussen in wiskunde, natuurkunde en scheikunde omvat, afhankelijk van de achtergrond van de student. Toegelaten studenten zullen gedetailleerd over deze studies worden geïnformeerd wanneer de studies in het najaar van 2020 beginnen.

scoring

Het aantal in aanmerking komende aanvragers overschrijdt jaarlijks het aantal studenten dat kan worden aanvaard. De studentenselectie wordt gemaakt door een toelatingscommissie op basis van de academische kwalificaties en verdiensten weergegeven in de aanvraagdocumenten.

In dit programma worden aanvragers gerangschikt op basis van de toelatingspunten die ze ontvangen voor eerdere kwalificaties, Engelse taalvaardigheden en andere relevante factoren die de aanvraag ondersteunen.

Toegangspunten (maximaal 100 punten) worden gegeven in de volgende categorieën:

 • Vorige kwalificaties maximaal 60 punten
 • Engelse taalvaardigheid maximaal 10 punten:
  • 5 punten: bijv. TOEFL 92 / IELTS 6,5 en indien bewezen door eerdere studies aanvaard door Tampere University
  • 10 punten: bijv. TOEFL 103 of hoger / IELTS 7,5 of hoger
 • Andere relevante factoren die de applicatie ondersteunen maximaal 30 punten
 • CV / CV en de motivatiebrief ingediend bij de aanvraag vormen de basis van toelating punten gegeven in deze categorie.

Hoe te solliciteren

Toepassing stapsgewijze checklist
 1. Controleer de algemene subsidiabiliteits- en programmaspecifieke subsidiabiliteitscriteria van de programma's die u wilt toepassen. U mag drie programma's tegelijkertijd toepassen.
 2. Lees de instructies over hoe u een aanvraag kunt indienen en begin zo snel mogelijk met het voorbereiden van uw aanvraagdocumenten!
 3. Voer indien nodig een taaltest uit, zie de taalvereisten.
 4. Wanneer de aanvraagperiode wordt geopend, vult u de online applicatie op Studyinfo.fi in tijdens de aanvraagperiode en uploadt u de vereiste bijlagen voor de aanvraag. Aanvraagperiode 4 december 2019 om 8:00 GMT 2 - 15 januari 2020 om 15.00 GMT 2.
 5. Upload alle vereiste bijlagen en stuur de educatieve documenten per post, volgens de landspecifieke vereisten, indien van toepassing. Documenten moeten uiterlijk op 31 januari 2020 om 15.00 uur GMT 2 bij Tampere University Admissions Office zijn. De documenten moeten de universiteit binnen de gestelde termijn bereiken.
 6. Wacht tot de toelatingsresultaten begin april 2020 worden aangekondigd.
 7. Als je een studieplaats wordt aangeboden, vergeet dan niet om deze te accepteren voor de opgegeven deadline.
 8. Betaal het collegegeld, indien nodig. Begin met het voorbereiden van uw aankomst in Finland.
 9. Meld je aan als student en word lid van de community van Tampere University !
Online aanvraagformulier

Het online aanvraagformulier is tijdens de aanvraagperiode alleen beschikbaar op Studyinfo.fi. De aanvraagperiode begint op 4 december 2019 om 8 uur (GMT 2) en eindigt op 15 januari 2020 om 15 uur (GMT 2).

Behuizingen

U moet kopieën van alle vereiste documenten uploaden als bijlagen op het aanvraagformulier. Naast de algemene toepassingsbijlagen , hebben sommige programma's aanvullende programmaspecifieke bijlagen vermeld die nodig zijn bij het aanvragen van deze programma's.

U moet alle vereiste bijlagen online uploaden op uw aanvraagformulier op Studyinfo.fi. Naast het uploaden, moet u officieel gecertificeerde kopieën van uw educatieve documenten per post indienen bij het Tampere University Admissions Office. Kandidaten wier diploma's in bepaalde landen zijn behaald, moeten speciale aandacht besteden aan de documentatie en documenten uit deze landen moeten op een bepaalde manier worden ingediend. Deze landspecifieke vereisten moeten altijd eerst en vooral worden gevolgd, voorafgaand aan de reguliere vereisten.

Aanvragers moeten de educatieve documenten plaatsen bij het Admere Office van Tampere University zodat ze vóór 31 januari 2020 aankomen.

Er zijn geen programmaspecifieke bijlagen bij aanmelding voor dit programma.

Toelatingsresultaten en beroepen

De opnames worden begin april 2020 bekendgemaakt. Alle aanvragers worden op de hoogte gebracht van de opnames.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Tampere and Tampere University of Technology merged on January 2019. The new foundation-based Tampere University together with Tampere University of Applied Sciences form a new highe ... Lees meer

The University of Tampere and Tampere University of Technology merged on January 2019. The new foundation-based Tampere University together with Tampere University of Applied Sciences form a new higher education community in Tampere with competitive edges in technology, health and society. Our higher education community is the second largest university community in Finland with our 35 000 students, 50 international degree programmes, 3 500 international students and 1 000 international partnerships. Lees Minder