Masteropleiding in onderwijzen en leren

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Voor die studenten die gepassioneerd zijn in het volgen van hun masterstudies in onderwijzen en leren, leidt deze tweejarige masteropleiding die is gebaseerd op de Vasa-campus van Åbo Akademi University naar het certificaat van de Finse leraar. Het programma zal studenten voorbereiden en in staat stellen volledig in staat te zijn zelfstandig problemen in het onderwijs en het onderwijs te analyseren en op te lossen, terwijl hun vaardigheden door onderzoek worden ontwikkeld.

Vanuit een grotendeels op onderzoek gebaseerde benadering worden studies in deze cursus op een bepaalde manier gecombineerd met onderzoek. Met een nadruk op didactiek, beoogt dit programma studenten de pedagogische vaardigheden te bieden die nodig zijn voor onderwijsopdrachten in het basis- en voortgezet onderwijs. Studenten voorbereiden om de relevante curriculumvakken voor hun gekozen leeftijdscategorie te kunnen onderwijzen, zullen de studenten een reeks op school gebaseerde taken uitvoeren die theorie verbinden met de praktijk en tijd voor reflectie bieden. Studenten van dit programma kunnen zich verheugen op het leren van de kernwaarden van het onderwijs van de Finse leraar, inclusief het begrijpen van de holistische ontwikkeling van kinderen, positieve interactie tussen leraar en leerling, evenals het belang van synergie tussen de relatie tussen theorie en praktijk.

Dit programma is gericht op onderwijsopdrachten in het basis- en voortgezet onderwijs en biedt ook algemene pedagogische kwalificaties om les te geven op elk onderwijsniveau en om de academische en sociaal-economische groei van hun studenten bij te staan. Vaardigheden die tijdens deze cursus zijn geleerd, omvatten ook kwaliteiten om reflectieve leraren te zijn die op onderzoek gebaseerd bewijs en denken begrijpen en het is een relatie met onderwijs. Succesvolle afronding van dit programma zal ertoe leiden dat studenten een Fins lerarencertificaat krijgen.

128020_pexels-photo-301926.jpegPixabay / Pexels

Toelating

De aanvrager is rechtstreeks van toepassing op de masteropleiding in onderwijs en leren (TLearn). Aanvragers van de masteropleidingen die in het Engels worden onderwezen, moeten altijd hun kennis van de Engelse taal bewijzen en voldoen aan de algemene academische vereisten.

Specifieke vereisten

Mensen die een universitaire bachelordiploma of gelijkwaardig hebben afgerond in het onderwijs, of in een nauw verwant onderwerp (kwalificatie van de leraar), komen in aanmerking voor het programma.

Selectie

Selectie van studenten vindt plaats op basis van sollicitatiedocumenten (inclusief CV en motivatiebrief). Alleen aanvragers die aan de criteria voldoen, komen in aanmerking voor toelating.

Bij het selectieproces worden de volgende criteria in acht genomen:

  • De academische kwaliteit van de aanvrager en het succes en de relevantie van het algehele studierecord van de aanvrager in de voltooide bacheloropleiding en andere studies, voornamelijk beoordeeld op basis van het getuigschrift en het transcript van de verstrekte records.
  • Een motivatiebrief die de interesse van de aanvrager om in dit programma te studeren benadrukt, evenals een verbintenis tot onderzoek op academisch gebied (aangetoond in de motivatiebrief en CV).
  • Relevante werkervaring en andere verdiensten en kwalificaties gedocumenteerd in de CV en ondersteund door certificaten.

In overeenstemming met de Finse regelgeving voor het werken met kinderen, moeten toegelaten studenten een strafblad van hun respectieve thuislanden tonen voordat ze hun les kunnen volgen op een Finse school.

Er is geen toelatingsexamen. Toelating is gebaseerd op de aanvraag. Vanwege het grote aantal aanvragers is het voldoen aan de toelatingscriteria geen garantie voor toelating tot het programma.

Wie kan aanvragen?

U komt in aanmerking als kandidaat voor studies op masterniveau als

  • u voldoet aan de academische vereisten, dat wil zeggen dat u een nationaal erkende bachelor of equivalent van een erkende instelling voor hoger onderwijs heeft,
  • u voldoet aan de taalvereisten,
  • u voldoet aan de programmaspecifieke eisen; dat wil zeggen dat je diploma in een relevant veld staat voor de masteropleiding waarvoor je solliciteert.

Als je afstudeert na de aanmeldingsdeadline, kun je een aanvraag indienen op voorwaarde dat de vereiste sollicitatiedocumenten worden ingediend en uiterlijk op 31 juli 2020 om 15:00 uur (tijd van Helsinki) aankomen in Åbo Akademi.

Als u de TOEFL, IELTS, PTE Academic test, C1 Advanced of C2 Proficiency test moet afleggen om aan de taalvereisten te voldoen (de meeste aanvragers moeten een van deze tests afleggen), meld u dan onmiddellijk aan voor de test.

Carriere vooruitzichten

Dit programma is bedoeld om studenten voor te bereiden op het worden van experts op het gebied van onderwijzen en leren, in diverse onderwijsomgevingen met een specifieke focus op basis- en voortgezet onderwijs.

Afgestudeerden van dit masterprogramma kunnen blijven werken als opvoeders (lager en middelbaar), onderwijsexperts, onderwijsadviseurs en andere onderwijsgerelateerde banen.

Na afronding van dit programma kunnen studenten postdoctorale studies volgen voor de Doctorate of Philosophy aan Åbo Akademi. De master-afgestudeerden komen in aanmerking voor een functie in de Graduate School van de universiteit en andere doctoraatsprogramma's binnen Finse instellingen voor hoger onderwijs.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The task of Åbo Akademi University is to provide an open university environment for quality research and studies with a Nordic and international anchorage. Åbo Akademi University is particularly taske ... Lees meer

The task of Åbo Akademi University is to provide an open university environment for quality research and studies with a Nordic and international anchorage. Åbo Akademi University is particularly tasked with educating Swedish- speaking experts to satisfy the future needs in Finland. Lees Minder
Turku , Vaasa + 1 Meer Minder