utu.fi/graden
Haal een diploma op het gebied van onderwijs met een geavanceerde combinatie van theorie en praktijk!
Behaal een diploma op het gebied van onderwijs met een geavanceerde combinatie van theorie en praktijk! De masteropleiding Education and Learning leidt je op voor verschillende nationale en internationale taken op het gebied van onderwijs.
Het programma Onderwijs en Leren heeft tot doel experts op te leiden op het gebied van onderzoek naar leren en onderwijssociologie. Het doet dit door het onderwijs zowel vanuit micro- als macroniveau te benaderen tijdens de basisstudies, de keuzevakken en het onderwerp van hun masterproef, maar ook door 21st-eeuwse vaardigheden (zoals gedefinieerd in internationale beleidsdocumenten) op het gebied van leren vaardigheden (bijv. probleemoplossend denken, metacognitie levenslang leren), levensvaardigheden (bijv. communicatie, samenwerking, cultureel bewustzijn en netwerken) en geletterdheid (informatie, ICT en wiskundige en wetenschappelijke geletterdheid), als referentie bij het organiseren van de inhoud van het curriculum. Deze graad vormt geen formele onderwijsbevoegdheid.
Gedurende de studies wordt een sterke nadruk gelegd op de onderzoeksvaardigheden van studenten. De aanvragers hebben ook de mogelijkheid om een dubbele graadoptie aan te vragen, het Fins-Duitse masterprogramma in het onderwijs, waarbij een deel van de studie wordt voltooid aan de universiteit van Regensburg, Duitsland.
Academische uitmuntendheid en ervaring
De master Education and Learning is een tweejarig programma dat experts en onderzoekers opleidt voor verschillende nationale en internationale taken op het gebied van onderwijs.
Het EdLearn-programma heeft tot doel experts op te leiden op het gebied van onderzoek naar leren en onderwijssociologie. Het doet dit door het onderwijs zowel vanuit micro- als macroniveau te benaderen tijdens de basisstudies, de keuzevakken en het onderwerp van hun masterproef, maar ook door 21st-eeuwse vaardigheden (zoals gedefinieerd in internationale beleidsdocumenten) op het gebied van leren vaardigheden (bijv. probleemoplossend denken, metacognitie levenslang leren), levensvaardigheden (bijv. communicatie, samenwerking, cultureel bewustzijn en netwerken) en geletterdheid (informatie, ICT en wiskundige en wetenschappelijke geletterdheid), als referentie bij het organiseren van de inhoud van het curriculum.
Deze vaardigheden komen in het hele curriculum aan bod via inhoud, studiearrangementen en in het masterproefproject. Tegelijkertijd wordt de masterproef ook beschouwd als een belangrijk specialisatiegebied tijdens de studies in het programma.
Voorkeursonderzoeksgebieden voor een masterproef in het programma zijn onderverdeeld in twee hoofdonderzoeksgebieden die aansluiten bij de afdelingen in de Faculteit Educatie:
onderzoek met betrekking tot leren en instructie, en
onderzoek met betrekking tot onderwijsbeleid en onderwijssociologie.
In het eerste gebied kunnen scripties bijvoorbeeld worden gedaan in het kader van onderzoeksthema's als onderwijs en lerarenopleiding, wetenschappelijk en wiskundig denken in de gedigitaliseerde wereld, multiculturalisme, rechtvaardigheid en maatschappelijke verandering; Welzijn, participatie en vermijden van marginalisering, Expertise en hoger onderwijs, en Vroegschoolse educatie.
Op het tweede gebied kunnen deze bijvoorbeeld worden gedaan in het kader van onderzoeksthema's zoals vergelijkend onderzoek naar onderwijssystemen en onderwijsbeleid; onderwijsovergangen en -trajecten van jongeren; inclusie in het onderwijs, rechtvaardigheid en rechtvaardigheid, en onderzoek naar hoger onderwijs, levenslang leren en het beroepsleven.
In beide gebieden worden kwantitatieve, kwalitatieve en gemengde en/of multi-methode benaderingen van gegevensverzameling en kritische analyse gebruikt, vaak binnen vergelijkende ontwerpen.
Masterproef & Onderwerpen
Studenten voltooien een masterproef als onderdeel van de geavanceerde studies op het gebied van onderwijskunde. Een masterproef moet aantonen dat de studenten:
Vermogen tot wetenschappelijk denken.
Beheersing van de vereiste onderzoeksmethoden.
Bekendheid met het onderwerp van de scriptie.
Kunnen communiceren in een wetenschappelijke context.
Er zijn twee belangrijke onderzoeksgebieden voor de masterscripties in het programma: 1) onderzoek naar leren en instructie, en 2) onderzoek naar onderwijsbeleid en onderwijssociologie.
Voorbeelden van scriptieonderwerpen:
Aanwezigheidsbeleid matigt de invloed van prestatiedoelen en overdracht van training.
Analyse van onderwijsoverdracht en beleidsveranderingen na PISA in Japan en Finland.
Prestatiedoelen, leerstrategieën en examenprestaties bij het leren van Engels: een onderzoek onder niet-gegradueerde EFL-leerlingen in China.
Kinderen met gehoorproblemen in basisschoolomgevingen in Pakistan en Finland.
Ontwikkelingstrajecten naar het concept van rationale getallen: een latente overgangsanalyse van leerlingen van het derde tot het zesde leerjaar.
Buitenschoolse taalactiviteiten in het hoger onderwijs: perspectieven van docenten en studenten.
Dubbele graad mogelijk
De aanvragers kunnen een optie kiezen die leidt tot twee masterdiploma's. Deze dubbele opleiding wordt het Fins-Duitse masterprogramma in het onderwijs genoemd en leidt tot de volgende graden: Master of Arts in Education van de University of Turku en Master of Arts Erziehungswissenschaft (Educational Science) van de Universiteit van Regensburg, Duitsland. De studies duren twee jaar (120 ECTS-credits).
Een student die is toegelaten tot de double degree-optie studeert het 2e semester aan de University of Regensburg, Institute of Education.
Het aantal studenten dat wordt toegelaten tot de opleiding Onderwijs en Leren is maximaal 20: maximaal 20 studenten voor de single degree-optie en van de 20 best scorende aanvragers worden maximaal 5 studenten toegelaten tot de double degree-optie.