Masteropleiding in moleculaire technieken in de levenswetenschappen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het programma is een unieke samenwerking tussen Karolinska Institutet , KTH Royal Institute of Technology en Stockholm University, in de omgeving van Science for Life Laboratory, Stockholm. De studenten krijgen een uitgebreide opleiding in de levenswetenschappen, waarbij de nadruk wordt gelegd op geavanceerde methoden in bioinformatische analyse van big data, gecombineerd met ultramoderne technieken die worden gebruikt in de moderne "high throughput" moleculaire biologie en hoe biologische bevindingen te vertalen naar diagnostische hulpmiddelen en nieuwe behandelingen.

karolinska

Programma presentatie

Dit tweejarige masterprogramma wordt gegeven door een team van docenten die internationaal erkende onderzoekers zijn in hun respectieve disciplines om een relevant curriculum op het gebied van onderzoek te garanderen. Het programma bestaat uit cursussen die gericht zijn op het geven van een solide opleiding in een combinatie van moleculaire biologie, biotechnologie en geneeskunde met een focus op high-throughput biologie en analyse van big data voor vertaling van biologische bevindingen van laboratoriumtafel naar patiëntbed. Het onderwijs is ook gericht op het ontwikkelen van vaardigheden en capaciteiten die essentieel zijn voor de professionele carrière - inclusief mondelinge en schriftelijke presentatie, teamwerkvaardigheden en hoe ethische en maatschappelijke overwegingen te maken over levenswetenschappelijke kwesties, die allemaal belangrijk zijn voor het vermogen om projecten te leiden in de academische wereld en de industrie.

Jaar 1
Het eerste jaar omvat cursussen voor gevorderden op het gebied van genetica, biofysische chemie en translationele geneeskunde, evenals de grondslagen van bio-informatica en vergelijkende genomica. Er is ook een projectcursus. Alle drie de universiteiten bieden cursussen aan gedurende het eerste jaar, met de nadruk op Karolinska Institutet (herfstsemester) en Stockholm University (voorjaarssemester).


Jaar 2
Het tweede jaar biedt cursussen in toegepaste gentechnologie, proteomics, medicijnontwerp en bio-informatica-analyse van grootschalige gegevens. Er is ook een projectcursus. De meeste cursussen tijdens het herfstsemester worden aangeboden door KTH Royal Institute of Technology. In het voorjaarssemester wordt het individuele afstudeerproject uitgevoerd.

karolinska2

Het aanvraagproces voor het programma wordt afgehandeld door het Royal Institute of Technology (KTH) in samenwerking met Stockholm University (SU) en Karolinska Institutet (KI).

Gedetailleerde informatie over het benodigde document en het aanvraagproces is hier in het Engels beschikbaar .

karolinska3

Carrièremogelijkheden

De combinatie van moleculaire biologie, biotechnologie en geneeskunde zorgt voor een uitstekend profiel voor een professionele onderzoekscarrière in een academische setting of in de biotechnologische en farmaceutische industrie. De biowetenschappelijke industrieën en academische instellingen die in deze gebieden werken, zijn actief en de biowetenschappelijke sector breidt zich wereldwijd uit, wat studenten een uitstekende arbeidsmarkt en een breed scala aan mogelijke banen biedt.

Meer informatie

Toelatingen voor het programma worden afgehandeld door KTH Royal Institute of Technology. Als je vragen hebt over je aanmelding of toelating, raadpleeg dan KTH's informatie over aanmelding en toelating.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Karolinska Institutet is a one-faculty university dedicated solely to the medical and health sciences, with a reputation for top quality research and innovation. Karolinska Institutet is consistently ... Lees meer

Karolinska Institutet is a one-faculty university dedicated solely to the medical and health sciences, with a reputation for top quality research and innovation. Karolinska Institutet is consistently ranked in the top 50 universities globally and the top 10 medical universities in Europe. Lees Minder