Masteropleiding in bio-energiesystemen

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

De toekomstige energie-uitdaging vereist nieuwe toevoer van betaalbare duurzame energie.

Meer gebruik maken van de beschikbare duurzame energiesystemen is een manier om de uitdaging van de klimaatverandering aan te gaan en tegelijkertijd de beschikbaarheid van energievoorraden voor ons allemaal te waarborgen.

Bio-energie zal in de toekomst een aanzienlijk deel uitmaken van schone en haalbare energiesystemen, en het gebruik ervan neemt wereldwijd toe. Bij het gebruik van bio-energie moeten we ervoor zorgen dat het duurzaam en haalbaar is. Dit masterprogramma geeft je vaardigheden om dit te doen, van de grondstof van brandstoffen tot oogsten en thermische conversie naar elektriciteit en warmte.

Tijdens de onderzoeken leer je hoe verschillende grondstoffen kunnen worden omgezet in elektriciteit en warmte en welke eisen de brandstof stelt aan de techniek en het systeem. Daarnaast leer je hoe bio-energiesystemen werken als onderdeel van uitgebreide energiesystemen. Je leert over energie-economie en processen met betrekking tot bio-energiesystemen.

In dit programma leert u hoe u veilig, economisch en met behulp van emissiearme technologie en duurzame energiebronnen energie kunt produceren. Als u bent afgestudeerd, begrijpt u de voor- en nadelen van verschillende technologieën voor het genereren van bio-energie en kunt u kleinschalige bio-energiesystemen ontwerpen.

Leerresultaten

In dit programma leert u hoe u veilig en economisch energie kunt produceren.

U begrijpt de voor- en nadelen van verschillende technologieën voor het opwekken van bio-energie en kunt deze uitleggen.

Na afronding van deze masteropleiding beschik je over:

 • competentie om energieomzettingsprocessen voor verschillende toepassingen te analyseren, ontwerpen en selecteren, rekening houdend met technologische, economische, ecologische en maatschappelijke aspecten;
 • professionele vaardigheden om te werken als specialist in energietechnologie: je kunt deelnemen aan strategische planning om het gebruik van bio-energie te vergroten;
 • kennis om wiskundige modellen toe te passen en te ontwikkelen om energietechnologische problemen op te lossen, de voorwaarden voor het gebruik van biobrandstoffen (processen en apparatuur) te begrijpen en kleinschalige bio-energiesystemen te onderzoeken en te ontwerpen;
 • teammanagementvaardigheden om zowel nationale als internationale projecten te beheren en te organiseren.

Diploma structuur en studies

De masteropleiding Bioenergy Systems is een tweejarig programma.

Het leidt tot de graad van Master of Science in Technology, M.Sc. (Tech.), Dat is 120 ECTS-credits. Het programma omvat kern-, geavanceerde specialisatie-, minor- en keuzevakken.

Kernstudies, 26 ECTS-credits, omvatten cursussen over bio-energie, technologie en maatschappij, en energie-economie.

Gevorderde specialisatiestudies, 42-65 ECTS-studiepunten, omvatten verplichte en alternatieve studies:

 • Verplichte studies: energiesysteemtechniek, bio-energietechnologieoplossingen, energie-economie, stoomketels, vloeistofmachines, ontwerp van energiecentrales.
 • Alternatieve studies: stadsverwarming, geavanceerde modellering van transportfenomenen, energiescenario's, stoomturbines, technologie voor hernieuwbare energie, ontwerp van vloeistofmachines.

Minor studies, 0-32 ECTS-credits, omvatten onderwerpen in milieuverantwoordelijkheid, het modelleren van energiesystemen en biogebaseerde chemische technologie.

In keuzevakken kun je bij LUT elke discipline kiezen.

De masterproef , 30 ECTS-credits, is een geavanceerd onderzoeksproject dat tijdens het vierde semester wordt afgerond. De masterproef vereist ongeveer zes maanden voltijds werk.

Double degree-studies voor LUT-studenten

Het programma biedt ook een mogelijkheid voor dubbele studies. Studenten die zijn toegelaten tot de dubbele opleiding ontvangen een diploma van twee universiteiten nadat ze hebben voldaan aan de diploma-eisen van beide betrokken universiteiten.

Studenten die zijn toegelaten om de masteropleiding in dit programma aan de LUT af te ronden, kunnen een aanvraag indienen voor het dubbele programma bij de Peter the Great St. Petersburg Polytechnical University.

Double degree-studies voor studenten van partneruniversiteiten

Studenten van partneruniversiteiten kunnen studeren als double degree-studenten aan LUT. Studenten die zijn toegelaten tot de dubbele opleiding ontvangen een diplomacertificaat van twee universiteiten nadat ze hebben voldaan aan de graadvereisten van beide universiteiten.

De double degree partneruniversiteiten van het programma zijn de volgende:

 • Moscow Power Engineering Institute, Rusland
 • Peter de Grote Polytechnische Universiteit van St. Petersburg, Rusland
 • St. Petersburg Mining University, Rusland
 • Tomsk Polytechnic University, Rusland

Carriere vooruitzichten

Het programma biedt u toegang tot de nieuwste informatie over de sector van de hernieuwbare energie en hoe dit uw toekomstige carrière beïnvloedt.

Je gaat trainen om te werken in internationale, multidisciplinaire en multiculturele omgevingen.

De toch al uitgebreide energiesector groeit wereldwijd, maar verandert daarnaast om te reageren op wereldwijde uitdagingen. Onze afgestudeerden hebben de vaardigheden om niet alleen de transitie het hoofd te bieden, maar ook om de chauffeurs te zijn. Er is een constante behoefte aan nieuwe experts met de nieuwste vaardigheden en kennis van de technologieën die nu en in de toekomst beschikbaar zijn.

Onze afgestudeerden vinden werk in veel vakgebieden. Ze werken echter meestal in onderzoek en ontwikkeling, energieproductie en / of verkoop, of als verkoopingenieurs, managers, consultants en ambtenaren. Wereldwijd is de energiesector omvangrijk en zijn er volop mogelijkheden om te werken bij grote bedrijven, MKB, overheidsinstellingen of ngo's.

Afgestudeerden kunnen gespecialiseerde posities vinden in bijvoorbeeld ontwerp en productontwikkeling, productie en exploitatie, management, verkoop en marketing, onderzoek en onderwijs, en overheden en organisaties.

Je krijgt ook een stevige basis om je studies in doctoraatsprogramma's voort te zetten.

Hoe aan te vragen

Neem een van de belangrijkste beslissingen voor uw toekomst en studeer bij ons - we beloven dat u uw investering de moeite waard maakt.

Elk jaar start een groot aantal studenten van over de hele wereld met hun studie aan de LUT University .

Waarom wordt u niet een van de volgende die zich bij ons aansluit?

Wees nieuwsgierig. Wees een van ons.

Je kunt je bij deze master aanmelden via het rollende of het reguliere toelatingsproces:

 • Reguliere toelating: 1 december 2020 - 20 januari 2021
 • Rolling toelating: 1 november 2020 - 31 mei 2021
Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

LUT University is a pioneering science university in Finland, bringing together the fields of science and business since 1969.

LUT University is a pioneering science university in Finland, bringing together the fields of science and business since 1969. Lees Minder
Lappeenranta , Lahti + 1 Meer Minder