Masteropleiding in Software Engineering en Digitale Transformatie

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Softwareontwikkeling en digitalisering vormen een integraal onderdeel van de moderne samenleving en vormen vrijwel alles, van de objecten om ons heen tot de manieren waarop we communiceren.

De masteropleiding Software Engineering and Digital Transformation richt zich op het ontwikkelen van geavanceerde kennis en expertise voor het ontwerp en de ontwikkeling van software en digitale diensten en de digitale transformatie van bedrijfsprocessen. Het programma heeft een Euro-Inf®-label en ASIIN-accreditatie.

Het programma richt zich op de toepassing van technische principes van software en systeemontwikkeling, waaronder ontwerpmethodieken, bedrijfsprocessen en servicemodellering en re-engineering, werkingsprincipes en benaderingen voor onderhoud en kwaliteitsborging.

Digitale transformatie verwijst in deze context naar de verandering die verband houdt met de toepassing van de kennis van software-engineering bij de transformatie en modernisering van digitale activa van bedrijven en industrie.

U kunt zich specialiseren in een van twee gebieden: Software Engineering of Digital Transformation

De specialisatie Software Engineering bouwt voort op bachelorstudies in software engineering en heeft tot doel professionele vaardigheden in deze discipline te ontwikkelen. Voortbordurend op de gemeenschappelijke onderwerpen van software engineering en andere gebieden van informatietechnologie, zoals softwareontwikkeling, kwaliteitsborging en testen of softwareontwerp, biedt deze specialisatie kansen voor studenten om deel te nemen aan en vaardigheden voor onderzoek te ontwikkelen.

Vanuit een praktisch oogpunt bereidt deze specialisatie studenten voor op gespecialiseerde rollen of project- en teamleidersfuncties.

De specialisatie digitale transformatie is gericht op het opbouwen van expertise op het gebied van software- en serviceontwerp en -herontwerp, herstructurering en digitalisering van bedrijfsprocessen voor moderne bedrijven, en digitalisering van industriële workflows.

Deze specialisatie biedt een frisse start aan degenen die eerder 24 ECTS-credits of meer hebben gestudeerd in informatica of aanverwante disciplines (IT / IS of software engineering), maar geen bachelordiploma in dat domein hebben. De specialisatie heeft tot doel professionele vaardigheden in deze discipline te ontwikkelen en studenten de mogelijkheid te bieden om onderzoek te doen en hun onderzoeksvaardigheden te ontwikkelen.

Leerresultaten

Na je afstuderen heb je een solide basis in software engineering.

U kunt informatica, kennis van software-engineering, best practices en normen die geschikt zijn voor het ontwerpen van complexe softwaresystemen beschrijven en toepassen.

Je krijgt:

 • bekwaamheid in het ontwerpen, evalueren en aanpassen van softwareprocessen en softwareontwikkelingstools om te voldoen aan de behoeften van een geavanceerd ontwikkelingsproject;
 • vaardigheden om gebruikersbehoeften op te wekken en een effectieve softwareoplossing te ontwerpen;
 • kennis die helpt bij het herkennen van menselijke, veiligheids-, sociale en ondernemerskwesties en verantwoordelijkheden die relevant zijn voor technische software en de digitalisering van diensten;
 • een professioneel netwerk in Finland door middel van praktische opdrachten bij echte bedrijven tijdens je studie.

Als afgestudeerde van de specialisatie Software Engineering ben je in staat softwaresystemen te ontwerpen en architecturen te definiëren in open en gedistribueerde omgevingen op een holistische en integratieve manier. Je leert de beste software engineering praktijken en standaarden toe te passen op softwareontwikkeling en de evolutie van diverse soorten softwaresystemen.

Als afgestudeerde van de specialisatie Digitale transformatie leer je digitale bedrijfsmodellen en waardecreatiepraktijken te analyseren en te ontwikkelen door middel van het opnieuw ontwerpen van processen en diensten. Je zult ook in staat zijn om de zakelijke impact en kostenvoordelen van digitalisering op individuen, organisaties, de samenleving en de wereld te evalueren, en ontwerpondersteunende bedrijfsarchitecturen.

Diploma structuur en studies

De masteropleiding in Software Engineering en Digital Transformation is een tweejarig programma. Het leidt tot de graad van Master of Science in Technology, M.Sc. (Tech.), Wat 120 ECTS-credits is.

Het programma omvat kern-, geavanceerde specialisatie-, minor-, taal- en keuzevakken.

Kernstudies, 31 ECTS-credits, omvatten cursussen over software-engineeringmodellen en -methoden, requirements-engineering, het uitvoeren van een softwareproject en methoden voor onderzoeksontwerp.

Geavanceerde specialisatiestudies, 65 ECTS-credits, zijn beschikbaar in Software Engineering en Digital Transformation. Je specialiseert je in een van deze twee vakgebieden.

 • Software engineering omvat studies over onderwerpen zoals architecturen en architecturale patronen, gegevensintensieve softwaresystemen, softwareonderhoud en kwaliteitsborging bij softwareontwikkeling.
 • Digitale transformatie omvat studies over onderwerpen als modellering van bedrijfsprocessen, de effecten en voordelen van digitalisering, digitale bedrijfsplatforms en business intelligence.

Minorstudies, 24 ECTS-credits, aanbevolen door het programma zijn industriële engineering en management, bedrijfsanalyse of internationale zaken en management.

Keuzevakken kunnen worden gekozen uit alle disciplines van LUT om je studies aan te vullen.

De masterproef , 30 ECTS-credits, is een geavanceerd onderzoeksproject dat tijdens het vierde semester wordt afgerond. De masterproef maakt deel uit van de voortgezette specialisatiestudies en vereist ongeveer zes maanden voltijds werk.

Double degree-studies voor studenten van partneruniversiteiten

Studenten van partneruniversiteiten kunnen studeren als double degree-studenten aan LUT.

De double degree partneruniversiteiten van het programma zijn de volgende:

 • Hogere School of Economics, Rusland
 • Peter de Grote Polytechnische Universiteit van St. Petersburg, Rusland
 • Zuid-Oeral State University, Rusland
 • St. Petersburg University of Information Technologies, Mechanics and Optics, Rusland

Studenten toegelaten tot de dubbele opleiding ontvangen een diploma van twee universiteiten nadat zij hebben voldaan aan de diplomavoorwaarden van beide universiteiten.

Carriere vooruitzichten

Het begrijpen van verschillende dimensies van software-engineering is vandaag de dag noodzakelijk voor elke professional.

Er zijn veel redenen waarom software engineering zo populair is, zoals goede werkzekerheid, hoge startsalarissen en diverse vacatures in verschillende bedrijfstakken.

Software-ingenieurs kunnen ook flexibele werkschema's hebben - ze kunnen overal werken waar een computer en een internetverbinding is.

Mogelijke vacatures voor afgestudeerden van Software Engineering :

 • software ontwikkelaar
 • software architect
 • vereisten ingenieur
 • database Administrator
 • specialist gebruikerservaring
 • teamleider
 • projectleider

Mogelijke vacatures voor afgestudeerden van Digital Transformation :

 • bedrijfsprocesanalist
 • zakelijke dienstverlener
 • consultant voor digitale transformatie
 • manager bedrijfsinformatie
 • projectleider
 • projectleider
 • digitale transformator

Hoe aan te vragen

Neem een van de belangrijkste beslissingen voor uw toekomst en studeer bij ons - we beloven dat u uw investering de moeite waard maakt.

Elk jaar start een groot aantal studenten van over de hele wereld met hun studie aan de LUT University .

Waarom wordt u niet een van de volgende die zich bij ons aansluit?

Wees nieuwsgierig. Wees een van ons.

Je kunt je bij deze master aanmelden via het rollende of het reguliere toelatingsproces:

 • Reguliere toelating: 1 december 2020 - 20 januari 2021
 • Rolling toelating: 1 november 2020 - 31 mei 2021
Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

LUT University is a pioneering science university in Finland, bringing together the fields of science and business since 1969.

LUT University is a pioneering science university in Finland, bringing together the fields of science and business since 1969. Lees Minder
Lappeenranta , Lahti + 1 Meer Minder