Masteropleiding bankieren en financieren

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Met een uitdagend curriculum is het masterprogramma voor bankieren en financieren (MBF) een van de toonaangevende internationale financieringsprogramma's. Het eindigde als zesde in de Financial Times Ranking 2018.
Op het gebied van financiële markten, financiële instellingen, bedrijfsfinanciering en kwantitatieve methoden biedt het programma hoogwaardig onderwijs in zowel theorie als toepassing . Het is ontworpen om onze studenten te trainen in de kritische reflectie van verschillende concepten en benaderingen die gelden in financiële theorie en praktijk.
Educatieve doelen
De educatieve doelen van het programma omvatten drie dimensies:
1. Functionele dimensie
Inzicht in de functie en het belang van financiële bemiddeling in de context van de huidige en toekomstige ontwikkeling van economische systemen en de integratie daarvan in de sociale, juridische en politieke sfeer.
2. Instrumentele dimensie
Kennis van de theorie en toepassing van financiële markten, kenmerken en implementatie van moderne financiële instrumenten, en de kernfuncties van modern financieel management.
3. Institutionele dimensie
Kennis van de kernfuncties van planning, sturing en supervisie van financiële instellingen en hun strategische bedrijfseenheden.
CFA
Het MBF-programma is een officiële programma-partner van het CFA Institute en de CAIA Association. Het MBF-programma dekt meer dan 70% van de kennis van de kandidaat voor alle drie niveaus van het CFA-programma. Dankzij deze partnerschappen kan de MBF jaarlijks CFA- en CAIA-beurzen toekennen aan uitstekende MBF-studenten die aan het programma beginnen.
Curriculum: inhoud en structuur
Het MBF-programma heeft een duidelijke en flexibele structuur. De kernstudies bestaan ​​uit drie verplichte vakken en een ruime keuze aan keuzevakken, waaronder een onderzoeksseminar en de masterscriptie.
Verplichte onderwerpen
In het eerste semester van het programma volgen de studenten de verplichte cursussen Financiële Markten, Financiële Instellingen en Kwantitatieve Methoden. In deze uitdagende cursussen zal de essentiële kennis van financiën worden verworven.
Kern keuzevakken
In het tweede en derde semester kunnen studenten hun individuele curriculum ontwerpen op basis van hun voorkeuren en kunnen ze verschillende kernvakken kiezen om zich te concentreren op financiële markten, bedrijfsfinanciering, instellingen of methoden. Ze kunnen cursussen vrij combineren uit onze lange lijst met kernvakken.
Onderzoek seminar
In het onderzoeksseminar moeten studenten een seminarpaper schrijven met een onderzoeksfocus en zij moeten hun bevindingen presenteren. In combinatie met de masterproef biedt de MBF daarom een ​​grondige voorbereiding voor een Ph.D.
Onafhankelijke keuzevakken
Zelfstandige keuzevakken creëren extra keuzemogelijkheden: studenten kunnen deelnemen aan verdere keuzevakken uit het MBF of aan cursussen van andere masteropleidingen.
Carrière perspectieven
MBF-afgestudeerden zijn voorbereid op de financiële uitdagingen van de toekomst, zowel in Zwitserland als in de rest van de wereld. Ze zijn goed uitgerust om:
• banen aannemen bij financiële instellingen zoals banken, verzekeringsmaatschappijen, vermogensbeheerders, enz .;
• werk voor adviesbureaus;
• werken als accountants op het gebied van bankieren en verzekeren;
• gaan naar de financiële of strategische afdelingen van industriële bedrijven;
• een academische carrière na te streven in het financieren, bankieren of verzekeringsbeheer in het kader van doctorale studies (Ph.D.).
Internationale uitwisselingsprogramma's
MBF-studenten krijgen de mogelijkheid om deel te nemen aan de volgende double degree- en uitwisselingsprogramma's:
• CEMS MIM
• Double degree-programma's met ESADE, Barcelona, ​​Spanje; HEC, Parijs, Frankrijk; RSM Erasmus University, Rotterdam, Nederland; Università Commerciale Luigi Bocconi, Milaan, Italië; en FGV-EAESP, São Paulo, Brazilië
• Uitwisselingsprogramma's met ca. 200 partneruniversiteiten
Toelating tot het MBF-programma:
Raadpleeg onze website voor de nieuwste gedetailleerde toelatingscriteria.
www.admissions.unisg.ch
www.mbf.unisg.ch
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

With success: the University of St.Gallen has constantly been ranked among the top business schools in Europe. The Master's Programme in Strategy and International Management is ranked 1st worldwide i ... Lees meer

With success: the University of St.Gallen has constantly been ranked among the top business schools in Europe. The Master's Programme in Strategy and International Management is ranked 1st worldwide in the Financial Times Masters in Management Ranking. The Master in Banking and Finance is ranked 6th in the FT Masters in Finance Ranking. International accreditations by EQUIS, AACSB and AMBA underline our commitment to a holistic curriculum that meets the highest academic standards. We aim to develop students both in professional and personal terms by providing them with an education along humanist lines. Lees Minder