masteropleiding Operations Research

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Masteropleiding Operations Research

&nbsp

In de huidige wereld is er een overvloed aan informatie, data en kennis die kunnen worden onderzocht en samengebracht, tot een dieper inzicht in de onderliggende mechanismen te krijgen om te kunnen betere beslissingen te nemen. Operations Research (OR) is de jonge en moderne discipline die wil bereiken alleen dat, met de hulp van state-of-the-art wetenschappelijke technieken en software. De masteropleiding Operations Research onderzoekt het gebruik van de toegepaste wiskunde aan processen, problemen en activiteiten te analyseren om hun doel en effectiviteit te bepalen met het oog op het maximale niveau van efficiëntie te krijgen.

&nbsp

Het informatietijdperk heeft geleid tot een breed scala van toepassingen voor operationeel onderzoek in belangrijke gebieden van de moderne samenleving, met inbegrip economie, telecommunicatie, bio-informatica, engineering, gezondheidszorg, ICT, logistiek en procesindustrie.

&nbsp

&nbsp

Carrièremogelijkheden

&nbsp

De masteropleiding Operations Research biedt u een uitstekende kwalificaties te streven naar een carrière in de professionele, consultancy, industrie of wetenschappelijk onderzoek. De Operations Research programma is gebaseerd op de Project-Centred Learning (PCL) onderwijs system.Through het programma, dat u het verwerven van een grondige kennis van state-of-the-art methoden, technieken en algoritmen die worden gebruikt om alle belangrijke kwesties in wiskundige modellering en besluitvorming. Het biedt ook effectieve hands-on ervaring in het toepassen van deze kennis, door middel van de computer lessen, de groep onderzoeksproject, en de master's thesis onderzoek. De PCL onderwijs systeem bevat een aantal belangrijke vaardigheden, waaronder het werken in teams, interview technieken, project planning en presentatie. Elk van deze vaardigheden zal belangrijk zijn om toekomstige werkgevers.De unieke en moderne mix van cursussen binnen dit programma voorziet onze afgestudeerden met alle benodigde flexibiliteit om een ​​succesvolle professionele carrière in een gebied van persoonlijk belang te ontwikkelen. De uitgebreide opleiding, de praktische vaardigheden en de internationale oriëntatie van het programma zal de wereld voor u open.

&nbsp

Afgestudeerden van de masteropleiding Operations Research al eerder gevonden doctoraal-en managementfuncties bij universiteiten, onderzoeksinstituten, overheidsinstellingen, en bij R & D-afdelingen in de industrie. Anderen hebben opgenomen consultancy en management posities in bedrijven met betrekking tot wiskundige modellering, logistiek, en de planning en scheduling van productieprocessen. Er is een groeiende vraag naar afgestudeerden van de masteropleiding Operations Research van de gebieden van de biomedische engineering en bio-informatica.Bij het aanvragen van posities, zijn afgestudeerden van de masteropleiding in Operations Research vaak de voorkeur vanwege hun probleemoplossende houding, hun moderne wetenschappelijke vaardigheden, hun flexibiliteit en hun vermogen om te modelleren en complexe problemen te analyseren vanuit verschillende toepassingsdomeinen.

&nbsp

&nbsp

Programma-informatie

&nbsp

De masteropleiding in Operations Research is een twee-jarige opleiding en leidt tot de titel Master of Science (M.Sc.). Operations Research is het vakgebied dat zich bezighoudt met optimalisatie en besluitvorming, met behulp van tools en modellen uit de toegepaste wiskunde.

&nbsp

Tijdens het eerste jaar van het programma, studenten deelnemen aan twee onderzoeksprojecten die kennis opgedaan met de cursussen gevolgd te nemen.

&nbsp

Tijdens het eerste semester van het tweede jaar, het programma stelt u in staat na te streven persoonlijke interesses.U kunt deelnemen aan een internationale uitwisseling, een keuzevak semester, doe een bedrijf of een onderzoeksstage. In het tweede semester van het tweede jaar, werk je aan je masterthesis over een onderzoek onderwerp van uw persoonlijke interesse, onder toezicht van een van de academische personeelsleden. U kunt dit doen masterproef onderzoek intern of extern bij een bedrijf of in samenwerking met een van de partneruniversiteiten van DKE.

&nbsp

&nbsp

Programma beschrijving

&nbsp

De masteropleiding Operations Research omvat een breed scala aan onderwerpen in de toegepaste en theoretische gebieden, met de nadruk op de volgende onderwerpen:

&nbsp

- Optimalisatie van continue functies en problemen van een combinatorische aard

- Zakelijke IT-concepten, productie planning, scheduling-en supply chain management

- Modellering en besluitvorming onder willekeur, bijvoorbeeld in wachtrijtheorie en simulatie

- Signaal-en beeldverwerking met de nadruk op wavelet analyse en toepassingen in de biomedische domein

- Bio-informatica: gen-en eiwit interactie netwerken, erfenis bomen uit DNA en data-mining voor sequenties in het DNA

- Schatting en identificatie van wiskundige modellen, en montage modellen om gegevens te

- Dynamische speltheorie, niet-coöperatieve spellen en strategische besluitvorming met toepassingen in de evolutietionaire speltheorie en biologie

- Basis voor een teruggekoppelde regeling design en optimale controle, voor stabilisatie en voor het bijhouden van een gewenst gedrag

- Symbolische berekeningen en exacte numerieke berekening, met aandacht voor snelheid, efficiëntie en geheugengebruik.

&nbsp

Daarnaast kunnen master's thesis onderzoeksprojecten worden uitgevoerd die betrekking hebben op projecten die worden aangeboden door de regionale instituten en bedrijven. De leden van de wetenschappelijke staf zijn allemaal actief betrokken bij de afdeling on-going onderzoeksprogramma. Als gevolg hiervan, de educatieve inhoud van de cursussen in de masteropleiding in OR houdt rechtstreeks verband met het onderzoek uitgevoerd.

&nbsp

&nbsp

Tijdschema van het programma

&nbsp

Jaar 1

&nbsp

Semester 1

&nbsp

 • Signaal-en beeldverwerking
 • Optimalisatie
 • Business Intelligence
 • Stochastische Decision Making
 • Onderzoeksproject

&nbsp

&nbsp

Semester 2

&nbsp

 • Dynamische Game Theory
 • Identificatie
 • Onderwerpen in Computation and Control
 • Geavanceerde concepten in de bioinformatica
 • Onderzoeksproject

&nbsp

&nbsp

Jaar 2

&nbsp

Semester 1

&nbsp

 • Optioneel programma: (internationale) uitwisseling / stage / onderzoek aan de afdeling / extra keuzevakken

&nbsp

&nbsp

Semester 2

&nbsp

 • Master's thesis

&nbsp

&nbsp

Toelatingseisen en aanvraagprocedure

Wilt u voor de masteropleidingen van toepassing in de Kunstmatige Intelligentie of Operations Research, kunt u rechtstreeks een aanvraag via de My UM portal op de website van de Universiteit (geen Studielink registratie nodig!).

&nbsp

Bereid alle vereiste documenten (dat wil zeggen, diploma, cijferlijst, kopie van uw paspoort, enz.) voordat het invullen van het online sollicitatieformulier.

&nbsp

&nbsp

Aanvraagtermijnen

Er zijn twee momenten in het jaar waarin studenten kunnen het programma starten: bij het begin van het eerste semester in september en aan het begin van het tweede semester in februari. Houd er rekening mee dat de verwerking en goedkeuring van een aanvraag door de toelatingscommissie tijd kost.Uw aanvraag moet volledig worden ingevuld en goedgekeurd door de Raad van Toelating voor 1 september voor de herfst semester en voor 1 februari voor het tweede semester. Daarom raden we u aan uw aanvraag zo snel mogelijk en we vereisen dat u uw online registratie te voltooien uiterlijk op de volgende termijnen:

&nbsp

 • 1 augustus voor de val semester;
 • 6 e januari voor het tweede semester.

&nbsp

Als u miste de "online registratie" deadline contact op met onze toelating kantoor. Houd er rekening mee dat als je nog niet verkregen diploma dat u in aanmerking komt bevestigt, kunt u nog steeds aanmelden door een gecertificeerde transcript. Uw toelating zal dan onder de voorwaarde dat u verkrijgt en een kopie van de hierboven genoemde diploma.

&nbsp

Niet-EU ingezetenen moeten zich bewust zijn dat het aanvragen van een visum en de evaluatie van uw diploma kan langer duren dan twee maanden. Derhalve ook zo vroeg mogelijk.

&nbsp

&nbsp

Registratie

&nbsp

Zodra u zich heeft aangemeld voor een van onze masteropleidingen online en u zijn aanvaard door de Raad van Toelating van de afdeling Knowledge Engineering u een factuur ontvangt.Om de toepassing te voltooien en te formaliseren uw inschrijving als student je nodig hebt om terug te sturen uw ondertekende factuur voor betaling van het collegegeld aan de Registration Office.

&nbsp

Houd er rekening mee dat om in aanmerking te komen voor deelname aan het onderwijsprogramma, is elke student verplicht om het registratieproces volledig te voltooien. Zorg er dus voor dat u de betalingsgegevens als de laatste stap van uw inschrijving te voltooien voordat de hierboven genoemde termijnen.

&nbsp

&nbsp

Bezoek ons!

Open Dagen Master:

&nbsp

 • Zaterdag 13 oktober 2012
 • Zaterdag 02 Maart 2013

&nbsp

&nbsp

Getuigenissen

&nbsp

"Na ontvangst van een Top Talent Scholarship van TUDelft en een High Potential Scholarship van de UM, moest ik die masteropleiding en de universiteit te kiezen beslissen.

&nbsp

Zo veel als ik heb Informatica genoten als mijn achtergrond kan ik niet vergeten hoe opgewonden ik heb, het zien van het verloop titels van de Kunstmatige Intelligentie masteropleiding aangeboden door DKE. Bovendien is de reputatie van de faculteit voor zijn Project-Centred Learning mij ervan overtuigd dat deze studie zou mij te voorzien van zowel de theoretische en de praktische vaardigheden die nodig zijn voor mijn toekomstige carrière.

&nbsp

Ik profiteerde van de dynamische klassen, state-of-the-art cursusmateriaal, de gezellige sfeer op DKE, en het vinden van de mogelijkheid om mijn stage en afstudeerproject te bereiken bij Philips Research, waar ik ook begonnen met mijn carrière, na het aanbod kreeg ik van hen.Ik ben zo tevreden over de keuze die ik gemaakt. "

&nbsp

Aisan Maghsoudi, Alumna

&nbsp

&nbsp

"Toen ik het einde van mijn bachelor bereikt, wilde ik mijn kennis uit te breiden over de onderwerpen gezien in de cursussen. Dus, heb ik besloten om verder te gaan met studie een masteropleiding. Maastricht was een geweldige keuze voor het omdat het had zowel een innovatieve en dynamische manier van lesgeven, terwijl het houden van een goede kwaliteit. Het Project-Centred Learning (PCL) benadering deed me verantwoordelijk voor mijn leren door het instellen van mijlpalen terwijl ruimte voor mijn creativiteit. Dit gaf me de smaak voor onderzoek en is een van de redenen waarom ik nu bezig met een PhD. De afdeling Knowledge Engineering heeft een grote internationale reputatie terwijl ze menselijke maat. Dit zorgt voor een gemakkelijke contacten met de docenten en andere studenten evenals het hebben van grote carrière perspectieven en mogelijkheden.

&nbsp

Vandaag ben ik geen spijt van mijn keuze, de opgedane kennis door de jaren heen heeft mij de mogelijkheid om een ​​sterke basis voor mijn carrière op te bouwen. De PCL heeft mij de vaardigheid om de tools die ik nodig om een ​​taak uit te voeren, maar ook het opzetten van korte en lange termijn doelen voor het bereiken van een taak te vinden. Niet alleen is het een sleutel voor een succesvol onderzoek als een PhD, maar ook in het dagelijks leven."

&nbsp

Philippe Uyttendaele, PhD student

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Knowledge Engineering bachelor’s and master’s programmes are designed around the Project-Centred Learning (PCL) teaching method. The PCL educational model is small-scale and student-oriented. You ... Lees meer

The Knowledge Engineering bachelor’s and master’s programmes are designed around the Project-Centred Learning (PCL) teaching method. The PCL educational model is small-scale and student-oriented. You work in small groups on complex and challenging projects that require you to develop a variety of skills such as writing and presentation skills and working in a team. The skills you learn are an important preparation for your future career. Lees Minder