masteropleiding kunstmatige intelligentie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Masteropleiding Kunstmatige Intelligentie

&nbsp

De Master of Artificial Intelligence (AI) is een tweejarige geavanceerde programma georganiseerd door het Departement of Knowledge Engineering. De focus van dit programma ligt op het begrijpen, ontwerpen en maken van intelligente systemen in zowel software (bijvoorbeeld computerspelletjes) en hardware (bijv. robotica). De term "Artificial Intelligence" gaat terug tot 1956 toen John McCarthy gedefinieerd als "de wetenschap en de techniek van het maken van intelligente machines". Hoewel vandaag de dag hebben we nog ver van het bouwen van machines die kunnen passeren de beroemde Turing-test (A. Turing, Mind, 59 (236), 1950 - een test om te bepalen of een machine menselijke intelligentie vertoont), is Kunstmatige Intelligentie uitgegroeid tot een zeer actieve domein in zowel de academische wereld en de industrie.Het heeft bereikt om computerprogramma's en robots die leren van ervaringen op te bouwen, te herkennen patronen in grote hoeveelheden data, en de reden strategisch in complexe besluitvorming situaties. Kunstmatige Intelligentie is dus een interdisciplinair veld waar domeinen zoals Informatica, Wiskunde, Psychologie, Biologie, Filosofie en Economie ontmoeten.

&nbsp

De impact van het gebied van Kunstmatige Intelligentie is relevant vanwege de belangrijke rol die het speelt voor technologische toepassingen die zijn onmisbaar geworden in de samenleving, met inbegrip van data mining (bv. detectie van frauduleuze creditcardtransacties), geautomatiseerde trading software in real markten, intelligent netwerk routing op het internet, robot verkenning van de ruimte, sensornetwerken voor medische toepassingen en nog veel meer. In deze masteropleiding je opgeleid tot een expert in Kunstmatige Intelligentie, die in staat van omgaan met de huidige en toekomstige uitdagingen te worden.

&nbsp

&nbsp

Carrièremogelijkheden

&nbsp

De Master of Science in Artificial Intelligence biedt u een grondige kennis van algoritmen, methoden en technieken uit het domein van Kunstmatige Intelligentie. Het stelt u in staat te begrijpen en intelligente systemen te ontwikkelen in een breed scala van instellingen. Je zult in staat zijn om computationele oplossingen te ontwikkelen voor problemen en up-to-date wetenschappelijk en technologisch advies in een professionele setting te bieden. De Artificial Intelligence programma is gebaseerd op de Project-Centred Learning (PCL) onderwijs. De PCL onderwijs systeem bevat een aantal belangrijke vaardigheden, waaronder het werken in teams, interview technieken, project planning en presentatie. Elk van deze vaardigheden zal belangrijk zijn om toekomstige werkgevers. Tijdens het programma zul je het verwerven van een wetenschappelijke, het oplossen van problemen houding en zal in staat zijn om de relevante literatuur en software te vinden.Daarnaast bent u in staat om kritisch te evalueren wetenschappelijke artikelen en software-oplossingen. Bij elkaar genomen, na het behalen van de Master of Science graad in Kunstmatige Intelligentie zul je beschikken over alle basis competenties van een wetenschappelijk onderzoeker, hebben een uitstekende schrijf-en presentatievaardigheden, en zijn opgeleid om te werken in een team.

&nbsp

De Master in Artificial Intelligence biedt goede perspectieven bij het verkrijgen van een positie aan een onderzoeksinstituut of onderzoek-georiënteerd bedrijf. Dit geldt ook voor promotie-en managementfuncties bij universiteiten, overheidsinstellingen, en R & D-afdelingen in de industrie. Anderen zullen hun weg vinden naar management en consultancy posities in geavanceerde kennis verwerking of hun eigen bedrijf te beginnen.

&nbsp

&nbsp

Programma-informatie

&nbsp

De masteropleiding in de Kunstmatige Intelligentie is een twee-jarige opleiding die volledig in het Engels en leidt tot de titel Master of Science (M.Sc.).

&nbsp

In het eerste jaar volg je cursussen over onderwerpen met betrekking tot machine learning, multi-agent systemen, intelligent search, games en knowledge discovery. De cursussen over deze onderwerpen worden aangevuld met twee projecten die u in staat om te combineren en wat je geleerd hebt in deze cursussen toe te passen.


Tijdens het eerste semester van het tweede jaar, het programma stelt u in staat na te streven persoonlijke interesses. U kunt deelnemen aan een internationale uitwisseling, een keuzevak semester, deelnemen aan een bedrijf of een onderzoeksstage. In het tweede semester van het tweede jaar, werk je aan je masterthesis over een onderzoek onderwerp van uw persoonlijke interesse, onder toezicht van een van de academische personeelsleden.U kunt dit doen masterproef onderzoek intern of extern bij een bedrijf of in samenwerking met een van de partneruniversiteiten van DKE.

&nbsp

&nbsp

Programma beschrijving

&nbsp

De masteropleiding in de Kunstmatige Intelligentie omvat een breed scala van onderwerpen de nadruk op de volgende acht onderzoeksthema's:

&nbsp

- Machine learning betrekkingen verkennen in datasets

- Multi-agent systemen van samenwerkende autonome intelligente systemen

- Gelegen middelen die kunnen opereren in een omgeving met behulp van onzekere waarnemingen

- Formele technieken voor redeneren in agenten

- Technieken voor het weergeven van kennis

- Intelligente technieken voor het spelen van en het oplossen van bordspellen en controleren van virtuele personages in commerciële videogames

- Extractie van interessante en niet-triviale informatie en kennis uit ongestructureerde tekst

- Relationeel leren machine learning technieken uit te breiden om te gaan met expressieve logische of relationele representaties.

&nbsp

Daarnaast kunnen master's thesis onderzoek worden uitgevoerd die betrekking hebben op projecten die worden aangeboden door instituten en bedrijven in de regio. De leden van de wetenschappelijke staf zijn allemaal actief betrokken bij de afdelingen lopende onderzoeksprogramma. Als gevolg hiervan, de educatieve inhoud van de cursussen in de masteropleiding in de AI heeft rechtstreeks betrekking op de uitgevoerde onderzoek.

&nbsp

&nbsp

Tijdschema van het programma

&nbsp

Jaar 1

&nbsp

Semester 1

 • Blok 1: autonome systemen
 • Grondslagen van de Agenten
 • Multi-agent systemen
 • Intelligent Search & Games
 • Onderzoeksproject

&nbsp

&nbsp

Semester 2

&nbsp

 • Data Mining
 • Ontology Engineering en Semantic Web
 • Relationeel Leren
 • Text Mining
 • Onderzoeksproject

&nbsp

&nbsp

Jaar 2

&nbsp

Semester 1

&nbsp

 • Optioneel programma: (internationale) uitwisseling / stage / onderzoek aan de afdeling / extra keuzevakken

&nbsp

&nbsp

Semester 2

&nbsp

 • Master's thesis

&nbsp

&nbsp

Toelatingseisen en aanvraagprocedure

&nbsp

Wilt u voor de masteropleidingen van toepassing in de Kunstmatige Intelligentie of Operations Research, kunt u rechtstreeks een aanvraag via de My UM portal op het Universheid website (geen Studielink registratie nodig!).

&nbsp

Bereid alle vereiste documenten (dat wil zeggen, diploma, cijferlijst, kopie van uw paspoort, enz.) voordat het invullen van het online sollicitatieformulier.

&nbsp

&nbsp

Aanvraagtermijnen

Er zijn twee momenten in het jaar waarin studenten kunnen het programma starten: bij het begin van het eerste semester in september en aan het begin van het tweede semester in februari. Houd er rekening mee dat de verwerking en goedkeuring van een aanvraag door de toelatingscommissie tijd kost. Uw aanvraag moet volledig worden ingevuld en goedgekeurd door de Raad van Toelating voor 1 september voor de herfst semester en voor 1 februari voor het tweede semester.Daarom raden we u aan uw aanvraag zo snel mogelijk en we vereisen dat u uw online registratie te voltooien uiterlijk op de volgende termijnen:

&nbsp

 • 1 augustus voor de val semester;
 • 6 e januari voor het tweede semester.

&nbsp

Als u miste de "online registratie" deadline contact op met onze toelating kantoor. Houd er rekening mee dat als je nog niet verkregen diploma dat u in aanmerking komt bevestigt, kunt u nog steeds aanmelden door een gecertificeerde transcript. Uw toelating zal dan onder de voorwaarde dat u verkrijgt en een kopie van de hierboven genoemde diploma.

&nbsp

Niet-EU ingezetenen moeten zich bewust zijn dat het aanvragen van een visum en de evaluatie van uw diploma kan langer duren dan twee maanden. Derhalve ook zo vroeg mogelijk.

&nbsp

&nbsp

Registratie

&nbsp

Zodra u zich heeft aangemeld voor een van onze masteropleidingen online en u zijn aanvaard door de Raad van Toelating van de afdeling Knowledge Engineering u een factuur ontvangt.Om de toepassing te voltooien en te formaliseren uw inschrijving als student je nodig hebt om terug te sturen uw ondertekende factuur voor betaling van het collegegeld aan de Registration Office.

&nbsp

Houd er rekening mee dat om in aanmerking te komen voor deelname aan het onderwijsprogramma, is elke student verplicht om het registratieproces volledig te voltooien. Zorg er dus voor dat u de betalingsgegevens als de laatste stap van uw inschrijving te voltooien voordat de hierboven genoemde termijnen.

&nbsp

&nbsp

Bezoek ons!

Open Dagen Master:

&nbsp

 • Zaterdag 13 oktober 2012
 • Zaterdag 02 Maart 2013

&nbsp

&nbsp

Getuigenissen

&nbsp

"Na ontvangst van een Top Talent Scholarship van TUDelft en een High Potential Scholarship van de UM, moest ik die masteropleiding en de universiteit te kiezen beslissen.

&nbsp

Zo veel als ik heb Informatica genoten als mijn achtergrond kan ik niet vergeten hoe opgewonden ik heb, het zien van het verloop titels van de Kunstmatige Intelligentie masteropleiding aangeboden door DKE. Bovendien is de reputatie van de faculteit voor zijn Project-Centred Learning mij ervan overtuigd dat deze studie zou mij te voorzien van zowel de theoretische en de praktische vaardigheden die nodig zijn voor mijn toekomstige carrière.

&nbsp

Ik profiteerde van de dynamische klassen, state-of-the-art cursusmateriaal, de gezellige sfeer op DKE, en het vinden van de mogelijkheid om mijn stage en afstudeerproject te bereiken bij Philips Research, waar ik ook begonnen met mijn carrière, na het aanbod kreeg ik van hen.Ik ben zo tevreden over de keuze die ik gemaakt. "

&nbsp

Aisan Maghsoudi, Alumna

&nbsp

&nbsp

"Toen ik het einde van mijn bachelor bereikt, wilde ik mijn kennis uit te breiden over de onderwerpen gezien in de cursussen. Dus, heb ik besloten om verder te gaan met studie een masteropleiding. Maastricht was een geweldige keuze voor het omdat het had zowel een innovatieve en dynamische manier van lesgeven, terwijl het houden van een goede kwaliteit. Het Project-Centred Learning (PCL) benadering deed me verantwoordelijk voor mijn leren door het instellen van mijlpalen terwijl ruimte voor mijn creativiteit. Dit gaf me de smaak voor onderzoek en is een van de redenen waarom ik nu bezig met een PhD. De afdeling Knowledge Engineering heeft een grote internationale reputatie terwijl ze menselijke maat. Dit zorgt voor een gemakkelijke contacten met de docenten en andere studenten evenals het hebben van grote carrière perspectieven en mogelijkheden.

&nbsp

Vandaag ben ik geen spijt van mijn keuze, de opgedane kennis door de jaren heen heeft mij de mogelijkheid om een ​​sterke basis voor mijn carrière op te bouwen. De PCL heeft mij de vaardigheid om de tools die ik nodig om een ​​taak uit te voeren, maar ook het opzetten van korte en lange termijn doelen voor het bereiken van een taak te vinden. Niet alleen is het een sleutel voor een succesvol onderzoek als een PhD, maar ook in het dagelijks leven."

&nbsp

Philippe Uyttendaele, PhD student

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Knowledge Engineering bachelor’s and master’s programmes are designed around the Project-Centred Learning (PCL) teaching method. The PCL educational model is small-scale and student-oriented. You ... Lees meer

The Knowledge Engineering bachelor’s and master’s programmes are designed around the Project-Centred Learning (PCL) teaching method. The PCL educational model is small-scale and student-oriented. You work in small groups on complex and challenging projects that require you to develop a variety of skills such as writing and presentation skills and working in a team. The skills you learn are an important preparation for your future career. Lees Minder