Masteropleiding in de globale ondernemerschap economie en management

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het masterprogramma in Global Entrepreneurship, Economics and Management (GEEM) streeft ernaar om toekomstige managers, ondernemers en toegepaste economieanalisten te voorzien van sterke vaardigheden in management, innovatie, internationalisering en economie.

Globalisering en innovatie zijn de dominante kenmerken van het huidige marktscenario. Het programma biedt een unieke reeks management- en economische competenties en vaardigheden die kunnen worden toegepast in KMO's, grote en multinationale bedrijven van verschillende industrieën, startups en internationale en nationale economische organisaties.

Tijdens het tweejarige programma hebben studenten vaak in-diepte interacties met bedrijven en andere organisaties, door middel van workshops, laboratoria en stages.

De cursus biedt de mogelijkheid van tweediploma's en studentenuitwisselingsprogramma's. In het bijzonder wordt de GEEM gekenmerkt door:

 • Een dubbele opleiding met de universiteit van Jena, Duitsland
 • Een dubbele opleiding met de universiteit van Hohenheim, Duitsland
 • Een studentenuitwisseling met het Indiase Instituut voor Buitenlandse Handel (IIFT), India

Het programma in het Engels is in twee curricula geformuleerd:

 • Economie van innovatie, gericht op toegepaste economie.
 • International Business and Entrepreneurship, op maat voor management en ondernemerschap

Curriculum: Economie van innovatie (EI)

Het curriculum in Economics of Innovation biedt een gekwalificeerd leerpad in toegepaste onderzoeksonderwerpen over innovatie-economie en internationale economie.

Het programma biedt geavanceerde kennis in:

 • Industriële economie
 • Innovatieprocessen en interactie tussen bedrijven
 • Markten en instellingen in een context van toenemende internationale concurrentie

Studenten in economie van innovatie worden getraind om toegewijde analisten te worden in dynamische innovatieve sectoren en in lokale en internationale instellingen en organisaties. De vaardigheden die tijdens het programma worden opgedaan, zullen de afgestudeerden in staat stellen om de uitdagingen van een snel veranderende economische omgeving vanuit een macro-economisch perspectief (economische groei en internationale integratie) te ontmoeten met kennis op het gebied van micro-economische mechanismen (nieuwe technologieën, nieuwe markten, nieuwe klanten en leveranciers, Internationale zaken en de-lokalisatie).

Sterktes van het GEEM Master's Degree programma:

 • Dubbele opleiding met belangrijke Europese universiteiten
 • Studentenuitwisseling met instellingen van de Verre Oosten-landen, die de nieuwe opkomende economieën vertegenwoordigen
 • Hele programma in het Engels
 • Cursussen onderwerpen zijn gestructureerd om de studenten te helpen om in een internationale omgeving te werken en te werken

Curriculum: International Business and Entrepreneurship (IBE)

Het curriculum in International Business and Entrepreneurship streeft ernaar studenten de leidinggevende tools te geven die door bedrijven op de internationale markten nodig zijn. Globalisering, Ondernemerschap en Innovatie zijn belangrijke concurrentiefactoren voor alle bedrijven - zowel MKB als grote en multinationale bedrijven - en markten - volwassen en innovatief. De cursus biedt een unieke reeks management- en economische competenties en vaardigheden die openstaan ​​voor meerdere carrièremogelijkheden (als manager, consultant en ondernemer).

Het programma biedt geavanceerde kennis in:

 • Internationale zaken
 • Ondernemerschap en startmanagement
 • Business modellering en zakelijke planning
 • Corporate and venture finance
 • Personeelszaken en informatiesystemen
 • Internationaal handels- en verdragsrecht

Vanaf het academiejaar 2013-14 wordt het hele programma in het Engels gehouden, ook met de bijdrage van de bezoekende professor van buitenlandse universiteiten (zoals de SF State University, Californië, IIFT, India).

Toegangsvereisten

Inschrijving op de masteropleiding GEEM is zonder keuzetoets.

Studenten kunnen bij de Studentenregistratie, volgens de regels en administratieve deadlines, solliciteren.

Studenten kunnen zonder extra cursus inschrijven als zij een Italiaanse BA behoren die behoren tot de secties die in het Manifesto degli Studi zijn vermeld en als zij een minimaal BA-puntje 85/110 behalen. Een commissie zal de vereisten beoordelen voor de formele inschrijving. Italiaanse studenten met een buitenlandse BA moeten worden geëvalueerd voor inschrijving.

EU-en extra-EU-studenten met een buitenlandse BA of MSc kunnen solliciteren volgens de regels en administratieve deadlines van de Studentenregistratie. Een commissie zal hun vereisten evalueren. Extra EU-studenten hebben positief antwoord van de commissie nodig alvorens om een ​​studie-aanvraag om een ​​VISA aan te vragen. Buitenlandse studenten kunnen worden geaccepteerd volgens het maximumnummer dat door het Dept is vastgesteld. Van de economie.

Aanwezigheid en onderwijsmethoden

Bijwoning is niet verplicht, ook al wordt het sterk aanbevolen.

Deze MSc en zijn cursussen worden gekenmerkt door de goedkeuring van ECTS (European Credit Transfer System).

Een enkele credit vereist een totale werklast voor studenten van 25 uur studie. Volgens de verschillende leeractiviteiten wordt bepaald zoals volgt:

 • 5-7 uur frontale lessen
 • Individuele studie, tutorials en seminars

Elk academiejaar is in twee semesters verdeeld. Elk semester bestaat uit 14 weken. Er zijn 6 sessies om de Master Dissertatie in elk academiejaar te verdedigen volgens de kalender die is gepubliceerd op de pagina "Prova finale / eindverhandeling" op de website van het Dept. Van de economie.

Vooropleidingen

Er zijn geen vooropleidingen die studenten voor andere cursussen moeten doorgeven.

Carrièremogelijkheden

De Curriculum International Business and Entrepreneurship van de Master Degree in Global Entrepreneurship Economics and Management biedt een solide achtergrond in management en bedrijfsadministratie met een sterke focus op internationale zaken en ondernemerschap.

Afgestudeerden zullen bereid zijn om loopbaan mogelijkheden te exploiteren, zowel in grote multinationale bedrijven als kleine bedrijven en startups. Zij worden getraind om als ondernemers te denken en aantrekkelijke werkgelegenheid te identificeren en te creëren.

Meer in het bijzonder worden enkele voorbeelden van doelpunten hieronder beschreven:

 • Strategische ondersteuning voor top management
 • Oprichters en / of componenten van het managementteam van opstart- en spin-off-bedrijven
 • Business consultants voor internationale en hightech bedrijven (business planning en modellering)
 • Tech transfer kantoren, incubators en versnellers
 • Posities in beleggingsondernemingen (specifiek venture en zaadfinanciering)

Het curriculum in Economie van Innovatie van de Master Degree in Global Entrepreneurship Economics and Management biedt de studenten applicatieanalisten in dynamische innovatieve bedrijfssectoren en in lokale en internationale instellingen en organisaties. Afgestudeerden vinden vooral carrièremogelijkheden in de volgende organisaties:

 • Kleine bedrijven, vooral de innovatieve en geïnternationaliseerde
 • adviesbureaus
 • Openbare en particuliere onderzoekscentra
 • Openbare en particuliere agentschappen en consortia voor zakenontwikkeling en technologieoverdracht
 • Internationale organisaties (bijvoorbeeld Europese Commissie, VN, WTO, WIPO, OESO)
 • Regelgevende instanties (bijvoorbeeld telecommunicatie, antitrust, energie)
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Università degli Studi dell’Insubria is a public university and was born on July 14th, 1998 in the cities of Varese and Como, starting from pre-existing academic institutions (Milano and Pavia). It wa ... Lees meer

Università degli Studi dell’Insubria is a public university and was born on July 14th, 1998 in the cities of Varese and Como, starting from pre-existing academic institutions (Milano and Pavia). It was named after the Insubres, groups of Celtic origin that settled around the 4th century B.C. in this part of the Lombardy region, to stress on its strong connection with the territory surrounding it. Lees Minder
Varese , Busto Arsizio + 1 Meer Minder