171 Master Opleidingen in Natuurkunde in Europa for 2024

Master Opleidingen in Natuurkunde in Europa for 2024Filter
    • Budapest, Hongarije

    Full time

    2 jaar

    Op de campus

    Engels

    Het doel van dit programma is om professionele natuurkundigen op te leiden die een breed overzicht van de hedendaagse fysica hebben en in staat zijn om mee te doen aan onderzoek op hun gespecialiseerde gebieden. Dit programma wordt aanbevolen voor aanvragers die al hun BSc in de natuurkunde hebben en onderzoekfysici willen worden door hun kennis te verdiepen.

    • Turku, Finland

    Full time

    2 jaar

    Op de campus

    Engels

    De track Theoretical Physics introduceert de student in de intrigerende diversiteit van fysieke theorieën en geeft middelen om de wereld te begrijpen.

    • Dublin, Ierland

    Full time

    1 Jaar

    Op de campus

    Engels

    Kwantummechanica is de theorie die het gedrag van de microscopische wereld zoals atomen en fotonen verklaart. In de afgelopen 100 jaar is deze theorie opmerkelijk succesvol geweest in het beschrijven van de wereld op microscopische schaal. Het is nu algemeen aanvaard dat het beheersen van kwantumsystemen ons in staat stelt om veel fysische eigenschappen, zoals superpositie, te benutten.

    • Milan, Italië
    • Como, Italië

    Full time

    2 jaar

    Blended, Op de campus

    Engels

    Het belangrijkste educatieve doel van dit Master of Science-programma is om een ingenieur voor te bereiden die in staat is om innovatie te 'produceren', zowel in de industriële omgeving als in fundamenteel onderzoek en die zeer competitief is op de wereldmarkt, met bijzondere aandacht voor de fysieke en optische technologie, nanotechnologie en fotonica sectoren.

    • Venice, Italië

    Full time

    2 jaar

    Op de campus

    Engels

    Het doel van de Master's Degree in Engineering Physics is om een moderne en kosmopolitische professionele figuur op te leiden die geschikt is voor het aanpakken van problemen met betrekking tot geavanceerde technologieën, of deze nu verband houden met kwantumfysica en materiefysica, en met de wetenschappen van complexiteit, met kennis van geavanceerde informatica en elektronica ook op gebieden zoals biofysica en biogeneeskunde, en sociale wetenschappen zoals economie en financiën.

    • Helsinki, Finland

    Full time

    2 jaar

    Op de campus

    Engels, Fins, Zweeds

    In het masterprogramma in deeltjesfysica en astrofysische wetenschappen richt je je op het verkrijgen van een uitgebreid begrip van deze fenomenen. Je verwerft ook vaardigheid in het gebruik van wiskundige methoden, IT-hulpmiddelen en / of experimentele apparatuur, evenals sterke probleemoplossende en logische deductievaardigheden. Hiermee kom je in aanmerking voor een carrière in onderzoek of voor een breed scala aan functies in de privésector.

    • Gothenburg, Zweden

    Full time

    2 jaar

    Op de campus

    Engels

    Met dit profiel gebruik je technieken en kennis uit de moderne natuurkunde om problemen rond materialen en hun eigenschappen te onderzoeken. Je bestudeert onderwerpen als fysica van gecondenseerde materie, halfgeleidende materialen en oppervlaktefysica op nanoschaal, en helpt zo nieuwe en geavanceerde materialen te creëren en te ontdekken. Met dit programma werk je in de voorhoede van technologische innovaties en draag je bij aan wetenschappelijke oplossingen voor bekende en onbekende uitdagingen van de toekomst.

    • Umeå, Zweden

    Full time, Deeltijd

    2 jaar

    Op de campus

    Engels

    Het masterprogramma Physics geeft je de mogelijkheid om bredere en diepere kennis en vaardigheden te verwerven binnen een of meerdere deelgebieden van de natuurkunde. Je bent vrij om cursussen te kiezen op basis van je eigen interesses en ambities, maar we bieden ook drie speciale profielen: Computational Physics, Advanced Materials en Atomic, Molecular and Optical Physics. De studiesfeer is internationaal en je kunt ervoor kiezen om een deel van het programma in een ander land te studeren.

    • Groningen, Nederlanden

    Full time

    2 jaar

    Op de campus

    Engels

    De MSc in Applied Physics is gespecialiseerd in geavanceerde materialen aan het gerenommeerde Zernike Instituut, genoemd naar onze Nobelprijswinnaar in de natuurkunde, Frits Zernike. Het programma geeft toegang tot de zeer selectieve HTMS Honours Master en bijna al onze afgestudeerden vinden binnen 3 maanden na afstuderen een relevante baan op hoog niveau. Onze master kreeg het label 'Top Rated Program' (Hoogboek 2017). Ook staat het Zernike Institute for Advanced Materials hoog in de top 15 van materiaalonderzoekinstituten ter wereld door de Times Higher Education.

    • Aarhus, Denemarken

    Full time

    2 jaar

    Op de campus

    Engels

    De Erasmus Mundus International Master in Quantum Technologies and Engineering (QuanTEEM) biedt u een unieke internationale onderwijservaring met een gericht curriculum op kwantumtechnologieën, door het samenbrengen van de expertise van onderzoeksgroepen aan drie gerenommeerde universiteiten in de EU. De ruggengraat van het programma is een multidisciplinaire aanpak in natuurkunde, materialen (inclusief nanostructuren) en computerwetenschappen, waardoor je een bekwaam expert en kwantumingenieur wordt.

    • Turin, Italië

    Full time

    2 jaar

    Op de campus

    Engels, Italiaans

    • Wrocław, Polen

    Full time

    2 jaar

    Op de campus

    Engels

    De tweejarige masterstudies in theoretische fysica bieden een internationaal competitieve opleiding op hoog niveau in theoretische fysica, die leidt naar de grenzen van modern onderzoek in de volgende hoofdgebieden: 1. Kwantumveldentheorie en QCD, quark-gluonplasma, 2. Klassiek en kwantumzwaartekracht, 3. Conformele veldentheorie en bosonische snaar, 4. Neutrinofysica, 5. Deformed Field Theory, kappa-Poincare-formalisme, dubbele speciale relativiteitstheorie, 6. Supersymmetrische kwantummechanica, integreerbare modellen, 7. Moderne kwantummechanica, verstrengeling, niet-lineaire dynamiek, 8. Veel-lichaamsfysica en statistische mechanica, 9. Compacte sterren.

    • Stockholm, Zweden

    Full time

    2 jaar

    Op de campus

    Engels

    Het masterprogramma Engineering Physics overbrugt de kloof tussen theoretische natuurkunde en praktische techniek, en probeert toekomstige technologie te ontwikkelen. Het oplossen van complexe problemen is een integraal onderdeel van het onderwijs en vereist diepgaande kennis van de natuurkunde, evenals analytische en computationele hulpmiddelen. Via specialisaties worden studenten domeinexperts op één gebied van de natuurkunde en gaan ze door naar geavanceerde industriële R&D-posities of PhD-studies.

    • Pau, Frankrijk

    Full time

    2 jaar

    Op de campus

    Engels

    Master of Science (MSc) CPCM "Chemistry and Physico-Chemistry of Materials" biedt een compleet onderwijsprogramma op het gebied van materialen, door alle aspecten aan te pakken die verband houden met hun synthese / uitwerking, hun fijne karakterisering en hun implementatie voor specifieke toepassingen. In de titel van dit masterprogramma verwijst de term "Chemistry" naar synthese- en uitwerkingsaspecten, terwijl de term "Fysico-Chemistry" verwijst naar karakteriseringswetenschap en begrip van mechanismen en fenomenen die plaatsvinden op verschillende schalen van het materiaal (micro /nano of oppervlakte/bulk).

    • Leiden, Nederlanden

    Full time

    2 jaar

    Op de campus

    Engels

    De Leidse Master Physics wordt aangeboden door het Leiden Institute of Physics (LION), een uitstekende plek om de fundamenten van de natuur te bestuderen.