36 Master Opleidingen in Nanowetenschappen in Europa for 2024

Master Opleidingen in Nanowetenschappen in Europa for 2024Filter
    • Venice, Italië

    Full time

    2 jaar

    Op de campus

    Engels

    Deze masteropleiding Science and Technology of Bio and Nanomaterials bij Ca' Foscari University of Venice biedt je de multidisciplinaire training in materiaalwetenschap, scheikunde en biologie waarmee je een expert kunt worden in het ontwerp en de synthese van nieuwe bio- en nanomaterialen.

    • Gothenburg, Zweden

    Full time

    2 jaar

    Op de campus

    Engels

    Ben je geïnteresseerd in een internationale carrière op het gebied van nanowetenschap en nanotechnologie, zowel op fundamenteel niveau, als in het ontwerpen en creëren van componenten op nanoschaal? Dan is Fabrication technology for nanosystems in Nanotechnology wellicht precies wat u zoekt. Door jezelf onder te dompelen in bestaande en experimentele technieken voor het modelleren en fabriceren van micro- en nanodevices, studeer je af met een schat aan vaardigheden en knowhow in een dynamisch en hypermodern veld.

    • Groningen, Nederlanden

    Full time

    2 jaar

    Op de campus

    Engels

    In de MSc in Nanoscience werk je samen met wetenschappers van wereldklasse: toponderzoekers van het Zernike Institute for Advanced Materials verzorgen onderwijs in de cursussen. Toponderzoekers begeleiden ook in vier afzonderlijke projecten, in verschillende onderzoeksgroepen. Ons programma is ook de thuisbasis van de 2016 Nobelprijswinnaar in de chemie, Ben Feringa, en de Nobelprijswinnaar in de natuurkunde, Frits Zernike; Spinozaprijswinnaar Bart van Wees geeft les in verschillende kerncursussen. De MSc in Nanoscience is gebaseerd op de onderzoekscyclus: variërend van ontwerp tot synthese, en apparaatbouw, karakterisering en onderzoek, tot de theoretische basis en verbeterd ontwerp. Het is een selectieve masteropleiding: dat verzekert je dat je als cohort studeert in een kleine maar zeer gemotiveerde en getalenteerde groep (internationale) studenten. Ons programma is een 2-jarige vol gedeeltelijke beurzen voor alle toegelaten studenten. We staan ook 5 jaar op rij in de top-3 van alle masteropleidingen in Nederland (Nederlandse Handleiding Hoger Onderwijs 2019).

    • Aarhus, Denemarken

    Full time

    4 semesters

    Op de campus

    Engels

    Nanowetenschap is een interdisciplinair wetenschapsgebied dat zich bezighoudt met het begrijpen en gebruiken van materialen en fenomenen op nanoschaal - dat wil zeggen tussen 0,1 en 100 nanometer. De mogelijkheid om op deze schaal te werken maakt het mogelijk om sterk verbeterde of volledig nieuwe functies en eigenschappen in een breed scala aan materialen te bereiken.

    • Santiago de Compostela, Spanje

    Full time

    1 Jaar

    Op de campus

    Spaans, Galicisch

    De interuniversitaire masteropleiding nanowetenschappen en nanotechnologie integreert in een geheel van kennis de vorderingen die plaatsvinden op het gebied van nanowetenschap en de technologische toepassingen van nanosystemen op zeer uiteenlopende gebieden. Het biedt theoretisch-praktische training over het rationele ontwerp van materialen op nanoschaal, inclusief bionanotechnologie en computationele ontwerpfundamentals, procedures voor het verkrijgen van nanostructuren, karakteriseringstechnieken, technologische en biomedische toepassingen, en toxicologische en juridische aspecten. Het is een multidisciplinaire masteropleiding met een transversaal karakter voor de kennisgebieden Gezondheidswetenschappen, Wetenschappen en Ingenieurswetenschappen en Architectuur.

    • Écully, Frankrijk

    Full time

    2 jaar

    Op de campus

    Engels

    De doelstellingen van deze masteropleiding zijn het opleiden van toekomstige managers, ingenieurs en onderzoekers op het gebied van nanotechnologie en hen de instrumenten geven om met recente ontwikkelingen in de nanotechnologie en biologie om te gaan. Afgestudeerden zullen klaar zijn om internationale projecten uit te voeren waarin deze verschillende velden elkaar overlappen. École Centrale de Lyon is de leidende instelling van dit masterprogramma van de Université de Lyon, dat gezamenlijk is geaccrediteerd met INSA Lyon en Université Claude Bernard Lyon 1.

    • Jyväskylän yliopisto, Finland

    Full time

    2 jaar

    Op de campus

    Engels

    Als student van de masteropleiding doe je multidisciplinaire kennis op op het gebied van natuurkunde, scheikunde en cel- en moleculaire biologie. Als je breed geïnteresseerd bent in natuurwetenschappen en bereid bent de natuur en haar fenomenen vanuit vele perspectieven te begrijpen, dan is dit programma ideaal voor jou.

    • Vilnius, Litouwen

    Full time

    2 jaar

    Op de campus

    Engels

    Dit programma beoogt een opleiding te bieden die studenten een introductie geeft in de processen die betrokken zijn bij wetenschappelijk onderzoek; biedt de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor een carrière als professionele chemicus; theoretische kennis toepassen op echte chemische problemen; biedt een geschikte basis voor werkzaamheden in de chemie van nanomaterialen of op een multidisciplinair gebied met chemie en nanomaterialenchemie.

    • Antwerp, België
    • Online

    Full time

    2 jaar

    Op de campus

    Engels

    De Master of Physics, met een sterke focus op Nanophysics, is uniek voor zijn focus op de fundamentele fysica van de opwindende fenomenen in nanosystemen. Het programma richt zich op moderne theoretische modellen en computationele technieken, elektronenmicroscopie en spectroscopie voor de karakterisering van nanostructuren en praktische computationele en experimentele ervaring.

    • Munich, Duitsland

    Full time, Deeltijd

    3 semesters

    Op de campus

    Engels, Duits

    Je streeft ernaar om je te kwalificeren voor je carrière in een sterk toekomstgericht vakgebied en je zoekt wetenschappelijk werk met innovatieve technologie - in dit geval is de masteropleiding Micro- en Nanotechnologie een perfecte keuze.

    • Falmer, Verenigd Koninkrijk

    Full time

    1 Jaar

    Op de campus

    Engels

    Nanomaterialen hebben een grote invloed gehad op de onderzoeksrichting sinds de schaalbare productie van minuscule materialen mogelijk werd. Nu passen onderzoekers nanomaterialen toe op onderzoeksgebieden en toekomstige technologieën die veel van onze maatschappelijke behoeften zullen oplossen - van bot- en spierregeneratie tot new-age batterijen. Materiaalfysica en nanowetenschap behoren tot de snelst groeiende en meest opwindende onderzoeksgebieden in Sussex. Als je bij ons studeert, leer je hoe je de basisprincipes van natuurkunde en scheikunde kunt toepassen op nanomaterialen en hun opkomende technologieën.

    • Dublin, Ierland

    Full time

    1 Jaar

    Op de campus

    Engels

    Dit MSc-programma verenigt de technologische met de biologische aspecten van nanotechnologie op een unieke manier, waardoor afgestudeerden een echt interdisciplinair perspectief op het vakgebied krijgen. Het manipuleren van materie op nanoschaal leidt nu al tot nieuwe en verbeterde beeld- en weergavetechnologieën, biomedische sensoren en zonnecellen voor milieuvriendelijke energieproductie. Het ontwerp, de fabricage en de controle van apparaten met afmetingen op nanoschaal (een miljardste van een meter) is een motor van innovatie in vrijwel elke sector.

    • Leuven, België

    Full time

    2 jaar

    Op de campus

    Engels

    De Erasmus Mundus Master of Theoretical Chemistry and Computational Modelling (TCCM) is een gezamenlijk initiatief van zeven Europese universiteiten, waaronder de KU Leuven en gecoördineerd door de Universidad Autónoma de Madrid, dat studenten opleidt om een breed scala aan theoretische en computationele tools te beheersen die in de voorhoede van het onderzoek in de moleculaire wetenschap staan.

    • Vigo, Spanje

    Full time

    2 jaar

    Op de campus

    Spaans

    De interuniversitaire masteropleiding nanowetenschappen en nanotechnologie speelt in op de behoefte om de vorderingen op het gebied van nanowetenschap en de technologische toepassingen van nanosystemen in een kennislichaam te integreren.

    • Kaunas, Litouwen

    Full time

    2 jaar

    Op de campus

    Engels