11 Master Opleidingen in Levensmiddelentechnologie in Europa for 2024

Master Opleidingen in Levensmiddelentechnologie in Europa for 2024Filter
    • Aarhus, Denemarken

    Full time

    2 jaar

    Op de campus

    Engels

    Met de MSc in Molecular Nutrition and Food Technology kun je de instrumenten en kennis verwerven die nodig zijn om voedzame voedingsmiddelen te ontwikkelen - voedingsmiddelen die zijn ontworpen om het risico op het ontwikkelen van de levensstijlziekten obesitas, diabetes, hartaandoeningen, allergieën en kanker te verminderen. De media herinnert ons er dagelijks aan dat we zijn wat we eten.

    • Bolzano, Italië

    Full time

    2 jaar

    Op de campus

    Engels

    Dit tweejarige masterprogramma biedt u gedegen kennis van de huidige en toekomstige uitdagingen in de voedingswetenschappen, combineert innovatie en authenticiteit en biedt u de mogelijkheid om nauw samen te werken met de voedingsindustrie.

    • L'Hospitalet de Llobregat, Spanje

    Full time

    12 maanden

    Afstand leren

    Spaans

    Het hoofddoel van de masteropleiding Productinnovatie en Duurzame Gastronomische Creativiteit is het bieden van groei en/of specialisatie aan professionals in de sector in het creëren, ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van huidige en toekomstige kookmodellen via de drie belangrijkste gastronomische producten. vlees, vis en groenten. Ken de verschillende innovatieve vormen van gastronomisch productbeheer in de haute cuisine, gekoppeld aan duurzame, circulaire en ecologische productie-, distributie- en marketingmodellen.

    • Cremona, Italië

    Full time

    1 Jaar

    Op de campus

    Engels

    De interuniversitaire masteropleiding op het tweede niveau in “Innovatie in voedingswetenschappen en technologie – Michele Ferrero” zal voor het academiejaar 2024/2025 worden geactiveerd door de Faculteit Landbouw-, Voedings- en Milieuwetenschappen van de “ Università Cattolica del Sacro Cuore ” en de afdeling Landbouw-, Bos- en Voedingswetenschappen van de Universiteit van Turijn.

    • Uppsala, Zweden

    Full time

    2 jaar

    Op de campus

    Engels

    • Bayreuth, Duitsland

    Full time

    4 semesters

    Op de campus

    Engels

    Voedsel is fundamenteel anders dan andere goederen: het bestaat uit (delen van) organismen die leefden of nog zijn. Naast de hogere complexiteit van de samenstelling en de variatie in de uitgangsmaterialen, resulteert dit in een groter risico op variabiliteit tijdens productie, transport en opslag. Hoe voorzien we zoveel mogelijk mensen op de meest duurzame manier van hoogwaardige, gezonde voeding? Deze en soortgelijke vragen behandel je in de masteropleiding "Voedselkwaliteit en -veiligheid".

    • Fisciano, Italië

    Op de campus

    De masteropleiding Food Engineering heeft tot doel een professionele figuur van technische aard op te leiden, de voedingsingenieur, die de typische methoden van chemische en procestechniek gebruikt om problemen in de voedingsindustrie op te lossen. Deze methodologische benadering vertegenwoordigt een onderscheidend element van de masteropleiding Levensmiddelentechniek van de Universiteit van Salerno in vergelijking met andere vergelijkbare cursussen die in Europa worden aangeboden, waarin Levensmiddelentechniek is ontstaan uit Levensmiddelentechnologie in plaats van Proces-engineering.

    • Lisbon, Portugal

    Op de campus

    Portugees

    Masters in technologie en voedselveiligheid zullen in staat zijn om te werken op het niveau van productie, kwaliteitscontrole en voedselveiligheid in de landbouw- en voedingsindustrie, maar ook om nieuwe producten te ontwikkelen en / of bestaande te verbeteren. Ze kunnen ook onderzoeks- en ontwikkelingstaken uitvoeren en adviesdiensten verlenen op het gebied van technologie en / of voedselveiligheid.

    • Santarém, Portugal

    Op de campus

    Portugees

    De Master's Degree in Food Technology heeft tot doel de kennis van technici op het gebied van voeding en voeding te versterken, te integreren en uit te breiden, rekening houdend met het voedsel- / voedings- / gezondheidsbeleid en de vereisten, in de hele voedselketen op Europees en wereldniveau. De cyclus van studies Levensmiddelentechnologie is gericht om de verwerving en verdieping van de volgende professionele vaardigheden mogelijk te maken: controle over de primaire productie; kwaliteits- en veiligheidscontrole van voedselprocessen en -producten; controle van afvalwater en door voedsel overgedragen residuen, verwerking en distributie van voedselproducten of hun grondstoffen; voedselanalyse; implementatie van voedselveiligheidssystemen; technische en juridische advisering; preventie en beheersing van risico's in de voedselketen; identificatie van factoren die de voedingskenmerken van voedingsmiddelen beïnvloeden; interventie in managementgebieden van voedingsbedrijven; training op het gebied van voeding.

    • Faro, Portugal

    Full time

    2 jaar

    Op de campus

    Portugees, Engels

    Het doel van het MSc-programma in Levensmiddelentechnologie is om een algemeen begrip te geven van de eigenschappen en productie van voedsel, en kennis van technologieën die betrokken zijn bij de productie van veilig en gezond voedsel dat de ontvanger niet alleen kwalificeert voor analyse en controle, maar ook voor ontwerp, innovatie en voedselproductiesystemen en voedselproducten ontwikkelen.

    • Leuven, België

    Full time, Deeltijd

    2 jaar

    Op de campus

    Engels

    Het Interuniversitair Programma voor Levensmiddelentechnologie (IUPFOOD) richt zich op twee technologische dimensies van primordiaal en cruciaal belang bij de verwerking en conservering van voedsel; de transformatie (verwerking) van grondstoffen tot producten die geschikt zijn voor menselijke consumptie; de rol van activiteiten na de oogst en het bewaren van voedsel in het leveren van veilig en voedzaam voedsel aan de eindconsument. Deze twee zorgen worden direct vertaald in de focuspunten van het IUPFOOD-programma. Het InterUniversity Programme in Food Technology (IUPFOOD) wordt gezamenlijk georganiseerd door KU Leuven en UGent (UGent). Het programma bouwt voort op de gecombineerde expertise van KU Leuven en UGent op het gebied van onderzoek en onderwijs op het gebied van voedseltechnologie.