MASTERSTUDIES

6 Master's Programma's in Kernfysica 2020

Na het voltooien van een undergraduate opleiding, is het gebruikelijk voor studenten om een ​​master's degree na te streven. Dit type afgestudeerd onderwijs leidt doorgaans afgestudeerden op voor specifieke loopbaangebieden.

Sommige ambitieuze studenten vragen zich misschien af ​​wat een Master in Nuclear Physics is. Een master's degree in nucleaire fysica richt zich meestal op onderzoek in het veld en het verkrijgen van inzicht in technologie en veiligheid. Cursussen van studie en onderzoek kunnen de onderwerpen omvatten van zeldzame isotopen, zeldzame reacties, kernsplijting en levensduren van nucleaire stoffen. Dergelijke programma's zouden moeten leiden tot meer begrip van bredere thema's zoals hoe de elementen in het universum voor het eerst werden gevormd.

Na het behalen van een masterdiploma in kernfysica hebben studenten meestal een aantal praktische vaardigheden opgedaan, waaronder het vermogen om gegevens te analyseren en conclusies te trekken. Bovendien moeten studenten veilig tools en technologie kunnen gebruiken om nucleaire processen beter te begrijpen en laboratoriumonderzoek in het veld uit te voeren.

Een master in nucleaire fysica kan twee jaar duren, afhankelijk van het feit of de cursus volledig of in deeltijd is voltooid. Beide opties zijn meestal beschikbaar voor studenten die hun eigen schema willen kiezen en die de totale kosten van het behalen van de graad kunnen beïnvloeden.

Een paar loopbanen die kunnen voortvloeien uit een Master of Nuclear Physics omvatten werken als een nucleair ingenieur, een nucleair fysicus, of een medische nucleaire fysicus. Nucleaire ingenieurs doen meestal onderzoek in laboratoria en kunnen op locatie werken in energiecentrales, in de industrie, in de lucht- en ruimtevaartindustrie of met het leger. Kernfysici daarentegen doen doorgaans meer theoretisch werk in laboratoria. Hun werk kan zich concentreren op gebieden zoals het gebruik van kernenergie in communicatie, gezondheidszorg, elektronica of ruimtevaart. Medische kernfysici zijn gespecialiseerd in de medische implicaties van kernenergie voor de behandeling en opsporing van ziekten en kwalen.

Masteropleidingen in kernfysica worden aangeboden in verschillende landen over de hele wereld. Zoek naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.

6 Resultaten in Kernfysica Filter

Master in de fysica FYSICA VAN ATOOM, NUCLEUS, ELEMENTAIR, ASTROPHYSISCH EN TOEPASSINGEN

University of Bucharest
Master
sep 2020
<
Voltijds
<
2 jaren
Roemeense
Campus

Master in de fysica van ATOM, NUCLEUS, ELEMENTAIR, ASTROPHYSISCH EN TOEPASSINGEN

Lees meer

Masters Degree Course in Nuclear Physics

Erasmus Mundus - JMD - Nuclear Physics
Master
sep 2020
<
Voltijds
<
2 jaren
Engels
Campus

Nucleaire fysica (NucPhys) is een 2-jarige Erasmus Mundus-master in nucleaire fysica (120 ECTS) en wordt aangeboden door een consortium van 7 partneruniversiteiten in Spanje, ...

Lees meer

MSc in vooruitgang en toepassingen in plasmafysica

Peter the Great St. Petersburg Polytechnic University
MSc
sep 2020
<
Voltijds
<
2 jaren
Engels
Campus

Belangrijke expertisegebieden: plasmafysica en diagnostiek; thermonucleaire fusie; plasma bij lage temperatuur; computationele fysica; thermonucleaire neutronenbronnen.

Lees meer

Master in nucleaire fysica

Czech Technical University in Prague
Master
sep 2020
<
Voltijds
<
2 jaren
30 apr 2020
Engels
Campus

De faculteit heeft de accreditatie van het masterprogramma met succes bijgewerkt. Het is een voltijds programma van 2 jaar (4 semesters). Van de studenten wordt verwacht dat z ...

Lees meer

Master in kernenergie en thermofysica

BAUMAN Moscow State Technical University
Master
01 sep 2020
<
Voltijds
<
2 jaren
01 aug 2020
Russisch
Campus

Het programma richt zich op onderzoek naar de thermofysische eigenschappen van stoffen, warmteoverdracht in hogesnelheidsstromen, warmteoverdracht in nanostructuren, toepassin ...

Lees meer

Master in nucleaire en deeltjesfysica

Jyväskylä University Faculty of Mathematics and Science
MSc
<
Voltijds
<
2 jaren
Engels
Campus

Het doel van de master's degree is om u te voorzien van geavanceerde academische training op het gebied van nucleaire en deeltjesfysica. Afhankelijk van uw belangen en vaardig ...

Lees meer