Filter
Master Studies
Studievorm: Alles Tempo: Alles

Top 3 Master Opleidingen in Documentairestudies 2019/2020

Het volgen van een masterdiploma na het behalen van een bachelordiploma kan de professionele kennisbasis van zowel studenten als hun verhandelbaarheid vergroten. Masteropleidingen verdiepen zich in een gekozen discipline en bieden zowel meer inzicht als een dieper inzicht in een onderwerp.

Wat is een master in documentaire studies? Streven filmmakers die cinematografisch levensechte verhalen willen vertellen, streven vaak naar een hogere graad in documentaire studies. Studenten leren zowel technische filmmaken als verhalen vertellen op een boeiende en emotionele manier. Er is in de loop der jaren veel veranderd in documentaire films en digitale en streamingdiensten geven nieuwe stem aan de documentaire. Filmmakers kunnen deze kanalen bestuderen en leren hoe ze nieuwe technologieën kunnen gebruiken om hun verhaal te vertellen.

Een graad in documentaire studies biedt aankomende filmmakers een beter beeld van hoe ze een cultureel passend verhaal vertellen. Het kan studenten wapenen met technische tips en trucs in het gebruik van camera- en belichtingstechnieken om het verhaal te verbeteren. Afgestudeerden leren ook hoe ze beter kunnen interviewen om het meeste uit onderwerpen te halen.

Het behalen van een masterdiploma duurt vaak een tot twee jaar, maar het hangt ook grotendeels af van de vraag of de student voltijds of deeltijds naar school gaat. Collegegeld hangt af van waar de school zich bevindt, of deze nu privé is of openbaar en andere factoren. Studenten moeten scholen vergelijken om de meest geschikte te vinden.

Veel carrièremogelijkheden zijn beschikbaar voor studenten na het afstuderen. Ze kunnen een onafhankelijke carrière als scenarist of regisseur nastreven, de verhalen vertellen die ze willen, of ze kunnen een baan vinden bij een bedrijf dat zijn eigen verhalen wil vertellen. Uitzend- en streamingnetwerken zoeken ook naar documentaire filmmakers om verhalen te delen met hun kijkers, te werken als regisseurs, schrijvers, cinematografen of een willekeurig aantal bemanningsposities.

Studenten die geïnteresseerd zijn in een Master in documentaire studies kunnen goede programma's ontdekken op scholen over de hele wereld. Zoek naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.

Lees meer Lees Minder
Andere opties binnen dit vakgebied:

3 Resultaten in Documentairestudies

Idep Barcelona

Sinds haar oprichting, ondanks alle technologische, sociale en culturele veranderingen die zich hebben voorgedaan in de geschiedenis, de essentie van de fotografie en de ... [+]

Sinds haar oprichting, ondanks alle technologische, sociale en culturele veranderingen die zich hebben voorgedaan in de geschiedenis, de essentie van de fotografie en de basis van de professionele fotograaf en de sociale functie blijft hetzelfde: om verhalen te vertellen door de beelden, ofwel met de intentie van het oppakken van een getuigenis van onze tijd en samenleving of om een ​​artistiek discours te creëren.

Maar we zijn ons ervan bewust dat we leven in een tijd van verandering, in welke publicaties zijn steeds meer op documentaires en reportages met een meer persoonlijke en eigentijdse stijl, terwijl de artistieke fotografie is een duidelijke trend naar documentatie werkelijkheid gezien door een intelligenter en meer kritische blik persoonlijker. De media heeft ook geëvolueerd en de traditionele pers heeft plaatsgemaakt voor een verscheidenheid aan media: fotoboek, tentoonstelling, installatie, online presentatie of tussenkomst van de openbare ruimte.... [-]

Spanje Barcelona
Vraag informatie aan
Spaans
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Srishti Institute of Art, Design and Technology

Deze specialisatie biedt een ruimte om door middel van film in contact te komen met sociale, politieke en culturele contexten om ons heen. De focus ligt op continu maken ... [+]

Deze specialisatie biedt een ruimte om door middel van film in contact te komen met sociale, politieke en culturele contexten om ons heen. De focus ligt op continu maken en leren hoe de technieken van filmmaken op een creatieve manier kunnen worden gebruikt om verhalen te vertellen over echte mensen plaatsen en gebeurtenissen, door het eigen subjectieve gezichtspunt.

Sleutelwaarden in het curriculumVerkennen van persoonlijke visie en positieEthische en verantwoordelijke beeldvormingVraagtekens bij de notie van de realiteitNadenken over de menselijke conditieCursusstructuurStudiosWorkshops: zorgen voor intense leerervaringen bij het maken en doen, over de verschillende disciplines heen.Seminars: bieden een ruimte voor het onderzoeken van een bepaald idee, onderwerp, praxis door lezen, schrijven, maken en discussiëren.Onafhankelijke studies: worden ondernomen op een gebied van interesse van studenten met minimale begeleiding door speciaal ontworpen studie-eenheden.Stage: biedt studenten de mogelijkheid om multidisciplinaire vaardigheden en verworven kennis tijdens de studie te gebruiken en professionele input te verkrijgen die een aanvulling is op academisch leren.keuzevakkenZelf-geïnitieerde projecten: een einde van de semesteruitdaging die de student in staat stelt deel te nemen aan onderzoek / onderzoek in een gekozen onderwerp.Interlude (Open Elective): is een ruimte voor een praktisch engagement gerelateerd aan een relevant studiegebied dat creatief, reflecterend en uitgebreid is.Capstone: een gemedieerd project dat een hoogtepunt is van de onderzoekscapaciteiten en kennis die is opgedaan in de voorgaande drie semestersLeren aanpak... [-]
India Bengaluru
Juli 2020
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
ESCAC - Escuela superior de Cinema y Audivisuales de catalunya

ESCAC presenteert de nieuwe eenjarige hedendaagse documentaire master om studenten een uitgebreide ervaring op dit gebied te bieden. ... [+]

Over de meester

ESCAC presenteert de nieuwe eenjarige hedendaagse documentaire master om studenten een uitgebreide ervaring op dit gebied te bieden.

De cursus bestaat uit een theoretische basis in constante dialoog met een praktische kant die leidt tot een reeks documentaire speelfilms gemaakt door de studenten van de Master.

Wie zou moeten deelnemen

Universitair afgestudeerden, van elke nationaliteit en elke studierichting, die hun cinematografische kennis willen ontwikkelen of verbeteren in een veeleisende en hooggekwalificeerde academische omgeving. Professionals uit de audiovisuele sector die de theorie en praktijk van de documentaire willen verdiepen.

De nieuwe Contemporary Documentary Master of ESCAC is vooral gericht op studenten met een hoog creatief vermogen, ongeacht hun niveau van eerdere ervaring op het gebied van documentaire creatie.... [-]

Spanje Barcelona
Vraag informatie aan
Spaans
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands