Populaire Master Programma's

Een Master is een hogere opleiding die wordt uitgereikt door universiteiten over de hele wereld na het voltooien van je studie binnen een specifieke discipline. Master studies nemen meestal één of twee jaar in beslag en bereiden afgestudeerden voor op een carrière binnen hun vakgebied. Het voltooien van een Master biedt studenten meerdere professionele, persoonlijke en academische voordelen ten opzichte van studenten met alleen een Bachelor.

Master opleidingen zijn binnen verschillende vakgebieden te volgen, waaronder Kunst, Business, Techniek en Technologie, Rechten, Geesteswetenschappen, Sociale Wetenschappen, Biologie en Life Sciences, en de natuurwetenschappen. Binnen elk van deze vakgebieden zijn vele praktische specialisaties beschikbaar, bij verschillende disciplines.

Het brede scala aan Master programma's kan overweldigend zijn - maar laat je hier niet door afschrikken! Begin jouw zoektocht door hier naar de lijst met de meest populaire Master opleidingen te kijken.

Nieuw toegevoegde Master programma's

The Ostelea - School of Tourism and Hospitality International

Master in organisatie van evenementen, protocol en zakentoerisme (MICE) HIBRIDO

November 15, 2018
De Master in Organisatie van Evenementen, Protocol en Zakelijk Toerisme van Ostelea heeft als doel om professionals en managers op te leiden tot leidende zakelijke projecten gericht op de planning en het beheer van verschillende soorten evenementen (met name acties van Meetings, Incentives, Conferenties en Tentoonstellingen, evenals congressen en conventies,… [+] professionele beurzen), domineren de concepten van protocol- en communicatiestrategieën en public relations en genereren een toeristisch ontwikkeling gericht op het segment van zakelijk kwaliteitstoerisme, evenals het zakelijke perspectief dat nodig is om efficiënt in de maak te zijn van beslissingen. [-]

RMIT - Royal Melbourne Institute of Technology

Master of Professional Accounting

November 14, 2018
Breng je carrière naar het volgende niveau! Door de MPA te bestuderen, investeer je op de lange termijn in je loopbaanontwikkeling en de ontwikkeling van het accountantsberoep wereldwijd.

University of Strasbourg

CAWEB Master's in het maken van websites, multimedia en lokalisatie

November 14, 2018
De CAWEB Master's Degree biedt instructie in het maken en lokaliseren van websites, en biedt zowel on-campus training als afstandsonderwijs. Het programma omvat cursussen in webontwikkeling, webontwerp, projectbeheer en lokalisatie.

Universiteiten in Nederlanden

Locatie wijzigen

Master studie

Of je nu van plan bent om je carrière een boost te geven of dat je simpelweg meer over jouw vak wilt leren, een master studie is een goede investering. Masters programma's zijn beschikbaar binnen zowat elke academische discipline, en met duizenden programma's wereldwijd om uit te kiezen, ben je er zeker van om een ​​programma te vinden dat aan je doelen, budget en planning voldoet.

Soorten Master Studies

Hoewel er een aantal speciale programma's zijn, zoals de Master of Engineering (MEng) of Master of Research (MREs), zijn de meeste masters een Master of Arts of een Master of Science. Master of Arts (MA) diploma's worden meestal toegekend binnen studies in de geesteswetenschappen, beeldende kunst, filosofie, of de sociale wetenschappen. Master of Science (MSc) studies richten zich op kwantitatieve onderwerpen zoals wetenschap, technologie, engineering en wiskundige disciplines. Naast colleges hebben MSc studies meestal ook een belangrijk onderzoekscomponent, zoals een groot project of een scriptie die individueel of in een groep kunnen worden uitgevoerd, afhankelijk van het programma.

Voordelen van een Master Studie

Één van de meest voor de hand liggende voordelen van een master diploma is een toename van beschikbare banen. Sommige beroepen ofwel vereisen een masters studie om binnen te komen of nemen zelden mensen aan met slechts een bachelor diploma op zak. Voorbeelden van deze beroepen zijn onder andere statistici, arts-assistenten, en de schooladviseurs.

Andere voordelen van het halen van een master zijn:

  1. Een hoger salaris binnen sommige beroepen. Zo meldde Forbes bijvoorbeeld dat werknemers met een master in electrical engineering of een MBA kunnen verwachten dat zij $100,000 per jaar meer gaan verdienen op het hoogtepunt van hun carrière.
  2. Verbeterde vaardigheden en kennis die je waardevoller maakt voor een werkgever en het pad vrij kan maken naar banen met meer verantwoordelijkheid binnen jouw vakgebied.
  3. Een bredere kijk op jouw beroep, wat je in staat stelt om makkelijker te communiceren met werknemers in andere organisaties.
  4. Een ingebouwd netwerk van professionals bestaande uit klasgenoten, docenten en alumni.
  5. Een demonstratie van betrokkenheid bij jouw beroep.
  6. De kennis die je opdoet over een vakgebied waar je hartstochtelijk over bent.

Je Master programma kiezen

Wereldwijd zijn er duizenden master programma's om uit te kiezen. Masteropleidingen vergen doorgaans 1-2 jaar voltijd academische studie na de bachelor studie. Voor deeltijd studenten kan het meer dan 2 jaar duren om de studie af te ronden.

Alvorens te beslissen over een masteropleiding, moet je eerst bepalen welke discipline je wilt bestuderen en welke aanverwante disciplines je net zo goed kunt overwegen. Je eerste keuze lijkt misschien vanzelfsprekend, maar de specifieke studie die je wilt kan wellicht niet worden aangeboden binnen een programma dat past bij jouw behoeften. Als je bijvoorbeeld geïnteresseerd bent in business, kun je een master programma overwegen op het gebied van financiën, economie, en human resources als aanvulling op business management.

Zodra je het gewenste vakgebied hebt gespecificeerd, is de volgende vraag of je voltijd of deeltijd wilt studeren. Voltijd studies geven je de mogelijkheid om je te focussen op je onderwijs en geven je de meeste opties, maar je hebt ook kans dat je moet verhuizen en dat je niet meer fulltime kunt werken. Deeltijd studies bieden meer flexibiliteit, maar de kans bestaat dat je programma's vind die je niet kunt combineren met een fulltime baan. Als jouw favoriete programma alleen overdag colleges aanbiedt, heb je een baan nodig die jou de kans geeft om overdag vrij te nemen om colleges bij te wonen. Zorg ervoor dat je alle voor- en nadelen van voltijd versus deeltijd studie overweegt alvorens een beslissing te nemen, met inbegrip van verlies van inkomsten als je kiest voor een voltijd studie.

Veel master programma's bieden nu ook andere formats naast de klassikale settings. Online en afstandsonderwijs programma's worden steeds populairder en komen qua duur vaak overeen met een traditioneel master programma om af te ronden. Online programma's zijn echter niet geschikt voor iedereen. Ze vereisen doorgaans meer zelfdiscipline en missen de voordelen van netwerken en nauw persoonlijke contact dat je krijgt binnen traditionele programma's.

Wat is de typische duur en de kosten van een master studie?

Terwijl sommige masters programma's slechts twee semesters kunnen duren, is de typische lengte van een masteropleiding twee jaar, en sommigen kunnen zelfs zes jaar in beslag nemen. Het hangt allemaal af van je vakgebied en van hoeveel vakken je elk semester gaat volgen.

De kosten van een master studie variëren sterk per land. In sommige landen, zoals Noorwegen en Finland, is universitair onderwijs over het algemeen gratis – met inbegrip van master opleidingen. De meeste masteropleidingen in de VS kosten rond de $20.000 tot $30.000, maar programma's aan meer prestigieuze scholen kunnen gemakkelijk het dubbele kosten. Als je al voltijd werkt, kan het zijn dat je werkgever bereid is om de kosten te dekken als je studie werkgerelateerd is. In aanvulling op persoonlijke besparingen, kun je ook kijken naar leningen, subsidies en beurzen. Sommige subsidies en beurzen zijn speciaal bestemd voor graduate studies.

Carrièremogelijkheden met een Master Studie

Het US Bureau of Labor Statistics meldt dat de snelste groei in banen tot 2020 te vinden is binnen banen die een master diploma vereisen, waaronder de gezondheidszorg en dienstverlenende beroepen. Het beroep van gezinstherapeut of geestelijke begeleider vereisen beide een master diploma.

Zelfs als je gekozen beroep geen master studie vereist kun je merken dat je carrièremogelijkheden beperkt zijn zonder zo'n diploma. Veel beroepen zoals informatica en engineering geven de voorekeur aan supervisors, managers en technische deskundigen met een master diploma. Andere beroepen die de voorkeur geven aan kandidaten met een master diploma zijn verpleging, onderwijs, economie, muziek en kunst.

Het behalen van een master studie is een zeer lonende ervaring. Je zult meer kennis opdoen, de mogelijkheid om bij te dragen aan jouw vakgebied vergroten, vrienden en professionele contacten maken, en je carrièremogelijkheden vergroten. Ongeacht je interesses, met duizenden master programma's wereldwijd beschikbaar ben je er zeker van om iets te vinden dat past bij jouw behoeften.