Master toegepaste mechanica

Algemeen

Beschrijving van opleiding

verhaal

De afdeling van de Republiek Kazachstan 5 werd opgericht in 1878 en hield zich in die tijd bezig met algemene technische opleiding van studenten op het gebied van sterkteberekeningen. In 1961 studeerde de afdeling af en begon ze specialisten in toegepaste mechanica op te leiden. Sindsdien werken we samen met een grote groep artsen en kandidaten voor wetenschap, er zijn tal van wetenschappelijke artikelen gepubliceerd, waarvan er vele zijn bekroond met prijzen en staatsprijzen.

Moderniteit

Een specialist op het gebied van toegepaste mechanica hoeft alleen maar bijna alles te begrijpen. Automotive, luchtvaart, elektronica, chemie, optica - klanten kunnen uit verschillende domeinen komen en iedereen moet niet alleen zijn taak begrijpen, maar ook grondig begrijpen en de beste oplossing kunnen bieden, rekening houdend met alle details. Daarom geven we, naast gespecialiseerde cursussen in hogere wiskunde en mechanica, onze studenten de meest veelzijdige opleiding. Hier is slechts een kleine lijst met onderwerpen die onze jongens bestuderen: kwantumfysica, chemie, machineontwerp, elektrotechniek en elektronica, optimale controle met elementen van kunstmatige intelligentie. Daarnaast moeten studenten economie, technisch management en een aantal humanitaire vakken studeren, zoals culturele studies, politicologie en modern Russisch.

Rekencentrum

Moderne toegepaste mechanica is ondenkbaar zonder computers. Halverwege de vorige eeuw, toen de logaritmische liniaal en de rekenmachine grote computers begonnen te vervangen, behoorde de afdeling RK-5 tot hun eerste gebruikers. Nu gebruiken zelfs studenten die net een specialiteit beginnen te leren computers bij het maken van huiswerk. In plaats van handmatig tellen, schrijven studenten programma's of gebruiken ze de meest geavanceerde wiskundige en technische pakketten. Om met u op de computer te zijn, studeren studenten, beginnend met het eerste jaar, moderne programmeertalen, computationele wiskunde, numerieke methoden, computerondersteunde ontwerpsystemen en wiskundige modellering.

macro, focus, cogwheelPavlofox / Pixabay

Afdelingslaboratorium

Het laboratorium van de afdeling van vandaag heeft unieke middelen, waaronder de rijke ervaring van de faculteit en het personeel, evenals moderne materiële en technische basis. In het laboratorium geven studenten praktische lessen over de cursus "Weerstand van materialen" en er wordt voortdurend onderzoek gedaan. In de tradities van de Russische technische school zijn altijd brede theoretische kennis en rijke praktische vaardigheden gecombineerd. Daarom heeft het experiment altijd een cruciale plaats in het leerproces ingenomen. Tijdens de training krijgen studenten van de afdeling unieke praktische vaardigheden van het werken met de modernste testapparatuur.

Testen

Moderne testsystemen openen nieuwe perspectieven voor onderzoek, maar stellen ook hogere eisen aan onderzoekers. Testapparatuur wordt voortdurend verbeterd, het is overgroeid met computers, allerlei extra apparatuur en beweegt in de richting van interactie met elkaar. Het experiment wordt subtieler. Het aantal nieuwe materialen en nieuwe testmethoden groeit voortdurend.

Onder deze omstandigheden moet de onderzoeker brede kennis hebben van nieuwe apparatuur, de mogelijkheden van testsystemen, de reikwijdte van hun toepassing, het regelgevingskader voor testen, vloeiend zijn in een computer en in staat zijn om speciale software correct te gebruiken. De onderzoeker, die altijd op de hoogte is van nieuwe technologieën, zorgt voor vooruitgang van nieuwe kennis en theorieën, suggereert de richting van ontwikkeling.

Een ingenieur die een fundamentele en speciale opleiding heeft genoten op het gebied van " Applied Mechanics ", is een gespecialiseerd onderzoeker met een breed profiel, kan in bijna alle industrieën werken en kan de volgende professionele activiteiten uitvoeren:

 • creatie en ontwikkeling van analytische en numerieke methoden voor het berekenen van nieuwe apparatuur, apparaten, machines en constructies
 • theoretische en experimentele studie van de dynamiek en stabiliteit van mechanische systemen;
 • onderzoek naar betrouwbaarheid, middelen en veiligheid van machines, constructies en apparaten;
 • ontwikkeling van wiskundige modellen voor het berekenen van constructies uit composiet en geavanceerde materialen onder extreme bedrijfsomstandigheden.

Afgestudeerden van de afdeling RK-5 ontvangen een masterdiploma in engineering en technologie op het gebied van "Applied Mechanics".

Programma's voor de voorbereiding van masters door de afdeling RK-5 in de richting " Applied Mechanics ":

 • Wiskundige modellen van de mechanica van een vervormbare vaste stof
 • Moderne methoden van experimentele mechanica
 • Afgestudeerden van de afdeling zijn gekwalificeerd als werktuigbouwkundig ingenieur.

Lijst met documenten voor deelname aan de wedstrijd voor magistratuur

De lijst met ingediende documenten wordt bepaald door de toelatingsregels en bevat zonder meer:

 • toestemming geven voor de verwerking van persoonsgegevens;
 • persoonlijke aanvraag voor toelating van documenten voor deelname aan de wedstrijd voor toelating tot de magistratuur, met vermelding van de naam van de hoofdafdeling en de richting van voorbereiding van meesters (in te vullen aan de universiteit);
 • een paspoort overleggen en er ook een kopie van verstrekken (pagina's 2 en 3 met persoonsgegevens);
 • het originele document van een standaardformulier over het hoger onderwijs en (of) een kopie daarvan ;
 • voor aanvragers voor gericht onderwijs - een overeenkomst over gericht onderwijs tussen de aanvrager en de overheidsinstantie van de Russische Federatie, lokale overheid, instelling, onderneming;
 • 6 foto's 3x4;
 • kentekenbewijs / militair identiteitsbewijs (voor jongeren);
 • SNILS - Verzekeringsnummer van een individuele persoonlijke rekening.

Naast de genoemde hebben aanvragers het recht om documenten te overleggen die hun individuele prestaties bevestigen, het recht geven om extra competitieve punten te verzamelen, of om een speciale inschrijving te verlenen zonder toelatingsexamens.

Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

Today BMSTU, a National Research University of Engineering and Technology, is one of the three leading universities in Russia and is ranked number one among Russian technical universities. According t ... Lees meer

Today BMSTU, a National Research University of Engineering and Technology, is one of the three leading universities in Russia and is ranked number one among Russian technical universities. According to surveys among employers, BMSTU is one of the three institutions of higher education whose graduates are particularly in high demand in the labor market. Readers of the portal «Expert», when asked to name the institution they considered to be of most national pride, chose Bauman University. Lees Minder