Master-opleiding op het eerste niveau in luxe- en modemanagement

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Cursus overzicht

De masteropleiding in luxe- en mode management is een master op het eerste niveau en heeft een toewijding van 60 CFU en 1.500 uur (1 jaar) van frontale onderwijsactiviteiten, workshops, seminars, oriëntatiemodules en coachingstrainingen. Het is gericht op het trainen van topkwaliteitsprofielen in het beheer van luxegoederen en mode.

Het studieplan biedt de studenten een complete voorbereiding die gericht is op het diepgaande inzicht, niet alleen van de eigenaardigheden van de luxemarkt, maar ook van het modesysteem als geheel, met de mogelijkheid om meer specifieke theoretische en praktische vaardigheden met betrekking tot de velden Communicatie en Marketing.

De cursus onderzoekt op een synergetische manier de creatieve en operationele processen van bedrijfsmanagement, waarbij vooral wordt ingegaan op diegenen die de wereld van het werk willen binnengaan met een gespecialiseerd beroepsprofiel en om de referentiemarkten te kunnen trotseren, in zeer competitieve en veranderende scenario's. .

Het programma is verdeeld in multidisciplinaire inhoud die, afgewisseld met seminars, workshops, diepgaande laboratoria, casuïstiek, bedrijfsbezoeken en directe ervaringen, de deelnemers de verbetering van persoonlijke vaardigheden en gevoeligheid moet garanderen, samen met de uitbreiding van kennis en kenmerken die sta de leerling toe een proffesionele professional te worden, met specifieke talen en methoden van de luxe modekanaaloperators die bovendien deel uitmaken van het onderwijzend personeel.

Careers

De wereld van werk in luxe en mode, vandaag, heeft een leidinggevende figuur nodig die managementvaardigheden en operationele kennis combineert met een relevante houding voor creatieve inhoud, zoals om te kunnen communiceren met alle professionele figuren waarmee de werknemer te maken krijgt contact en met de stakeholders van de referentieomgevingen.

De werkgelegenheidsvooruitzichten waarop ons trainingsaanbod gericht is, hebben betrekking op verschillende managementcontexts, dienstverlenende organisaties gericht op evenementen, public relations en reclame, de gebieden van bedrijfsadvies, van onderzoek en ontwikkeling, van enquêtes over klantervaring en strategische internationalisering voor complexe bedrijfsstructuren. en innovatieve distributiemodellen; bovendien worden vormen van zelfstandig ondernemerschap en zelfondernemerschap opgenomen op basis van de neigingen van de deelnemers, van de professionele vaardigheden die, net als de anderen, zijn opgeleid en gericht op excellentie en veelvormige interacties tussen het modesysteem en de marktbehoeften.

Collegegeld en financiering

Het jaarlijkse collegegeld voor internationale studenten is EUR 14.000; terwijl er ook een pre-inschrijfgeld is voor EU-studenten van EUR 500 en EUR 1.000 voor niet-EU-studenten.

Voor de meeste academische jaren biedt Link Campus University verschillende beurzen die 30% tot 50% van het jaarlijkse collegegeld op de resultaten van de toelatingstest dekken; hun aantal is beperkt en kan worden gewijzigd (bezoek onze website voor meer informatie).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Link Campus University is a private University in Rome which stands under the Italian University’s Regulation. Its imprint is international due to its history and its calling. In 2011 the University w ... Lees meer

Link Campus University is a private University in Rome which stands under the Italian University’s Regulation. Its imprint is international due to its history and its calling. In 2011 the University was recognized by the Italian regulation decree of the Minister of Education – University and Research no. 374 of the 21st September 2011. Lees Minder