Master of Urban Design

Algemeen

Beschrijving van opleiding

120125_mudimage.jpg

De Master in Urban Design is een drie (optioneel vier) semester-programma, 36 studiepunten, dat studenten een ontwerpervaring biedt die de leidende principes voor het bouwen van regio's, steden en gemeenschappen onderzoekt. Geleid door de vereisten van duurzaamheid en veerkracht, conceptualiseert het programma steden als een uitbreiding van het ecologische transect over de natuurlijke naar menselijke habitat, en biedt studenten een scala aan ervaringen van landelijk tot stedelijk.

Programmadirecteur Elizabeth Plater-Zyberk, erkend voor haar fundamentele rol in de ontwikkeling van de beweging genaamd New Urbanism, leidt het programma dat studenten uitnodigt om ontwerp-, beleids- en managementhulpmiddelen voor plaatsbepaling te verkennen als middel om de kwaliteit van leven in te verbeteren een verscheidenheid aan stedelijke omgevingen. De impact van de gebouwde omgeving op de gezondheid, aanpassing van het voorstedelijke landschap, vastgoedontwikkeling als gemeenschapsvorming, aanpassing aan klimaatverandering, en stedelijke groei en revitalisering, zijn onderwerpen die prominent aanwezig zijn in cursusaanbod en facultair onderzoek.

Het curriculum van drie semesters begint elk jaar in de herfst met basiscursussen in stadsontwerp en vastgoedontwikkeling, in een interdisciplinaire benadering gestructureerd door ecologische, sociale en economische doelen. Het voorjaarssemester intensiveert de betrokkenheid van studenten bij hedendaagse stedelijke uitdagingen zoals klimaatbestendigheid, gezond gemeenschapsontwerp en herstel van wildgroei in de voorsteden. Het zomersemester biedt een afsluitende ervaring die eerdere onderwerpen verzamelt in een internationale setting die de doelstellingen van duurzaamheid en behoud van hulpbronnen uitdaagt.

Als onderdeel van het curriculum nemen studenten deel aan de certificeringcursus van het National Charrette Institute, een training in publieksbereik en participatieve planning, en werken ze samen met studenten vastgoedontwikkeling in twee speciale projecten: een nationale ontwerp- en ontwikkelingswedstrijd en een revitaliseringsplan voor de lokale gemeenschap . Deze ervaringen en het cursuswerk dat wordt gedeeld met het Master of Real Estate Development and Urbanism-programma zorgen voor een focus op implementatie.

120133_MUD.jpg

Het optionele vierde semester van het Master of Urban Design-programma is een semester lang onafhankelijk studieontwerpproject of scriptie. In de afgelopen jaren hebben deze zich gericht op onderwerpen zoals het vergroenen van een Braziliaanse stad, sociaal geïntegreerde sociale woningbouw in China en een analyse van principes en metrieken van Smart Cities en New Urbanism.

120182_research-smart.cities-1240x550.jpg

Andere bronnen die de ervaring van de student stedenbouwkundig ontwerp in de school verrijken, zijn het Center for Community and Urban Design (CUCD), het betrekken van studenten bij community outreach-projecten in Zuid-Florida en het Caribisch gebied, en het Archive of the New Urbanism, gehuisvest in de School of Architectuurbibliotheek. Het archief is een groeiende bron van documenten, met zowel teksten als afbeeldingen die onderzoek met betrekking tot stedenbouw ondersteunen. Ook sluiten Research Affiliates van over de hele wereld zich jaarlijks aan bij de faculteit om de state-of-the-art in stedenbouw en architectuur te bestuderen.

Facultaire leden Chuck Bohl, Jaime Correa, Eric Firley, Jean Francois Lejeune, Victor Deupi en Joanna Lombard, internationaal erkend in onderzoek, publicatie en ontwerp, begeleiden het steeds evoluerende programma.

Hoewel de Master of Urban Design een post-professioneel programma is, gestructureerd voor studenten met een professionele graad in architectuur, kunnen degenen die een graad in engineering, planning of landschapsarchitectuur hebben een toelating aanvragen. Een voorbereidende zomercursus kan nodig zijn voor niet-architecten, te bepalen tijdens het toelatingsproces.

Geschiedenis van het programma

Stedelijk ontwerpaanbod aan de School of Architecture ontstond in de jaren 1980 toen een groep van faculteitsleden een impact wilden hebben op de stedelijke groei van Zuid-Florida. De aanzet was hun studie van Coral Gables, een nieuwe stad in Progressive Era, een van een reeks Anglo-Amerikaanse voorsteden die overal in de Verenigde Staten te vinden zijn. George Merrick richtte Coral Gables op in 1923. Hij geloofde dat het voor zijn stad groot nodig was een universiteit te hebben, en hij brak land op voor de Universiteit van Miami. De architecten Merrick die zich bezighielden met de bouw van Coral Gables richtten het architectuurprogramma vanaf het begin op. Vandaag, voortbouwend op deze erfenis, staat de School of Architecture bekend om zijn toewijding aan het voorbereiden van toekomstige professionals met een begrip van de grotere context voor hun werk in het milieu en de samenleving.

In 1988 richtte de faculteit een post-professionele graad in stadsontwerp op, begeleid door hun stad en hun studies van het ontwerp, en door toonaangevende denkers van die tijd, zoals Leon en Rob Krier. Het ontwerp van de jonge faculteit van Seaside, nu een icoon van nieuw gemeenschapsontwerp, daagde de planning- en ontwikkelingsconventies van die tijd uit. Het nieuwe masterprogramma legde de voorschriften vast van traditionele wijkontwikkeling (TND) en van het Charter voor de nieuwe stedenbouw. De faculteit en alumni van de school behoren tot de oprichters van het Congres voor de nieuwe stedenbouw en hebben een prominente bijdrage geleverd aan de evolutie van de beweging, nu een wereldwijd gerenommeerde benadering van duurzame stedelijke groei en revitalisering.

href = "https://www.arc.miami.edu/academics/graduate/master-of-urban-design/index.html

Download ons afgestudeerde boekje

Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

An intrinsic philosophy of U-SoA’s faculty is to build a better world. This is expressed in a design program that is ideal and pragmatic, academic and practical, theoretical and actual. U-SoA trains v ... Lees meer

An intrinsic philosophy of U-SoA’s faculty is to build a better world. This is expressed in a design program that is ideal and pragmatic, academic and practical, theoretical and actual. U-SoA trains visionary practitioners who pursue architecture as a combination of civic art and building science. Lees Minder