Master of Science in vredes- en ontwikkelingswerk

Algemeen

Beschrijving van opleiding

In Peace and Development Work bestudeer je de relatie tussen armoede, conflicten en duurzame ontwikkeling en politieke ruimte voor verandering.

Vrede en ontwikkelingswerk is voor studenten die op zoek zijn naar een specialisatie in kwesties die verband houden met vrede, ontwikkeling en internationale ontwikkelingssamenwerking. We richten ons op huidig ​​onderzoek met betrekking tot ontwikkeling, evenals het praktische werk van internationale instellingen, niet-gouvernementele organisaties en sociale bewegingen.

Als masterstudent en bij het schrijven van je afstudeerscriptie, heb je de mogelijkheid om samen te werken met een organisatie of om een veldonderzoek uit te voeren in een ontwikkelingsland. De interdisciplinaire benadering van het programma - waar we ook bespreken hoe ontwikkelingskwesties in echte politiek kunnen worden opgelost - stelt ons in staat een nauwe band te houden met mensen die werkzaam zijn in ons vakgebied en van hen te leren. Bovendien hebben de meeste van onze leraren een lange ervaring in het werken met vrede en ontwikkeling in ontwikkelingslanden.

In het programma bespreken we ook communicatieproblemen en hoe deze de internationale ontwikkeling kunnen beïnvloeden.

Toelatingseisen

Algemene toelatingsvoorwaarden voor studies van de tweede cyclus en specifieke toelatingseisen:

  • Een minimum van 90 studiepunten op een hoofdgebied van de sociale wetenschappen, geesteswetenschappen of economie, inclusief een diplomaproject van ten minste 15 studiepunten, of het equivalent daarvan.
  • Engels B / 6 of het equivalent

selecties

Alternatieve selectie: de selectie van studenten die zich hebben aangemeld, is deels gebaseerd op een doelverklaring en cv.

Syllabus

Klik hier voor het programma-syllabus.

Carrière

Het doel van het programma is het creëren van mogelijkheden voor toekomstige werkgelegenheid binnen bijvoorbeeld het maatschappelijk middenveld en internationale organisaties die zich bezighouden met vredes- en ontwikkelingskwesties. Tijdens je studie heb je de mogelijkheid om samen te werken met een organisatie of een veldonderzoek uit te voeren in een ontwikkelingsland. Studenten ontwikkelen zowel analytische vaardigheden als praktische vaardigheden die nodig zijn voor het werken in de complexe realiteit van internationale ontwikkeling.

Mate

Master of Science (60 credits) (Hoofdonderzoeksveld: Vrede en ontwikkelingswerk)

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Linnaeus University is a modern, international university named after Carl Linnaeus – a world-renowned Swedish scientist who was born in the Småland region where the university is located.

Linnaeus University is a modern, international university named after Carl Linnaeus – a world-renowned Swedish scientist who was born in the Småland region where the university is located. Lees Minder
Växjö , Kalmar + 1 Meer Minder