Master of Science in toegepaste sociale analyse

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Ben je geïnteresseerd om te begrijpen hoe de maatschappij werkt en om haar ontwikkeling te helpen? Wilt u dit doen met behulp van rigoureuze methoden op basis van een complexe systeemwetenschappelijke benadering?

Veel van de meest urgente problemen in de samenleving vallen ver buiten de grenzen van traditioneel disciplinair onderzoek en vereisen innovatieve analysetools. Het programma biedt een breed scala aan methodologische training, samen met de mogelijkheid om zich te specialiseren in specifieke maatschappelijke kwesties en biedt de vaardigheden om onafhankelijk onderzoek uit te voeren.

Om succesvol te zijn in het programma is het cruciaal om een groot enthousiasme te hebben voor data-analyse en om verschillende methoden te leren en te gebruiken, waarvan de meeste computergebaseerd zijn, zoals statistische analyse, tekstanalyse en sociale simulatie.

Actieve deelname aan alle leeractiviteiten is cruciaal en wordt sterk aangemoedigd. Daarnaast omvat het programma verschillende verplichte praktische momenten zoals groepswerk, sessies in het computerlokaal, enz., Samen met een onderzoeksgebaseerde scriptie.

Toelatingseisen

Algemene toelatingsvoorwaarden voor studies van de tweede cyclus en specifieke toelatingseisen:

  • Bachelordiploma met minimaal 90 studiepunten in een hoofdvak van sociale wetenschappen, psychologie of economie; studenten met verschillende curricula kunnen op individuele basis worden geaccepteerd;
  • Engels B / 6 of gelijkwaardig.

selecties

De selectie van studenten die zich hebben aangemeld, is deels gebaseerd op een verklaring van doel en cv.

Syllabus

Klik hier voor het programma-syllabus.

Carrière

Potentiële werkgevers voor studenten die het programma verlaten zijn openbare organisaties, middelgrote en niet-gouvernementele organisaties en bedrijven, maar ook instellingen voor onderzoek en hoger onderwijs. Veel organisaties missen momenteel de vaardigheden die nodig zijn om de toenemende hoeveelheid gegevens die de nieuwe technologieën en andere bronnen beschikbaar hebben gesteld volledig te benutten. In een steeds meer op kennis gebaseerde economie en samenleving vormen deze competenties cruciale troeven voor de arbeidsmarkt.

Mate

Master of Science (120 studiepunten) met een specialisatie in toegepaste sociale analyse (hoofdvak van studie: sociologie)

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Linnaeus University is a modern, international university named after Carl Linnaeus – a world-renowned Swedish scientist who was born in the Småland region where the university is located.

Linnaeus University is a modern, international university named after Carl Linnaeus – a world-renowned Swedish scientist who was born in the Småland region where the university is located. Lees Minder
Växjö , Kalmar + 1 Meer Minder