Master of Science in sociaal-ecologische veerkracht voor duurzame ontwikkeling

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Onze Master of Science in Socio-Ecological Resilience for Sustainable Development laat je kennismaken met de complexiteit van interacties tussen mens en natuur. U leert hoe u veerkrachtdenken kunt gebruiken als een benadering voor het beheer van sociaal-ecologische systemen en om u te helpen bij het oplossen van echte problemen.

Redenen om te kiezen

  • Brede opleiding in methoden voor het bestuderen van de complexiteit van sociaal-ecologische systemen
  • Nadruk op hoe veerkrachtdenken kan worden toegepast om echte problemen op te lossen
  • Internationale en zeer interactieve leeromgeving waar je vaardigheden en netwerken ontwikkelt

Programmastructuur

Cursussen in het eerste jaar leggen de nadruk op veerkracht en weerspiegelen de uitdagingen waarmee de samenleving en het onderzoek in het Stockholm Resilience Center worden geconfronteerd. In het tweede jaar doe je praktische onderzoekservaring op tijdens het uitvoeren van je afstudeerproject.

Eerste jaar

  • Sociaal-ecologische systemen: uitdagingen en benaderingen
  • Systeemtheorie en veerkrachtdenken
  • Governance en beheer van sociaal-ecologische systemen
  • Veerkrachtreflecties en toepassingen

Tweede jaar

Degree-project (60 studiepunten)

Carriere vooruitzichten

Het MSc-programma dient als een goede voorbereiding op de voortzetting van Ph.D. studies binnen sociaal-ecologische systemen en duurzaamheid. Het opent potentiële carrières bij ministeries en lokale administratieve autoriteiten, ngo's en onderzoeksinstituten, of het werken met inheemse rechten. In de particuliere sector bestaan er vacatures bij adviesbureaus en gevestigde bedrijven over de hele wereld.

Waarom Stockholm University ?

Studeren aan Stockholm University van Stockholm University maakt een verschil

Stockholm University is een van de 100 hoogst gerangschikte universiteiten ter wereld en de grootste instelling voor hoger onderwijs in Zweden met onderwijs van topkwaliteit en uitstekend onderzoek op een groot aantal gebieden.

Onze campus ligt in het Royal National City Park, op slechts enkele minuten van het centrum van de stad Stockholm. Stockholm is onlangs beoordeeld als de veiligste hoofdstad van Europa en staat bekend om zijn vele groene en schone gebieden. Stockholm is toonaangevend op gebieden als maatschappelijk welzijn, gelijkheid, IT, duurzaamheid en innovatie. Bekend als een open samenleving, staat Zweden ook op de tweede plaats in de wereld in de Social Progress Index.

Toelatingseisen

Om in aanmerking te komen voor het programma hebben we het equivalent van de bachelordiploma nodig en dat je kunt aantonen dat je een achtergrond hebt die relevant is voor het onderwerp, hetzij uit studies of uit andere ervaring. Bovendien moet u Engelse taalvaardigheid vertonen die gelijkwaardig is aan het Zweedse middelbare schoolniveau.

Aanvragen en collegegeld zijn verplicht tenzij u een EU / EER-burger bent of een permanente verblijfsstatus in Zweden hebt (of een tijdelijke verblijfsvergunning voor andere redenen dan studies).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Faculty of Science at Stockholm University is the largest science faculty in Sweden and is among the top hundred science faculties in the world on the Shanghai ranking. The Faculty offers top-clas ... Lees meer

The Faculty of Science at Stockholm University is the largest science faculty in Sweden and is among the top hundred science faculties in the world on the Shanghai ranking. The Faculty offers top-class education in a number of programs and courses, at the Master's level more than 30 study programs are given in English. Lees Minder