Master of Science in ruimtelijke ordening en transport-engineering (ENG)

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Het slimmer en leefbaarder maken van steden vereist nieuwe vaardigheden die landgebruik en vervoer integreren. De masteropleiding in ruimtelijke planning en transporttechniek biedt de vaardigheden die je nodig hebt om stedelijke en regionale systemen te ontwerpen en ontwikkelen.

De masteropleiding in ruimtelijke planning en transporttechniek richt zich op de toekomstige uitdagingen voor duurzaam gebouwde omgevingen, ondersteund door megatrends als verstedelijking en klimaatverandering.

Het programma combineert zowel technische als mensgerichte benadering in ruimtelijke ordening en transporttechniek. We bestuderen het veld vanuit een breed scala van perspectieven, van dagelijkse mobiliteitsvraagstukken tot grootschalige strategische en systemische planning.

Als student van dit programma krijg je de vaardigheden die je nodig hebt om te werken voor slimmere en leefbaardere steden. U bent klaar om dynamische uitdagingen aan te gaan, een essentieel vermogen vanwege de constant veranderende aard van gebouwde omgevingen en de opkomst van nieuwe technologieën. Naast een sterke theoretische basis, leert u verschillende plannings- en analysemethoden, samen met bijbehorende plannings- en beheersstrategieën voor het vormgeven van landgebruiks- en transportsystemen.

Onze interactieve lesmethoden bieden u praktische ervaring met een scala aan stedelijke thema's en methoden. Het curriculum gericht op studiocursussen stelt u in staat om systemisch denken, creatief probleemoplossend vermogen, ethische reflectiviteit, en hulpmiddelen voor participatieve planning en communicatieve vaardigheden in verschillende fora en via verschillende media te oefenen.

Studieprogramma

Let op, de instructietaal is Engels!

Als student van het programma krijg je een breed overzicht van de gebieden van ruimtelijke ordening en transporttechniek. In je eigen gepersonaliseerde studietraject kun je je specialiseren in een van beide vakgebieden of een bredere expertise verwerven door beide vakgebieden te integreren.

Het programma geeft je verschillende competenties in bijvoorbeeld:

 • gebruik geïntegreerde hulpmiddelen voor ruimtelijke ordening en transporttechniek voor de planning, analyse en evaluatie van stedelijk landgebruik en transport, en in een breder strategisch ruimtelijk planningskader.
 • inzicht in ecologische, economische, sociale en technische complexiteiten van de stedelijke en regionale gebouwde omgeving.
 • inzicht in de betwiste aard van stedelijke politiek en stedelijke verandering.
 • smart city en intelligente ontwikkeling van transportsystemen, inclusief een aantal technische aspecten.
 • het toepassen van verschillende methoden en praktijken bij participatieve planning.
 • het beheersen van theoretische methoden en benaderingen die worden gebruikt in ruimtelijke planning en ruimtelijke ordening en transporttechniek.

Het programma volgt een transdisciplinaire aanpak, met nadruk op teamwerk, communicatie- en onderhandelingsvaardigheden en betrokkenheid bij de praktijkwereld, evenals geavanceerde projectmanagementvaardigheden.

Structuur van studies

Het masterprogramma bestaat uit 120 studiepunten (ECTS). Gemeenschappelijke studies (40 studiepunten) bestaan uit zeven verplichte vakken die de basis vormen voor je studies ruimtelijke ordening en transporttechniek. Van daaruit bouwt u uw individuele profiel van expertise door middel van geavanceerde en electieve studies. Geavanceerde studies (20 studiepunten) kunnen worden gekozen uit zeven cursussen. Je bent vrij om je keuzevakken (30 studiepunten) te kiezen, om je profiel te ondersteunen, terwijl we je kunnen voorzien van begeleiding en ondersteuning. Masterproef (30 studiepunten) is een stukje toegepast onderzoek dat je zelfstandig uitvoert.

De structuur van ons programma is zo ontworpen dat je in staat bent om je belangrijkste studies, dat wil zeggen gemeenschappelijke en gevorderde cursussen, tijdens het eerste jaar te bestuderen. Dit verlaat het tweede jaar voor keuzevakken en masterproefwerk. Deze programmastructuur maakt het je ook gemakkelijk om een semester van studentenuitwisseling te volgen tijdens het tweede jaar. Als alternatief kun je je expertise verdiepen door meer van onze selectie van geavanceerde cursussen als keuzevakken te volgen of je expertise verbreden door cursussen te kiezen uit de andere masterprogramma's van Aalto University of van verschillende universiteiten.

De keuze van keuzevakken is helemaal voor u: het belangrijkste is dat uw keuzevakken een aanvulling vormen op uw belangrijkste studies en u de expertise bieden die u persoonlijk belangrijk en inspirerend vindt voor uw carrière.

Toelatingseisen

Aalto University studentenselectieproces van de Aalto University is competitief en op papier gebaseerd. Aanvragen die voldoen aan de geschiktheidscontrole (administratieve evaluatie) uitgevoerd door Aalto University Admissions Services gaan door naar de opleidingsspecifieke academische evaluatie van de school. Het programma is gepland voor full-time studies en de voorkeur wordt gegeven aan aanvragers die zich hiervoor inzetten.

De volgende worden gebruikt als criteria voor academische evaluatie:

 • universiteit / hoger onderwijs instelling; erkend voor een hoge kwaliteit van onderwijs en onderzoek.
 • mate en relevantie van studies; passen heel goed of uitstekend bij de studieoptie.
 • academische prestatie; moeten vooral erg goed of uitstekend zijn.
 • motivatie en betrokkenheid bij het programma; moet duidelijk in verband staan ​​met de studieoptie.

Je achtergrond in de studie kan liggen in stedelijke en landgebruiksplanning of in transporttechniek, maar ook een verscheidenheid aan studies op andere gebieden met betrekking tot planning en transporttechnologie kunnen je voorbereiden op het programma. Deze studies kunnen bijvoorbeeld architectuur, geo-informatica, milieustudies, sociale studies, economie en geografie omvatten.

Aanvullende documenten

De volgende verplichte documenten zijn vereist voor het programma:

 • een motivatiebrief
 • curriculum vitae (cv)
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

At Aalto University, we believe in curiosity and we encourage our students to explore the unknown and do things in a totally new way. We offer the highest level of education in business, art and desig ... Lees meer

At Aalto University, we believe in curiosity and we encourage our students to explore the unknown and do things in a totally new way. We offer the highest level of education in business, art and design, architecture, and technology in Finland. Lees Minder
Espoo , Helsinki , Pori , Mikkeli + 3 Meer Minder