Master of Science in remote sensing en geografische informatiesystemen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Remote Sensing en GIS

Het belang van de ruimtelijke dimensie bij het onderzoeken van kwesties zoals regionale ontwikkeling, ruimtelijke ordening en milieumonitoring wordt algemeen erkend. Bij dit soort werk is het noodzakelijk om informatie die is afgeleid van verschillende bronnen, zoals volkstellingen, kaarten, enquêtes, luchtfoto's en satellietbeelden met elkaar te verbinden, waarbij elk van hen een verscheidenheid aan methoden voor ruimtelijke verwijzingen kan gebruiken. Het veld van teledetectie behandelt de wetenschap en technologieën die worden gebruikt om lucht- en satellietbeelden te verwerven, deze om te zetten in geografisch geplaatste digitale beelden en er nuttige informatie over het oppervlak uit te halen, waaronder de vegetatiebedekking, de uitgestrektheid van stedelijke gebieden en waterlichamen.

110378_drramzan-large.jpg

Het combineren van de rijkdom aan beelden verkregen door teledetectie en de analytische mogelijkheden van GIS biedt krachtige hulpmiddelen die analisten en wetenschappers helpen om nuttige thematische kaarten te maken, geostatistische analyses uit te voeren en modellen te ontwikkelen om stedelijke en omgevingsprocessen te bestuderen. Voorbeelden van toepassingen van teledetectie en GIS zijn onder meer het bestuderen van de milieu- en sociale effecten van stedelijke groei, het identificeren van kustgebieden die het risico lopen van degradatie door menselijke activiteiten, het ontwikkelen van plannen voor stadsevacuatie bij een ramp, het bestuderen van de toegankelijkheid van scholen in stedelijke gebieden en het selecteren van het optimale locatie voor een nieuwe stad of een nieuw winkelcentrum.

Toelatingseisen

Om ontvankelijk te zijn, moeten aanvragers aan de volgende vereisten voldoen:

  1. Houd een bachelordiploma met een minimale cumulatieve GPA van 3,0 van een universiteit die is goedgekeurd door het ministerie van Hoger Onderwijs en Wetenschappelijk Onderzoek. Degenen met een GPA tussen 2.5 en 3.0 kunnen in aanmerking komen voor voorwaardelijke toelating.
  2. Heb een minder dan 2 jaar oud IELTS ACADEMIC-certificaat met een minimumscore van 6 of het TOEFL iBT-equivalent. Houders van een undergraduate-diploma van een Engels-medium instelling die kunnen aantonen dat ze een minimale IELTS-score van 5 of een equivalent daarvan hebben verkregen op het moment van toelating tot de undergraduate-opleiding, kunnen van deze vereiste worden vrijgesteld.
  3. Misschien moet er een interview met de toelatingscommissie van het programma worden afgelegd als de major van de kandidaat niet direct gerelateerd is aan teledetectie of GIS. Werknemers die solliciteren, moeten schriftelijke toestemming geven om afgestudeerde studies te volgen bij hun werkgever.

Programma Curriculum

Het Remote Sensing en Geographic Information Systems Master of Science Program aan de VAE University is het eerste in zijn soort in de regio. Het is ontworpen om u de theoretische achtergrond en praktische vaardigheden te bieden om uw carrière in remote sensing en GIS te starten of vooruit te helpen. Ons curriculum is specifiek ontwikkeld voor studenten met verschillende academische achtergronden en professionele beroepen. Er is geen voorafgaande remote sensing of GIS-ervaring vereist om uit te blinken in het programma.

110379_DSC_4471.jpg

Het programma is ontworpen om te worden afgerond in 4 semesters. Het biedt twee tracks: een 'thesis'-tack en een' niet-thesis'-track. In het 'proefschrift'-traject moeten afgestudeerden 24 studiepunten in het cursuswerk voltooien en 6 studiepunten voor hun proefschrift. In het 'niet-proefschrift'-traject moeten ze 30 studiepunten voltooien voor cursuswerk en 4 credit-uren voor hun sluitstukproject.

Graad Vereisten

Vereiste beltegoed: minimaal 30 uur

Vereiste cursus s (18 credit-uren)

Krediet uren

RGIS601

Principe s van teledetectie

2

RGIS602

Grondbeginselen van GIS

3

RGIS603

Digitale beeldverwerking bij teledetectie

3

RGIS604

Ruimtelijke analyse met behulp van GIS

3

RGIS605

Op locatie gebaseerde services en webgebaseerd GIS

2

RGIS606

Databasebeheersystemen

2

RGIS607

Seminar over managementvraagstukken in RS en GIS

1

STAT661

Geo-Statistieken

2

Keuzevakken

Keuzevakken - 6CH voor thesisoptie en 12CH voor niet-thesisoptie (12 uur)

Krediet uren

RGIS610

Spatial Data Collection voor GIS

2

RGIS611

Geavanceerde remote sensing

2

RGIS612

Satellietpositionering

2

RGIS613

Software Engineering voor GIS

2

RGIS614

Geselecteerde onderwerpen

2

RGIS615

Project management

2

RGIS616

Transporttoepassingen van GIS

2

RGIS617

Stedelijk

2

RGIS618

Remote sensing en GIS voor Petroleum

2

BIOE625

Costal Management

2

Thesis of Capstone

Vereiste vakken (Min CH: 4 en Max CH: 6) (6 uur)

Krediet uren

RGIS620

Capstone 1

4

RGIS630

Thesis 2

6

1: Vereist voor niet-proefschrift

2: Vereist voor proefschrift

Collegegeld

Het totale collegegeld voor de tweejarige duur van het programma is 90.000 AED in het "proefschrift" -traject en 102.000 AED in het "niet-proefschrift" -traject.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Welcome to the United Arab Emirates University (UAEU) - the first and foremost comprehensive national university in the United Arab Emirates. UAEU aspires to become a comprehensive, research-intensive ... Lees meer

Welcome to the United Arab Emirates University (UAEU) - the first and foremost comprehensive national university in the United Arab Emirates. UAEU aspires to become a comprehensive, research-intensive university and currently enrolls approximately 14,000 Emirati and international students. Lees Minder