Master of Science in poollandschappen en quartair klimaat

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Op veel plaatsen in de wereld ervaren we snelle veranderingen in het milieu. In de Master of Science in Polar Landscape and Quaternary Climate krijg je de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor het begrijpen en analyseren van polaire en alpiene landschappen. Je krijgt inzicht in hoe ze zijn veranderd op verschillende tijdschalen, gekoppeld aan klimaatvariaties tijdens het Quartair.

De klimaatverandering is bijzonder snel in het glaciale en periglaciale landschap van polaire en alpiene regio's. Het programma zal u kennis verschaffen over het functioneren van het mondiale klimaatsysteem en over methoden die worden gebruikt om klimaat en milieuverandering te reconstrueren. Daarnaast worden menselijke en natuurlijke oorzaken van klimaatverandering gepresenteerd en besproken.

Programmastructuur

Het eerste semester begint met twee verplichte vakken. Hier verkrijgt u diepgaande kennis van klimaat- en omgevingsverandering, geomorfologie en glaciologie. Je leert landschaps- en klimaatverandering analyseren en interpreteren, en je richt je op dateringsmethoden, presentatietechnieken en wetenschappelijke publicaties. De eerste cursus begint met een excursie naar Noord-Scandinavië, die zich bezighoudt met de Quartaire klimaatgeschiedenis, glaciale en periglaciale landforms en sub-arctische en arctische omgevingen.

Tijdens het tweede en derde semester richt je je op cursussen op basis van onderzoek waarvoor we internationaal concurrerend zijn. Voorbeelden zijn cursussen in klimaatmodellering, bio- en lithostratigrafie, paleoglaciologie en permafrost, maar er is ook een breed scala aan keuzevakken en keuzevakken in andere vakken, zoals GIS en teledetectie en hydrologie. Een groot deel van het onderwijs wordt in het veld en in het laboratorium gegeven. Onze docenten zijn actieve onderzoekers en bieden direct contact met lopend onderzoek. Het tweede jaar wordt afgesloten met een scriptie, die doorgaans gekoppeld is aan een lopend onderzoeksproject. Unieke kansen voor Master of Science-scriptieprojecten zijn beschikbaar op ons alpine onderzoeksstation in Tarfala, Kebnekaise, of op ons onderzoeksstation, Navarino Environmental Observatory in Griekenland.

Carriere vooruitzichten

Het programma geeft je vaardigheden en hulpmiddelen die je aantrekkelijk maken op de arbeidsmarkt, en het bereidt je ook voor op een carrière in onderzoek. Tegenwoordig werken oud-studenten in adviesbureaus en verschillende overheids- en regionale autoriteiten. Velen zijn doorgegaan naar doctoraal onderwijs, zowel in Zweden als in het buitenland.

Waarom Stockholm University ?

Studeren aan Stockholm University van Stockholm University maakt een verschil

Stockholm University is een van de 100 hoogst gerangschikte universiteiten ter wereld en de grootste instelling voor hoger onderwijs in Zweden met onderwijs van topkwaliteit en uitstekend onderzoek op een groot aantal gebieden.

Onze campus ligt in het Royal National City Park, op slechts enkele minuten van het centrum van de stad Stockholm. Stockholm is onlangs beoordeeld als de veiligste hoofdstad van Europa en staat bekend om zijn vele groene en schone gebieden. Stockholm is toonaangevend op gebieden als maatschappelijk welzijn, gelijkheid, IT, duurzaamheid en innovatie. Bekend als een open samenleving, staat Zweden ook op de tweede plaats in de wereld in de Social Progress Index.

Toelatingseisen

Bachelordiploma met ten minste 90 credits voor het hoger onderwijs (ECTS-credits) in Geoscience of Geography of een gelijkwaardig vak in de wetenschap. Zweedse hogere secundaire schoolcursussen Engels B / Engels 6 of gelijkwaardig. Wiskunde C / 3b / 3c of tenminste 7,5 ECTS-credits Wiskunde / statistiek of gelijkwaardig.

Aanvragen en collegegeld zijn verplicht tenzij u een EU / EER-burger bent of een permanente verblijfsstatus in Zweden hebt (of een tijdelijke verblijfsvergunning voor andere redenen dan studies).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Faculty of Science at Stockholm University is the largest science faculty in Sweden and is among the top hundred science faculties in the world on the Shanghai ranking. The Faculty offers top-clas ... Lees meer

The Faculty of Science at Stockholm University is the largest science faculty in Sweden and is among the top hundred science faculties in the world on the Shanghai ranking. The Faculty offers top-class education in a number of programs and courses, at the Master's level more than 30 study programs are given in English. Lees Minder