Master of Science in onroerend goed

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Onderwijs voor de leiders van morgen in onroerend goed

De opleiding Real Estate bereidt zich voor op veeleisende uitdagingen in de vastgoedsector en toonaangevende vastgoedinstellingen. Studenten krijgen inzicht in vastgoedmarkten en -investeringen, evenals het strategisch beheer van vastgoeddiensten.

Waarom kiezen voor de Master of Science in Real Estate aan de Lucerne School of Business?

Het programma biedt de hoogste graad in onroerend goed en kwalificeert studenten als toekomstige leiders in de vastgoedsector. In Zwitserland wordt de opleiding alleen aangeboden aan de Lucerne School of Business als onderdeel van de Lucerne University of Applied Sciences and Arts . De Master of Science in Real Estate is een op onderzoek gebaseerde MSc met een praktische dimensie die geavanceerde technische en managementtraining biedt. Het biedt vakspecifieke vaardigheden en kennis op het gebied van vastgoed (asset) management, internationale investeringen in onroerend goed en financiën, vastgoedontwikkelingen en internationale vastgoedmarkten. De masteropleiding bereidt studenten voor op veeleisende taken in de vastgoedsector en biedt de perfecte stap voor toekomstige leiders in de branche.

feiten

Mate:

Master of Science in Real Estate (MScRE)

Afgestudeerd profiel:

Studenten die afstuderen met de MSc in Real Estate beschikken over praktische, op onderzoek gebaseerde kennis op het gebied van onroerend goed. Afgestudeerden beschikken over de volgende vaardigheden:

 • Het vermogen om theoretische principes toe te passen om de belangrijkste drijvende krachten en invloeden van het milieu in de vastgoedsector te begrijpen en uit te leggen; het vermogen om een grondige analyse en evaluatie van wederzijdse interacties te bieden op micro- en macroniveau.
 • Het vermogen om de interactie van strategie, structuur en cultuur te begrijpen op basis van een diepgaand onderzoek van theoretische concepten en empirische bevindingen; de mogelijkheid om gevolgtrekkingen en strategieën te ontwikkelen en te evalueren voor vastgoedbedrijven van verschillende soorten en maten.
 • Het vermogen om gerichte en evenwichtige strategieën te ontwikkelen gedurende de hele levensduur van de cyclus van verschillende vastgoedactiva.
 • Het vermogen om geavanceerde methoden te begrijpen bij het meten en beheersen van risico's van investeringen in onroerend goed; de mogelijkheid om deze methoden toe te passen bij het beheersen en bewaken van risico's en het beheren van waarde.
 • Bij het nemen van investeringsbeslissingen, het vermogen om de belangrijkste invloeden en governance-benaderingen voor onroerend goed en financiële markten te begrijpen als gevolg van state-of-the-art onderzoek; de mogelijkheid om genoemde invloeden en benaderingen toe te passen op een reeks verschillende vastgoedactiva.
 • Gebaseerd op de huidige bevindingen, het vermogen om beleggingen en gestructureerde producten te begrijpen met het oog op hun bijdrage aan het risico en rendement van portefeuilles; het vermogen om voorstellen voor degelijke investeringsstrategieën te ontwikkelen en dergelijke strategieën te analyseren en evalueren op basis van de nieuwste onderzoeksmethoden.
 • Het vermogen om geavanceerde concepten van bedrijfsfinanciering in onroerend goed duidelijk te begrijpen, om dergelijke concepten toe te passen op complexe financiële problemen bij vastgoedbedrijven en om passende oplossingen te ontwikkelen.
 • Het vermogen om marketing-, CRM- en procesbeheerconcepten in de context van vastgoedbedrijven duidelijk te begrijpen en om aangepaste concepten te ontwikkelen en te implementeren in het belang van duurzame differentiatie.
 • Het vermogen om managementtheorieën en methodologische principes te begrijpen op het gebied van zelfmanagement en teammanagement; het vermogen om genoemde principes op een situatie-, mens- en doelgerichte manier toe te passen; een scherp bewustzijn van de psychologische en ethische aspecten van samenwerking.
 • Het vermogen om kwalitatieve en in het bijzonder kwantitatieve methoden te begrijpen als het gaat om academisch werk, en deze op gepaste wijze toe te passen op praktische situaties op het gebied van bankieren en financiën.
 • Zelfstandig ideeën kunnen ontwikkelen en focussen op succesfactoren.

Specialisatie:

Onroerend goed

Werkterrein:

Strategische sleutelrollen in de vastgoedsector bestrijken alle gebieden van vastgoedbeheer en investeringen, bijvoorbeeld:

 • Investeringsfondsen / vastgoed private equity-fondsen
 • Beursgenoteerde vastgoedbedrijven / vastgoedbeleggingsfondsen
 • Pensioenfondsen / verzekeringsmaatschappijen / family offices
 • Vastgoedbeheerders / vermogensbeheerders
 • Bankieren van onroerend goed; Investeringsbankieren in onroerend goed
 • Financiële dienstverleners; Vastgoed en financiële adviesbureaus
 • Vastgoed- en financiële afdelingen van bedrijven in alle sectoren
 • Instellingen voor openbaar vastgoedbeheer; Vastgoedontwikkelingsbedrijven

Toelating:

Voor toelating tot de Master of Science in Real Estate gelden de volgende voorwaarden:

 • Bachelor's degree in Business Administration met een specialisatie in onroerend goed, financiën of bankwezen (minimaal 24 ECTS) of
 • Bachelor's degree met minder dan 24 ECTS in onroerend goed, financiën of bankieren: ontbrekende ECTS moeten bijvoorbeeld aan de Lucerne School of Business worden gevolgd (cursussen worden in het Engels aangeboden en kunnen in de lente en / of winterperiode worden gevolgd, praktische ervaringen kunnen verminderen) het aantal benodigde ECTS) of
 • Niet gerelateerd bachelordiploma; cursussen met 24 ECTS moeten worden gevolgd, bijv. aan de Lucerne School of Business (cursussen worden in het Engels aangeboden en kunnen in de lente en / of winterperiode worden gevolgd, praktische ervaringen kunnen het aantal ECTS verminderen)
 • Een mogelijkheid om collegegeld in het Engels te volgen op universitair niveau.
 • Een hoge mate van motivatie en bereidheid om hard te werken.
 • Een positieve uitkomst van het toelatingsgesprek.

Deadline voor aanmelding:

1 april 2020 voor aanvragers die een visum nodig hebben 15 mei 2020 voor Zwitserse en EU / EFTA-aanvragers

Aanvang van studies:

Half september (kalenderweek 38)

Semester data:

 • Herfstsemester: half september tot Kerstmis (kalenderweken 38 tot 52)
 • Voorjaarssemester: half februari tot eind mei (kalenderweken 8 t / m 22)

Informatie evenementen:

Dinsdag 24 maart 2020, Rotkreuz

Taal van instructie:

Engels

Studiekosten:

 • Inschrijfgeld: CHF 515, -
 • Semester-kosten: CHF 800

Waar je studeert:

Campus Zug-Rotkreuz

Duur van de studies:

 • deeltijds studietraject: 4 semesters
 • werkstudietraject: 6 semesters

Tijdmodel:

 • deeltijd
 • werk studie

Academische en praktische relevantie:

Als een aantrekkelijke optie voor houders van een bachelordiploma van een instelling op universitair niveau, biedt de Master of Science in Real Estate, een MSc-graad, een academisch, op onderzoek gebaseerd, praktijkgericht en internationaal afgestemd specialistisch onderwijs in onroerend goed.

Onderwijs- en opleidingscultuur:

De cursus omvat een combinatie van contactstudie, begeleide zelfstudie en zelfgestuurd leren. Hoogleraren, goed thuis in theorie en met een schat aan praktische ervaring, staan klaar om ervoor te zorgen dat studenten de juiste mix van theorie en praktijk ontvangen op masterniveau.

Diensten:

De Lucerne School of Business biedt de volgende diensten aan studenten:

 • Smart-Up heeft tot doel studenten te motiveren en hen aan te moedigen hun zakelijke ideeën voort te zetten, in de praktijk te brengen en een eigen start-up op te richten. Ondernemende studenten kunnen ondersteuning krijgen in de vorm van één-op-één coaching en advies, gepaard met andere studenten en externe stakeholders, en via workshops, evenementen en infrastructuur.
 • De carrièreservice van de universiteit biedt studenten een scala aan activiteiten en aanbiedingen terwijl ze de overgang maken naar een nieuwe carrière of hun carrièrepad plannen. Deze omvatten mentor- of peer-programma's, wervingsbeurzen of eerste contactbijeenkomsten. De Careers Service werkt samen met externe partners om oplossingen te bieden die zijn afgestemd op de behoeften van studenten.
 • Het Talencentrum van de Lucerne University of Applied Sciences and Arts biedt taalonderwijs dat verder gaat dan de voorgeschreven inhoud van de opleidingen en een internationale kijk bevordert. Het collegegeld van de universiteit houdt rekening met het groeiende belang van taalvaardigheden in onze steeds mobielere samenleving.

Cross-disciplinaire modules:

De Lucerne University of Applied Sciences and Arts in samenwerking met de University of Lucerne en de University of Teacher Education Lucerne biedt interdisciplinaire studies die van algemeen belang zijn. Deze interdisciplinaire leerprogramma's (ISA) behandelen een breed scala aan culturele, economische, technische, juridische, politieke en ethische thema's. Ze worden gegeven als modules en de inhoud is ontworpen om interdisciplinaire samenwerking aan te moedigen en de horizon van de student te verbreden.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Lucerne University of Applied Sciences and Arts is a university of applied sciences that is supported by the six cantons of Central Switzerland. With 6,500 students attending bachelor's and master ... Lees meer

The Lucerne University of Applied Sciences and Arts is a university of applied sciences that is supported by the six cantons of Central Switzerland. With 6,500 students attending bachelor's and master's degree programmes, almost 4,400 students attending continuing and executive education programmes, and 459 new projects in research and development, it is the largest educational institution in this region, the heart of Switzerland. Lees Minder