Master of Science in onroerend goed

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

De Master of Science in Real Estate is het eerste speciale postdoctorale programma in onroerend goed in Cyprus en Griekenland. Bovendien is het het enige Real Estate Master-programma dat is geaccrediteerd door het Royal Institute of Chartered Surveyors (RICS) in het oostelijke Middellandse Zeegebied. De MSc in Real Estate is afgestemd op de individuele behoeften van werkende professionals en biedt een flexibele route naar een gevorderde graad in onroerend goed. Het hanteert een multidisciplinaire benadering die vrij uitgebreid alle belangrijke dimensies van onroerend goed omvat vanuit een theoretisch, analytisch en praktisch perspectief. Na afronding van de opleiding hebben afgestudeerden verworven:

 • Diepgaande en uitgebreide kennis van alle aspecten van dit veld en de achtergrond die nodig is om onroerend goed professioneel en wetenschappelijk te benaderen vanuit het perspectief van een taxateur, een vastgoedadviseur, een ontwikkelaar en een vastgoedbelegger.
 • Alle theoretische en praktische kennis, evenals kritisch denken, die nodig zijn om met succes administratieve functies te bekleden in particuliere bedrijven en openbare instellingen die actief zijn op het gebied van onroerend goed.
 • De vereiste kennis en gevoeligheid om het belang van duurzaamheid en de bredere omgeving bij vastgoedontwikkeling te begrijpen.
 • Een uitgebreid begrip van de internationale dimensies van de vastgoedmarkt, de economische cycli en hun effecten op het functioneren van lokale vastgoedmarkten.

professionele certificatie

De Master in onroerend goed is een van de meest vooraanstaande vastgoedmasters over de hele wereld die zijn gecertificeerd door het Royal Institute of Chartered Surveyors (RICS), dat actief is in 150 landen en wordt internationaal beschouwd als een van de meest vertrouwde verenigingen van vastgoedprofessionals. Als gevolg van deze accreditatie kunnen studenten van de MSc in Real Estate de APC-route volgen voor registratie als RICS-leden binnen 6 - 24 maanden na hun afstuderen. Afgestudeerden komen ook in aanmerking om een erkende makelaar in onroerend goed te worden, zodra ze de nodige praktische ervaring hebben opgedaan en het relevante examen hebben behaald. Ze kunnen ook een aanvraag indienen bij de Technische Kamer van Cyprus (ETEK) om zich als taxateurs van onroerend goed te registreren. Afhankelijk van de eerste graad van elke afgestudeerde, en na onderzoek van de aanvraag door de relevante commissie, kan de afgestudeerde professionele certificering door ETEK verkrijgen op het gebied van Land Valuation, na het volgen van enkele aanvullende cursussen van de Neapolis University Master in Real Estate Valuation en Ontwikkeling.

Taller than the Trees

Carriere vooruitzichten

Het gebied van onroerend goed biedt aantrekkelijke werkgelegenheid voor kandidaten met gespecialiseerd onderwijs en biedt goede arbeidsvoorwaarden, maar is zeer concurrerend en veeleisend. De Master in Real Estate is een essentiële kwalificatie voor diegenen die gespecialiseerde kennis in Property willen verwerven en die al werken of in de nabije toekomst willen werken in de vastgoedsector. Afgestudeerden van de MSc in Real Estate hebben een concurrentievoordeel bij het uitoefenen van administratieve functies bij een breed scala van bedrijven die actief zijn op het gebied van Real Estate, zoals grondontwikkelingsbedrijven, vastgoedbeleggingsmaatschappijen, vastgoedbeheerders, vastgoedmakelaars en bedrijven het verstrekken van adviserende onroerendgoeddiensten, taxateurs van onroerend goed, vastgoedfinancieringsorganisaties, relevante bankafdelingen, enz. Ze kunnen ook hogere functies bekleden bij relevante overheidsorganisaties, zoals de afdeling Land en Landmeten en de afdeling Planning.

Programmastructuur

De cursussen van theoretische en analytische aard omvatten 'Real Estate Law', 'Real Estate Economics', 'Urban and Regional Economics', 'Quantitative Tools for Real Estate', 'Global Capital Markets for Real Estate', 'International Property Investment' en 'Vastgoed Ontwikkeling'.

De cursussen van meer praktische aard omvatten 'Theorie en praktijk van vastgoedwaardering', 'Vastgoedworkshop', 'Vastgoedontwikkelingsworkshop' en 'Vastgoedbeheer'. De MSc in Real Estate wordt afgesloten met het 'Research Seminar' en het proefschrift, dat studenten de mogelijkheid geeft om zich te verdiepen in een onderwerp van hun keuze en hun onderzoeksvaardigheden te ontwikkelen.

Het totale aantal credits dat nodig is voor het succesvol afronden van het programma is 90 ECTS.

Planning

De cursusstructuur van de master in onroerend goed is als volgt:

Semester: 1

 • REAL500 Kwantitatieve tools voor onroerendgoedanalyse
 • REAL520 Stedelijke en regionale economie
 • REAL560 Marketing van onroerend goed

Semester: 2

 • REAL530 Internationale vastgoedeconomie
 • REAL550 Theorie en praktijk van taxatie van onroerend goed I
 • REAL555 Theorie en praktijk van de waardering van onroerend goed II

Semester: 3

 • DISS600 proefschrift seminar
 • REAL539 Duurzaamheid en milieukwesties bij de ontwikkeling van onroerend goed
 • REAL540 Onroerend goedrecht
 • REAL545 Beheer van onroerend goed
 • REAL570 Investeringen in onroerend goed: internationaal en binnenlands

Semester: 4

 • MDIS600 Proefschrift
 • REAL580 Ontwikkeling van onroerend goed
 • REAL590 Praktijk voor ontwikkeling van onroerend goed
Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

Neapolis University in Cyprus is a young yet dynamic, fast-growing university operating since 2010 in the heart of the charming town of Pafos, on the west coast of the island of Cyprus, offering under ... Lees meer

Neapolis University in Cyprus is a young yet dynamic, fast-growing university operating since 2010 in the heart of the charming town of Pafos, on the west coast of the island of Cyprus, offering undergraduate, graduate, and Ph.D. programs in both Greek and English. Enrolling at Neapolis University in Cyprus enters students into a high standard, stimulating, and enjoyable environment. The biggest advantage of Neapolis is the quality and dedication of its faculty, most of whom have considerable experience teaching and doing research in European and American Universities. Based on such faculty and on an ambitious strategy, it is quickly becoming one of the best private universities in Cyprus. Lees Minder