Master of Science in neurochemie met moleculaire neurobiologie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het menselijk brein bevat bijna 100 miljard neuronen, die ongeveer 10.000 miljard synapsen vormen. Het begrijpen van de hersenen en het zenuwstelsel is een van de meest complexe uitdagingen in de moderne wetenschap en ons MSc-programma is gericht op studenten die op onderzoek gericht onderwijs willen volgen met specialisaties in neurochemie, moleculaire functies en aandoeningen van het zenuwstelsel.

Redenen om voor Stockholm University te kiezen

Eersteklas onderwijs nauw verbonden met eerstelijnsonderzoek

Het ministerie van Neurochemie doet onderzoek naar de voorgrond en bestrijkt de meeste specialisaties binnen neurochemie met moleculaire neurobiologie, inclusief de moleculaire mechanismen achter neurodegeneratieve aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer en polyglutamine-aandoeningen evenals kanker in het zenuwstelsel. Alle docenten van dit programma zijn actieve onderzoekers op de afdeling en je krijgt meerdere manieren om in contact te komen met de meest recente vorderingen in het veld door middel van lezingen, seminars, laboratoriumwerk en diplomaprojecten.

Dynamische omgeving met uitwisselingsmogelijkheden

We waarderen praktische ervaring bij onze studenten, daarom nemen we ze op in projecten die verband houden met lopend onderzoek. Op onze afdeling hebben onderzoeksgroepen leden die zijn aangesloten bij internationaal onderzoek en we bieden onze studenten deelname aan uitwisselingsprojecten met buitenlandse universiteiten.

126165_pexels-photo-2570976.jpegBruna Tovar Faro / Pexels

Programmastructuur

Dit programma is ontworpen om u geavanceerde kennis en vaardigheden te geven die nodig zijn voor onderzoek en ontwikkeling in neurochemie. Het eerste jaar bestaat uit een cursusblok waarin je vaardigheid in methodologie verwerft en hoe je complexe neurochemische fenomenen met weinig informatie kunt analyseren, evalueren en behandelen. Je tweede jaar is gewijd aan optionele cursussen en een diploma werk van uw interesse.

Het graadwerk wordt samen met een van onze onderzoeksgroepen uitgevoerd en je mag je verworven kennis toepassen in een project dat je onafhankelijk plant, uitvoert en rapporteert. Dit project kan zich uitstrekken van een tot twee semesters.

Het programmaoverzicht wordt hieronder geïllustreerd. Houd er rekening mee dat dit overzicht kan worden gewijzigd.

Het Zweedse creditsysteem is compatibel met de Europese standaard ECTS. 30 ECTS komt overeen met een semester voltijdstudies.

Eerste jaar

 • Neurochemie met moleculaire neurobiologie, 15 studiepunten
 • Signaaltransductie, 15 studiepunten
 • Recombinante peptiden en eiwitten *, 15 studiepunten
 • Geavanceerde neurochemie met moleculaire neurobiologie, 15 studiepunten

Tweede jaar

 • Keuzevakken, 0, 15 of 30 studiepunten
  of
  start van Degree-project in Neurochemie 45 of 60 studiepunten
 • Diploma-project in neurochemie, 30, 45 of 60 studiepunten

Voorbeelden van recente diplomaprojecten

 • Diploma-project A
 • Diploma-project B
 • Diploma-project C

Carriere vooruitzichten

Met een MSc-diploma van dit programma zijn je carrièremogelijkheden uitgebreid. Neurochemisten werken in meerdere sectoren, bijvoorbeeld neurologisch en farmaceutisch onderzoek, neuro-ethiek of ontwikkeling in de biotechnologie en de industrie. Naast doorgaan met Ph.D. studies, werken onze afgestudeerden in operaties zoals AstraZeneca, GE Healthcare, Swedish Chemical Agency, SciLifeLab en het Zweedse Octrooi- en Registratiebureau.

Waarom Stockholm University ?

Studeren aan Stockholm University van Stockholm University maakt een verschil

Stockholm University is een van de 100 hoogst gerangschikte universiteiten ter wereld en de grootste instelling voor hoger onderwijs in Zweden met onderwijs van topkwaliteit en uitstekend onderzoek op een groot aantal gebieden.

Onze campus ligt in het Royal National City Park, op slechts enkele minuten van het centrum van de stad Stockholm. Stockholm is onlangs beoordeeld als de veiligste hoofdstad van Europa en staat bekend om zijn vele groene en schone gebieden. Stockholm is toonaangevend op gebieden als maatschappelijk welzijn, gelijkheid, IT, duurzaamheid en innovatie. Bekend als een open samenleving, staat Zweden ook op de tweede plaats in de wereld in de Social Progress Index.

Toelatingseisen

Bachelor's degree met ten minste 90 studiepunten in de chemie, waaronder 7,5 studiepunten in de biochemie. Of 90 studiepunten in de biologie, waaronder 9 studiepunten in de zoösynologie.

Kennis gelijk aan de Zweedse middelbare schoolopleiding Engels B / Engels 6.

Aanvragen en collegegeld zijn verplicht tenzij u een EU / EER-burger bent of een permanente verblijfsstatus in Zweden hebt (of een tijdelijke verblijfsvergunning voor andere redenen dan studies).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Faculty of Science at Stockholm University is the largest science faculty in Sweden and is among the top hundred science faculties in the world on the Shanghai ranking. The Faculty offers top-clas ... Lees meer

The Faculty of Science at Stockholm University is the largest science faculty in Sweden and is among the top hundred science faculties in the world on the Shanghai ranking. The Faculty offers top-class education in a number of programs and courses, at the Master's level more than 30 study programs are given in English. Lees Minder