Master of Science in milieubeheer en ruimtelijke planning

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het programma richt zich op milieuwetenschappen en ruimtelijke ordening. Het biedt studenten een systeemperspectief op milieukwesties, gericht op planningsprocessen, internationale en grensoverschrijdende problemen, en praktische training in tools zoals systeemanalyse. Het programma omvat vier verplichte cursussen en tot 30 studiepunten optionele cursussen, waardoor studenten hun onderwijs individueel kunnen profileren. Het programma wordt afgesloten met een scriptie van maximaal 60 studiepunten. De vier verplichte cursussen zijn:

 • Toegepaste omgevingsmodellering - biedt studenten een inleiding tot systeemdenken, systeemanalyse en systeemdynamiek
 • Case Studies van milieueffectbeoordelingen
 • Milieubeheer bij planning - onderzoekt de rol van lokale en regionale planningsautoriteiten en hun werkmethoden
 • Internationale milieukwesties - richt zich op internationale en grensoverschrijdende milieukwesties

Leden van het onderwijzend personeel zijn afkomstig van Stockholm University van Stockholm University , KTH en andere universiteiten, maar ook van autoriteiten, organisaties, NGO's en bedrijven. Dit programma is belangrijk voor beroepen die verband houden met nationaal en internationaal milieubeheer door overheidsinstanties, gemeenten, bedrijven en NGO's.

Windmill fieldKarsten Würth / Unsplash

Programmastructuur

Het tweejarige masterprogramma bestaat uit 120 studiepunten

60 studiepunten Verplichte geavanceerde cursussen

0-30 credits Keuzevakken

30-60 studiepunten Masterproef (verplicht)

Jaar 1 - Verplichte cursussen

 • Toegepaste omgevingsmodellering, 15 studiepunten
 • Case Studies van milieueffectbeoordelingen, 15 studiepunten
 • Milieubeheer in planning, 15 studiepunten
 • Internationale milieukwesties, 15 studiepunten

Jaar 2 - Keuzevakken en masterproef

 • Keuzevakken, 0/15/30 studiepunten
 • Afstudeerproject in milieuwetenschappen en ruimtelijke planning, 30/45/60 studiepunten

Het aantal keuzevakken dat wordt gevolgd, is afhankelijk van de tijd die aan de masterproef wordt besteed en die over een of twee termijnen kan lopen.

Waarom Stockholm University ?

Studeren aan Stockholm University van Stockholm University maakt een verschil

Stockholm University is een van de 100 hoogst gerangschikte universiteiten ter wereld en de grootste instelling voor hoger onderwijs in Zweden met onderwijs van topkwaliteit en uitstekend onderzoek op een groot aantal gebieden.

Onze campus ligt in het Royal National City Park, op slechts enkele minuten van het centrum van de stad Stockholm. Stockholm is onlangs beoordeeld als de veiligste hoofdstad van Europa en staat bekend om zijn vele groene en schone gebieden. Stockholm is toonaangevend op gebieden als maatschappelijk welzijn, gelijkheid, IT, duurzaamheid en innovatie. Bekend als een open samenleving, staat Zweden ook op de tweede plaats in de wereld in de Social Progress Index.

Toepassing

Toelatingseisen

Om voor dit programma in aanmerking te komen, moet je kennis hebben die overeenkomt met een bachelordiploma in biologie, biologie-aardwetenschappen, aardwetenschappen, aardrijkskunde, milieuwetenschappen of stads- en regionale planning. Ook vereist is kennis die gelijkwaardig is aan de cursus Zweeds B / Engels 6 in het hoger secundair onderwijs.

Selectie

Cijfers van academische cursussen, motivatiebrief en de relevantie van eerdere studies in relatie tot het programma.

Toepassingsdocumentatie specifiek voor dit programma

Naast de documenten die vereist zijn door universityadmissions.se, moeten de volgende documenten alle aanvragen bij dit masterprogramma vergezellen:

 1. Persoonlijke brief / Letter of interest (maximaal één pagina)
 2. CV
 3. Een korte samenvatting van het beoordelingssysteem van uw universiteit (indien anders dan ECTS). Geef een uitleg van de beoordelingsschaal.
 4. Maak een lijst van uw cursussen om aan te geven hoe u aan de specifieke vereisten voor het programma voldoet.

Studeer je nog voor je bachelordiploma bij het indienen van de toelatingsaanvraag, schrijf dan in de persoonlijke brief welke vakken en studiepunten nog moeten worden behaald.

Documenten aanvragen en uploaden

Volg de instructies op universityadmission.se over hoe u zich kunt aanmelden en hoe u uw ondersteunende documenten kunt indienen. Stuur alstublieft geen documenten rechtstreeks naar de afdeling.

Data en deadlines

15 januari - Laatste datum voor het aanvragen van masterprogramma's voor alle aanvragers

Toepassingsperiode: 16 oktober - 15 januari

Aanmeldingsprocedure

Alle aanvragen moeten worden verzonden via universityadmissions.se. Het aantal studenten dat is toegelaten tot elk van onze programma's is beperkt en de toelating wordt op competitieve basis verleend. Kandidaten worden geselecteerd door een toelatingscommissie.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Faculty of Science at Stockholm University is the largest science faculty in Sweden and is among the top hundred science faculties in the world on the Shanghai ranking. The Faculty offers top-clas ... Lees meer

The Faculty of Science at Stockholm University is the largest science faculty in Sweden and is among the top hundred science faculties in the world on the Shanghai ranking. The Faculty offers top-class education in a number of programs and courses, at the Master's level more than 30 study programs are given in English. Lees Minder