Master of Science in management en ondernemerschap

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

De ondernemers en ondernemende managers van vandaag moeten innovaties in het bedrijfsleven en de samenleving naar een duurzamere toekomst leiden. De Leuphana Masteropleiding Management & Entrepreneurship biedt je de kennis, vaardigheden en de geest om complexe uitdagingen aan te gaan: werken aan een toekomst waarin mensen kunnen gedijen in een gezonde omgeving.

Het programma is stevig verankerd in de huidige academische debatten, het leert je rigoureuze methoden voor empirisch onderzoek en behandelt problemen in de echte wereld, inclusief zakelijke ondernemingen door studenten. Onze aanpak is om theorie te combineren met praktijk en individueel reflectief denken met samenwerkend leren. Ons curriculum combineert inzichten uit verschillende disciplines zoals psychologie, management, organisatiesociologie, ondernemerschap, informatiesystemen en financiën om een uniek educatief aanbod te bieden aan managers die het vermogen hebben om te werken aan een duurzame toekomst.

Onderwerpen

Sinds de oprichting is Leuphana University toegewijd aan het combineren van baanbrekend management en onderzoek naar ondernemerschap met een link naar de industrie en startup-cultuur. Ons unieke programma kenmerkt zich door de volgende zes principes:

 • Verkennend - studenten motiveren en aanmoedigen om zich bezig te houden met nieuwe kwesties in de theorie en praktijk van Management & Ondernemerschap.
 • Op onderzoek gebaseerd - studenten opleiden in theorie, methoden en empirische gegevens van management- en ondernemerschapsonderzoek.
 • Actiegericht - praktische contexten bieden voor probleemgestuurd leren en de zakelijke ondernemingen van studenten ondersteunen en coachen.
 • Reflectief - biedt educatieve ruimtes voor reflectieve en kritische dialogen om de grenzen van theorieën, methoden en praktische oplossingen te verkennen.
 • Individueel - biedt mogelijkheden om de educatieve ervaring te personaliseren met aanvullende profielen op het gebied van zaken doen, financiën en boekhouding, gegevenswetenschap, cultuur en organisatie, duurzaamheidsbeheer, openbaar beleid en het doctoraatstraject van de Graduate School.
 • Internationaal - het creëren van een internationale gemeenschap van studenten, docenten en beoefenaars, bijvoorbeeld integratie als internationale partnerprogramma's.

Structuur

Dit masterprogramma is gestructureerd langs vijf sporen:

 1. De track Management Studies behandelt de kwestie van verantwoordelijk management in het bedrijfsleven en de samenleving. Het bespreekt geavanceerde fundamenten van organisatie, strategie en innovatie, biedt multidisciplinaire perspectieven op digitalisering en sluit in het derde semester af met een interdisciplinair sluitstukproject.
 2. De Core Curriculum track bevordert ondernemend denken en bevordert kritische reflectie. Het integreert verplichte en keuzemodules en brengt twee gebieden van bedrijfsstudies samen: ondernemerschap en management. We zijn geïnteresseerd in onderwerpen over individuen, organisaties en branche-instellingen waarin innovaties in producten, diensten, technologieën en institutionele kaders opnieuw worden uitgevonden en veranderd door middel van ondernemersinitiatieven. Ons curriculum behandelt deze onderwerpen in verschillende modules, zoals Entrepreneurial Psychology, Entrepreneurial Strategy, Entrepreneurial Finance evenals Innovation and Market Creation, Organization Design for Innovation en Institutional Change.
 3. Het onderzoekstraject beoogt echte problemen aan te pakken en nieuwe kennis te bevorderen. Je kunt je focussen op kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksmethoden en je theoretische vaardigheden toepassen binnen een onderzoeksproject tijdens het derde semester. In dit onderzoeksproject bevorder je je wetenschappelijk inzicht en ontwikkel je oplossingen voor actuele problemen.
 4. In de track Complementary Studies komen studenten van alle opleidingen samen in interdisciplinaire seminars. Modules over het omgaan met kennis en wetenschap, het reflecteren van onderzoeksmethoden en het verbinden van wetenschap, verantwoordelijkheid en samenleving bieden mogelijkheden om na te denken over wetenschap, haar geschiedenis en ethiek, evenals haar interactie met de samenleving en het bevorderen van de interdisciplinaire perspectieven en vaardigheden van onze studenten.
 5. Door te kiezen voor verschillende keuzeprofielen met modules uit vakgebieden als business venturing, finance & accounting, duurzaamheidsmanagement, cultuur en organisatie en data science.

Als je parallel aan je masterdiploma aan je doctoraatsopleiding wilt beginnen, moet je het doctoraatsspoor kiezen. Je kunt natuurlijk ook voor de "klassieke" weg kiezen en na de masteropleiding promoveren.

Masterproef

Studenten van de Leuphana Graduate School schrijven hun masterproef als een onafhankelijk wetenschappelijk werk, waarbij ze hun kennis en vaardigheden toepassen om praktische en wetenschappelijke problemen te behandelen. Beide onderzoeksgebieden vereisen sterke analytische vaardigheden en complex denken om relevante vragen te identificeren, theorieën te ontwikkelen, empirische analyses uit te voeren en na te denken over mogelijke oplossingen.

In het buitenland studeren

Als onderdeel van de opleiding Management & Entrepreneurship kun je een studiebezoek aan de University of Cranfield integreren om een verdere masteropleiding te behalen.

Voor studenten die een verblijf in het buitenland plannen, raden we het derde semester aan. Het is mogelijk om in het buitenland te studeren als gratis verhuizer of in een Erasmusprogramma aan een van onze partneruniversiteiten. Het International Office van onze universiteit ondersteunt studenten vanaf het begin.

Carriere vooruitzichten

De opleiding Management & Ondernemerschap biedt een uitstekende basis om verschillende loopbaantrajecten aan te gaan. Door diepgaande academische kennis, analytische vaardigheden en kritisch denken te combineren met uitstekende probleemoplossende vaardigheden, word je voorbereid op een verscheidenheid aan verschillende carrières. Deze kunnen variëren van startende ondernemers, leidinggevende posities in multinationale ondernemingen of openbare organisaties tot bedrijfsontwikkelaars en adviseurs in particuliere of openbare organisaties. Als je je academische carrière wilt voortzetten, kun je je aanmelden voor ons doctoraatsprogramma over ondernemerschap, management en innovatie. Omdat je de mogelijkheid hebt om je onderwijsprofiel te personaliseren door verschillende keuzetrajecten te kiezen en je als zodanig mee te specialiseren in gebieden als business venturing of duurzaamheidsmanagement, kun je een uniek profiel aanmaken en jezelf voorbereiden op verschillende arbeidsmarktkansen.

In een oogopslag

 • Graad toegekend: Master of Science (M.Sc.)
 • Aanvraagperiode: 1 april - 1 juni
 • Soort programma: vakspecifiek
 • Studieplaatsen: 60
 • Startdatum: 1 oktober
 • Omvang: 120 ECTS
 • Duur: 4 semesters
 • Taal: Engels, enkele keuzevakken in het Duits
 • Bijdrage semester: ongeveer 360 EUR
Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

Leuphana University established Germany’s first public college. Its Graduate School merges the academic demands of masters and doctorates, and its own Professional School offers highly regarded furthe ... Lees meer

Leuphana University established Germany’s first public college. Its Graduate School merges the academic demands of masters and doctorates, and its own Professional School offers highly regarded further education programmes. Lees Minder